Problemen met Windows 10?Windows 10 probleem: flikkerend beeld na update

Geplaatst op: - bijgewerkt op (92.654 weergaven)
Problemen met Windows 10?

Problemen met Windows 10?

Heb je een Windows 10 update doorgevoerd en is je computer sindsdien onbruikbaar door een flikkerend beeld? Dan hebben we daarvoor vandaag de oplossing in een nieuwe ‘hoe moet je’.

In deze handleiding lees je hoe je eenvoudig het Windows 10 probleem van een flikkerend beeld kunt oplossen. En gelukkig is die oplossing eenvoudiger dan je wellicht zou denken.

Bekijk hier meer Windows 10 handleidingen

Het flikkerende beeld probleem komt vooral voor bij mensen die een update van Windows 7 naar Windows 10 doorvoeren en die daarnaast Norton software op hun computer hebben geïnstalleerd. Over de precieze oorzaak van het probleem is zelfs Microsoft niet uit maar gelukkig is het probleem eenvoudig op te lossen.

 

De probleemoplosser

Volg de stappen in de probleemlosser hieronder op en hertstart je computer of laptop en je flikkerend beeld in Windows 10 is verdwenen. Wel wat geduld hebben, door het flikkerend scherm is het lastig om de stappen te doorlopen.

 1. Het enige dat je kunt doen als het scherm flikkert in Windows 10 is CTRL+ALT+DEL indrukken. Doe dit en kies vervolgens voor de optie ‘Taakbeheer‘. In het scherm dat zich nu opent klik je op ‘Bestand‘. Kies nu voor  ‘Nieuwe taak uitvoeren‘.
 2. In het venster dat zich nu opent typ je ‘msconfig‘. Druk vervolgens op <enter>. In de schermafbeelding hieronder zie je het dat eruit zou horen te zien.

  Windows 10 taakbeheer openen en Msconfig uitvoeren.

  Windows 10 taakbeheer openen en Msconfig uitvoeren.

 3. Is Msconfig geopend klik dan op het tabblad ‘Services‘. Je ziet hier een hele lijst met toepassingen staan die Windows 10 in de achtergrond uitvoert. Twee hiervan moet je uitschakelen om het flikkerende scherm in Windows 10 te verhelpen. Zoek allereerst naar ‘Problem Reports and Solution Control Panel Support‘ en verwijder het vinkje dat ervoor staat. Vervolgens moet ook ‘Windows Error Reporting Service‘ worden uitgeschakeld door het vinkje te verwijderen.
  Windows 10 Msconfig, zoek hier de beide services op die het probleem van een flikkerend scherm na een update veroorzaken.

  Windows 10 Msconfig, zoek hier de beide services op die het probleem van een flikkerend scherm na een update veroorzaken.

  Tip
  door in de bovenste rij op ‘service’ te klikken worden alle services op alfabetische volgorde geplaatst. Dat maakt het zoeken naar de twee services die voor problemen zorgen gemakkelijker.

 4. Heb je beide opties uitgevinkt klik dan op ’toepassen’. Windows zal nu vragen of er opnieuw opgestart moet worden. Doe dit en wacht tot je computer opnieuw is opgestart. In 99% van de gevallen is het Windows 10 probleem waarbij je na een update te maken had met een flikkerend scherm opgelost.

Tenslotte

Het uitvoeren van de stappen in deze probleemoplosser zijn uiteraard voor eigen risico. Verder kan het uitzetten van bepaalde services voor nieuwe problemen met Windows 10 leiden. In dit geval is dat bij de testcomputers die we hebben gebruikt om deze probleemoplosser te doorlopen gebeurt. Het is in ieder geval te  hopen dat Microsoft snel zal komen met een meer definitieve oplossing voor dit Windows 10 probleem.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

121 reacties

 • Henk

  Hallo Martijn ik heb een vraag over het opstarten met windows 10. Het gaat eigenlijk de eerste keer nooit in een keer. Ik druk hem dan met de uitknop weer uit(vasthouden). Daarna start hij wel op…
  Enig idee??

  Groet Henk

 • Michel

  Met dank voor de geboden oplossing m.b.t. het flikkerend beeld na de update van 7 naar 10. In het geval van mijn laptop heeft dit het probleem doen verdwijnen.

 • Henk cd Hove

  kan msconfig niet intikken

  • martijn

   Je moet heel geduldig typen. Tussen de flikkeringen door… was bij mij heel lastig maar uiteindelijk lukte het opstarten van MSconfig wel.

   • karst ahrens

    Dag Martijn, bovenstaande oplossing heeft perfect geholpen. Alleen onderaan het bureaublad stond bij mij het Google-icoon en heet nu Edge; wanneer ik dit open zie ik niet meer mijn favorieten, kan deze wel openen via het Hub-icoon. Heb jij een oplossing wanneer ik Edge open en zoals vroeger weer alle favorieten aan de linkerkant staan van de pagina, alvast hartelijk dank, groeten Karst Ahrens.

