SugarSync: al je bestanden veilig in de cloud

Geplaatst op: - bijgewerkt op (233 weergaven)

SugarSync

Deze week kwam versie 3.90 uit van SugarSync. Met deze tool kun je bestanden opslaan en synchroniseren via de cloud. Je kunt zelfs een complete back-up maken en deze online opslaan.

In mijn review van SugarSync vertel ik je meer over de software van de dienst. Daarnaast vertel ik je meer over de mogelijkheden van SugarSync en de verschillen tussen dienst en haar concurrentie.

SugarSync is een online clouddienst die je kunt gebruiken in combinatie met een programma of app op je smartphone, computer of tablet. Ook kun je de cloud bereiken via een browser.

SugarSync is alleen te gebruiken in combinatie met een abonnement. Vanaf 75 dollar per jaar krijg je de beschikking over 100GB aan cloud-opslag. Verder zijn er abonnementen die 250 of 500GB aan data-opslag bieden.

Mogelijkheden

De software die SugarSync levert (en waarvan in de afgelopen week versie 3.9.0. uitkwam) kun je instellen om bepaalde mappen automatisch te synchroniseren met de cloud. Ook kun je handmatig bestanden in de cloud opslaan en is het mogelijk om vanuit Word of Excel bestanden in de cloud te bewerken.

Je kunt zelfs op verschillende apparaten tegelijkertijd werken aan een bestand. SugarSync zal dan verschillende kopieën van dit bestand aanmaken. Via de software kun je vervolgens zien welke versies van een bestand er zijn en op welk devices er aan een bepaald bestand is gewerkt.

De dienst biedt ondersteuning voor een groot aantal devices en (mobiele) besturingssystemen. Zo kun je apps downloaden voor iOS en Android. Ook biedt de dienst uitgebreide ondersteuning voor Windows 10 en OS X. Het enige besturingssysteem dat ontbreekt is Linux.

SugarSync werkt onder Windows 10.

SugarSync werkt onder Windows 10.

SugarSync prima, jammer van de prijs

SugarSync is een geduchte concurrent voor andere clouddiensten zoals Dropbox en Google Drive. Het enige grote nadeel aan SugarSync is het ontbreken van een gratis variant. De enige manier om SugarSync gratis te kunnen gebruiken is via een proefabonnement.

Met het proefabonnement kun je drie maanden lang SugarSync uitproberen. Na afloop van de proefperiode moet je uiteraard gaan betalen voor verder gebruik. De prijzen voor SugarSync starten bij 75 dollar per jaar.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.