Duo is een prima alternatief voor FacetimeDuo – Facetime voor Android (een soort van…)

Geplaatst op: - bijgewerkt op (535 weergaven)
Duo is een prima alternatief voor Facetime

Duo is een prima alternatief voor Facetime

Duo is het Google alternatief voor Facetime van Apple. Met Duo kun je videobellen (facetimen op iPhone) met andere gebruikers van deze Android app. Uiteraard kun je de app gratis downloaden via de Play store. Maar ook het bellen zelf is (los van eventuele kosten die je provider rekent) gratis.

De functionaliteit van Duo is is simpel en doordacht. Je kunt met de applicatie snel een videochat voeren met mensen uit je contactenlijst. Alleen mensen die zelf ook Duo geïnstalleerd hebben kun je bereiken en ook andersom is dat het geval.

Duo wordt door Google ontwikkeld naast Hangouts. Met beide programma’s kun je gratis bellen met andere gebruikers die het zelfde programma hebben geïnstalleerd. Andere chatprogramma’s met vergelijkbare functies zijn onder andere Skype, Viber en Facetime. Het grote voordeel van Duo in vergelijking met andere chat en belprogramma’s is het feit dat de app ook werkt tussen iPhone en Android toestellen.

Met Duo kun je gratis bellen met of zonder video op je smartphone.

Met Duo kun je gratis bellen met of zonder video op je smartphone.

Facetime voor Android?

Duo valt te zien als de Facetime voor Android. De applicatie is namelijk net zo laagdrempelig en eenvoudig in het gebruik als Facetime, verreweg het bekendste programma voor videobellen. Facetime voor Android bestaat echter niet omdat Apple Facetime exclusief wil houden voor iPhone en iPad bezitters.

Duo valt te zien als de 'Facetime voor Android'.

Duo valt te zien als de ‘Facetime voor Android’.

Gelukkig is er nu dus Duo. De Duo software is gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS. Dit betekent dat je nu dus eindelijk gemakkelijk kunt bellen met video tussen een iPhone en Android smartphone. En het allerleukste is dat videobellen altijd gratis is.

Gratis, maar je provider kan kosten rekenen

Duo is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Ook het gebruik van de app is gratis. Hou tijdens het bellen wel altijd rekening met je databundel. Een minuut videobellen met Duo kost tussen de 4 en 6 MB. Kom je buiten je databundel dan kan je provider extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van Duo.

Duo kan alleen gebruikt worden tussen gebruikers die allebei het programma hebben geïnstalleerd. Na het downloaden en installeren van de app importeert Duo je contactenlijst. Komt het programma contacten tegen die ook Duo gebruiken? Dan komen deze automatisch tevoorschijn in jouw contactenlijst.

Knock Knock van Duo

Duo kent een handige functie die geen andere applicatie momenteel biedt. Via de ‘knock knock’ functie is het mogelijk om degene die je probeert te bereiken alvast voor te bereiden op het gesprek door jouw video alvast door te sturen. Degene die je probeert te bellen ziet jou dus al voordat er opgenomen worden. Pas als de andere persoon opneemt ziet de beller deze.

Via de link bovenaan deze pagina kun je de Android versie van Duo rechtstreeks downloaden. Wil je Duo gaan gebruiken als de Facetime voor Android? Je vindt de applicatie ook in de App-store van Apple. Ook daar is deze natuurlijk beschikbaar als gratis download.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.