LastPass wachtwoorden beherenLastPass – Wachtwoorden beheren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (828 weergaven)
LastPass wachtwoorden beheren

LastPass

Ben je voor de zoveelste keer het wachtwoord van je Facebook account vergeten? Of kun je niet meer inloggen op je Google account omdat je het wachtwoord kwijt bent? Probeer dan eens de LastPass software. Daarmee kun je eenvoudig al je wachtwoorden makkelijk beheren. LastPass onthoudt alle wachtwoorden die je gebruikt bij het registeren op websites en vult deze automatisch in op het moment dat je uitgelogd bent.

Wachtwoord vergeten?

Iederee kent het probleem van een vergeten wachtwoord. In sommige gevallen lastig, in andere gevallen een groot probleem. Zo kan het erg vervelend zijn als je je wachtwoord voor internetbankieren bent vergeten op het moment dat je geld wil overmaken. En ook de problemen die een vergeten Facebook of Gmail wachtwoord opleveren zijn erg lastig. Gelukkig kun je veel problemen die te maken hebben met vergeten wachtwoord gemakkelijk voorkomen door de Lastpass software gratis te downloaden.

De LastPass software bestaat uit een plugin die beschikbaar is voor alle bekende browsers op zowel Windows, Linux en Apple Mac (Mac OS X). Dit betekent dat je de LastPass software dus kunt gebruiken in combinatie met Firefox, Chrome, IE en Safari. Na het installeren en activeren van de software wordt automatisch gestart met het beheren van je wachtwoorden. Je kunt de software zelfs gebruiken om veilige wachtwoorden te generen: handig voor als je zelf geen veilig wachtwoord kunt bedenken of als je graag extra zekerheid wilt in de veiligheid van je wachtwoord.

Ben je je wachtwoord vergeten en ben je online op een computer die je niet regelmatig gebruikt? Dan kun je ook online je wachtwoorden raadplegen. Hiervoor heb je uiteraard wel het wachtwoord nodig dat je gebruikt voor het je LastPass account. Dit betekent in de praktijk dus dat je met een wachtwoord (het wachtwoord voor LastPass) alle je andere wachtwoorden gratis kunt beheren.

NB: je wachtwoorden worden veilig opgeslagen op een server van LastPass. Toch is dat minder veilig dan een wachtwoord dat nergens online staat. Bedenk dus goed of je LastPass genoeg vertrouwt om je wachtwoorden te beheren.

Lastpass downloaden

De LastPass software kun je gratis downloaden via de link naast deze pagina. Wil je extra mogelijkheden dan kun je ook een licentie kopen (voor 1 dollar per maand). Daarmee kun je LastPass onder andere gebruiken op mobiele apparaten (iPhone, smartphone) en vertoont de software geen advertenties. Tenslotte heb je met een betaald LastPass account ook de mogelijkheid tot het inroepen van telefonische hulp bij problemen.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie