Windows 10 wil niet opstarten... en nu?Windows 10 wil niet opstarten… en nu?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.264 weergaven)
Windows 10 wil niet opstarten... en nu?

Windows 10 wil niet opstarten… en nu?

Windows 10 problemen zijn er in soorten en maten. Het ene probleem hindert niet echt tijdens het werk terwijl andere problemen gelijk opgelost moeten worden. 

Problemen tijdens het opstarten van Windows 10 vallen uiteraard in de laatste categorie: je kunt je PC of laptop eigenlijk niet gebruiken als Windows 10 weigert op te starten. 

In deze ‘hoe moet je’ lees je hoe in enkele stappen een Windows 10 installatie die problemen geeft weer aan het werk krijgt. In deze handleiding gebruik ik alleen maar software die standaard met Windows 10 wordt meegeleverd. Je hoeft dus geen extra software te downloaden.

Tip #1

Zorg altijd voor een goede back-up zodat je belangrijke bestanden terug kunt zetten als je computer helemaal de geest heeft gegeven.

 

Windows 10 herstelmenu

Windows 10 is een geavanceerd besturingssysteem. Dit zie je onder meer terugkomen op het moment dat je computer problemen heeft tijdens het opstarten. Als het drie misgaat tijdens het booten van Windows 10 dan zal het besturingssysteem automatisch het herstelmenu weergeven.

Tip #2

Via het herstelmenu kom je via de ‘geavanceerde opties’ ook in de veilige modus. Vanuit deze veilige modus kun je ook veel andere problemen met Windows 10 oplossen.

Vanuit het Windows 10 herstelmenu kun je opstartproblemen in Windows 10 eenvoudig oplossen.

Vanuit het Windows 10 herstelmenu kun je opstartproblemen in Windows 10 eenvoudig oplossen.

Vanuit het herstelmenu is het eenvoudig om veelvoorkomende oorzaken van opstartproblemen in Windows 10 op te lossen. In de meeste gevallen zal deze oplossing je documenten, afbeeldingen en media intact laten. Toch is het verstandig om altijd een back-up paraat te hebben.

In de meeste gevallen volstaat de optie waarbij je Windows 10 zichzelf laat resetten. Hierdoor worden belangrijke systeembestanden hersteld en zullen veel problemen tijdens het opstarten van Windows 10 opgelost zijn.

Windows 10 wil nog niet opstarten? Dan opnieuw installeren?

Wil je een meer rigoureuze oplossing? Dan kun je via het herstelmenu ook Windows 10 compleet opnieuw installeren. Via de optie ‘Windows 10 opnieuw installleren’ zet je alle originele bestanden van het besturingssysteem terug.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

 • Na een upgrade van Windows 7 naar 10 staat een map windows.old in de windows map. Deze map wil ik opruimen.
  Na schijfopruiming / systeembestanden opschonen komt er geen aanvink item “vorige Windows installatie”
  Dus niet in staat om windows.old op te ruimen.
  Is er nog een andere manier om dit te doen?

  m.v.g.
  K. Mol