  • Philip

   Was idd moeilijk maar bij mij lukte het uiteindelijk ook. Bedankt voor de oplossing!

  • Willem

   Zelfde probleem had ik ook. Tussen knipperen door lukte niet, want cursor ging telkens terug. Opgelost door continu pijltje naar rechts ingedrukt te houden, en toen konik ‘gewoon’ typen

 • peter

  ik heb flikkerend beeld na upgrade windows 10 heb dit toegepast maar probleem is niet opgelost dank bij voorbaat

 • A.v.d.Horst

  Mijn computer loopt na het aanmelden vast. Het beeldscherm flikkert.

  Microsoft suggereert dat ik de driver van mijn videokaart moet aanpassen. Bent U het hiermee eens en hoe doe ik dat?

  Groet

 • A.v.d.Horst

  Is de kans groot dat na het uitvoeren van het bovenstaande de problemen zich opstapelen? Heeft Microsoft hierop een antwoord?

 • Bas

  Bedankt voor de tip! Laptop knippert niet meer na deze oplossing! Top!

 • Meisje

  Mijn redding! Veel dank, kon wel janken na de installatie van Win10. Alles lijkt nu goed te werken, zoals voorheen. Maar wat hebben die services eigenlijk met dat beeldscherm te maken? Gewoon uit nieuwsgierigheid….

 • JCM

  Opgelost, bedankt voor de tip

 • Marco

  opgelost Thx Guys

 • Marco

  Beetje te vroeg geweest , het stopte effe , maar begon weer terug te knipperen

 • Amber

  Ik heb Windows 10 bij mijn moeder geïnstalleerd, & haar laptop heeft dit probleem. Ik kan met geen mogelijkheid het taakbeheer ‘oproepen’. Heeft iemand daar nog meer last van? Ik zou graag willen weten hoe ik dit weg kan krijgen? of eventueel Windows 7 weer installeren, alleen hoe ?

  • Henk Meijer

   ik heb via microsoft tecnical support gehoord dat waarschijnlijk de grafiche kaart niet word ondersteunt door Windows 10. om terug te gaan naar windows 7 moet je als je opnieuw opstart de aan en uitknop vasthouden als je op het scherm de 4 blauwe windows in beeld hebt. als de computer dan uitgaat en je hem opnieuw start moet je de computer via veilige modus kunnen opstarten (F8 werkt niet meer) daarna teruggaan naar de vorige versie en kijken of de grafische kaart ondersteunt word door windows 10
   Beantwoorden

 • Marchel

  Bedankt voor deze tip.
  Het werkt daadwerkelijk
  Moet wel geduld hebben met intoetsen van de tekst (MSCONFIG)
  Als dit lukt gaat de rest vanzelf.

 • Bsa

  Het werkt prima,mijn dank

 • Ikkelijn

  Helaas, dit werkte bij mij niet, is er nog een andere oplossing? Mvg

 • Kristof

  Bij mij is het op deze manier opgelost. Dank u

 • Henk Meijer

  Beeld flikkert constant. Contr + alt + del helpt niet. krijg geen taakbeheer te zien. beeld blijft knipperen

 • Henk Meijer

  Na de upgrade van windows 7 naar windows 10 krijg ik na het opnieuw opstarten een flikkeren paars beeld. cont+alt+del voor taakbeheer komt niet in beeld. kan dus niets ondernemen. soms als ik cont+alt+del vast blijf houden tijdens het flikkeren komt er een foutmelding met de volgendte tekst:
  De instructie op 0x000000018003CAEA naar geheugen op 0x00000000000. het geheugen kan niet worden read
  Ik kan vervolgens niets meer doen dan de computer uitzetten en weer opnieuw te proberen. WIE WEET EEN OPLOSSING? alvast hartelijk dank

  • Henk Meijer

   ik heb via microsoft tecnical support gehoord dat waarschijnlijk de grafiche kaart niet word ondersteunt door Windows 10. om terug te gaan naar windows 7 moet je als je opnieuw opstart de aan en uitknop vasthouden als je op het scherm de 4 blauwe windows in beeld hebt. als de computer dan uitgaat en je hem opnieuw start moet je de computer via veilige modus kunnen opstarten (F8 werkt niet meer) daarna teruggaan naar de vorige versie en kijken of de grafische kaart ondersteunt word door windows 10

 • K.H. Koelewijn

  Gelukkig zijn er mensen /bedrijven die dit soort oplossingen op het internet plaatsen. Bij mij heeft het in ieder geval het probleem met het knipperende scherm uit de wereld geholpen. Hartelijk dank voor uw oplossing.

 • Eric

  Fijn dat dit soort sites er zijn!
  Mijn probleem is hiermee opgelost – was al 2 avonden bezig. Hartelijk dank voor uw oplossing!

 • Gerco

  Dankzij deze oplossing doet mijn PC het weer. Twee dagen met een flikkerend scherm gezeten en een systeem dat niet goed geladen was. Om wanhopig van te worden. Nu alles weer in orde en een werkbare PC. Bedankt voor deze tip! Grandioos.

