Sneller internetten met Chrome.Sneller internetten met Chrome en de databesparing-extensie

Geplaatst op: - bijgewerkt op (904 weergaven)
Sneller internetten met Chrome.

Chrome

Chrome is de populairste browser van dit moment. En niet zonder reden: met handige extensies kun je Chrome uitbreiden zodat je meer functies en gemak tot je beschikking hebt voor het uitvoeren van bepaalde taken. Zo is er de handige ‘databesparings-extensie‘ die ervoor zorgt je sneller kunt internetten.

De databesparing-extensie voor Chrome maakt jou internet sneller doordat websites via de servers van Google worden aangeboden. Op het moment dat je een website vaker bezoekt, zoals je hopelijk met downloadcentrum.com doet ;), worden de bestanden van deze site deels via de Google-servers aangeboden waardoor deze een heel stuk sneller laadt.

De databesparing-extensie werkt op desktop-versies van Chrome...

De databesparing-extensie werkt op desktop-versies van Chrome…

Sneller en minder dataverbruik

Een bijkomend voordeel van dit proces is dat je ook nog eens een stuk minder dataverbruik hebt. Google optimaliseert de bestanden die het op haar servers opslaat zodat deze minder groot worden. Kleinere bestanden nemen minder bandbreedte in beslag en worden sneller geladen.

Nu is een vermindering van het dataverbruik thuis niet echt interessant. Met breedband internet maakt het niet uit hoeveel data je verbruikt tijdens het surfen. Heel anders is dat op mobiele telefoons en op tablets: veel providers rekenen nog steeds af per megabyte. En dan kan deze Chrome extensie je veel geld besparen.

...maar ook versies voor iOS en Android kun je gratis downloaden.

…maar ook versies voor iOS en Android kun je gratis downloaden.

Gratis downloaden

De Chrome extensie voor sneller (en goedkoper mobiel) internet is beschikbaar voor Chrome. Dit betekent dat alle besturingssystemen waarop Chrome draait deze extensie geinstalleerd kan worden. Ook voor Android en iOS is deze beschikbaar. Je kunt hem daar downloaden via de play/app store op je smartphone of tablet.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.