 • marjan

  ik had windows 8 en heb mijn computer geupdate naar windows 10, en had na enkele weken ook een flikkerend beeld, ik hoop dat deze instructie hier ook voor is. Ik, heb hem uitgevoerd.
  Het beeld is nu goed, maar ik weet niet of het zo blijft?
  Graag uw advies hiervoor

 • Fatima

  Helaas heeft het bij mij niet geholpen. Het beeld knippert nog net zo erg en de cursor is nog steeds praktisch onbestuurbaar. Wel wil ik een tip geven. Ik kon taakbeheer niet openen en toen bedacht ik me, dat Windows 10 een app heeft met de naam Systeem Configuratie. Daarin kun je direct verder gaan met stap 3 en Services aanklikken. Dat scheelt veel moeite.

 • Jurrien

  Ik kan msconfiq niet vind hij zegt kan bestand niet openen help me asjeblieft

 • Henk

  Sinds 14 dagen heb ik een steeds knipperende cq flikkerende muisaanwijzer wat het uitvoeren van taken bemoeilijkt.
  In de linkerbovenhoek van het scherm is eveneens een continu aanwezig muispijltje zichtbaar die zich niet laat verplaatsen.
  Het euvel speelt zich af op mijn nog relatief nieuwe Akoya laptop welke bij aankoop was voorzien van Windows8 welke is vervangen door de gratis Windows10 update.
  Deze werkte voor wat de muisaanwijzer betreft tot voor kort probleemloos.
  Ook brengt gebruik van een andere muis gen verbetering evenals Systeemherstel.
  Het oproepen van muisopties via Instellingen en terugzetten op fabrieksinstelling brengt ook geen verbetering.
  Wie heeft voor dit probleem een adequate oplossing???

 • Folkert

  Update gehad Windows 7 profesional blijkt na weer opstarten te blijven flikkeren, krijg het niet weg. Wie kan mij helpen.

 • Karel

  Had deze oplossing na upgrade naar Windows 10 uitgevoerd. Afgelopen week is er een nieuwe update in Windows 10 geweest en ik zit weer met een knipperend scherm, maar beide vonkjes staan nog steeds uit!

  • Bianka

   hoi
   Ik had precies hetzelfde probleem
   wij hebben de vinkjes weer aangezet op enter gedrukt
   en daarna weer uitgezet,toepassen en enter
   als het goed is doet hij het dan weer
   bij mij werrkte het
   Succes!

 • Aart Marchal

  Helaas behoor ik dan tot de 1% van de upgraders van W7 naar W10 waarbij uw oplossing niet heeft mogen baten. Scherm en videokaart drivers update heeft ook niet geholpen. Hoop inderdaad dat Microsoft érg snel met een patch komt want hier valt niet mee te werken. En wil liever niet terug naar W7 want W10 is lekker snel en ziet er prima uit maar als het moet zit er niets anders op.

 • willy

  onzin heeft niet geholpen.

 • Wim

  Prima tip!
  Was wel een beetje lastig om ‘msconfig’ in te typen, maar voor de rest werkt het prima op mijn oude pc.
  Alvast hartelijk bedankt !

 • Ed

  Bedankt! Dit lijkt te helpen! Bij mij trad het flikkeren op na een aantal minuten. Mijn Dell laptop draait al weer een aantal uren zonder problemen.

 • Kloppenburg

  Dank je wel Windows nu moet ik mijn laptop weg brengen wat mijn weer geld gaat kosten omdat er ongevraagd een update is gedaan en nu kan ik niks meer???? …fijn,echt super(not)..En ja ik heb de bovenstaande stappen gedaan maar niet geholpen????overigens ik had W8…

 • Ina

  Ik probeer het woord msconfig in te typen zelfs dat lukt niet om dat hij de letters niet pakt.

 • grootveld

  ik had flikkerend beeld na update windows 10 heb getracht het op te lossen met dat msconfig bleef knipperen wilde terug naar windows 7 die melde eerst een backup maken dus usb stickje er in gestopt backup gemaakt flikkeren was weg heb nog steeds windows 10 laptop staat nu een paar uur aan perfect ps ik ben een leek wat pc,s aan gaat

 • Jewe

  Windows 10 update?

  Het lijkt meer op een (her)installatie van Windows 10. Uiteraard heb je geen keuze, want systeem herstart automatisch.
  Dit proces duurt maar liefst bijna anderhalf uur. En dan lukt het uiteindelijk op het allerlaatst (natuurlijk…) nog niet. Met als resultaat dat de vorige versie terug gezet wordt.

  Ik gebruik Windows 10 sinds augustus 2015 ofzo, op zowel PC als Laptop. Maar ik vraag mij af waar Microsoft mee bezig is. Het is onmogelijk mijn werk te doen gedurende anderhalf uur.

  Microsoft moet maar eens verantwoording gaan afleggen naar mijn mening. Er is geen keuzevrijheid in de te installeren update(s) en op welk tijdstip. En ik kan zoals gezegd anderhalf uur niet werken. Dit is toch compleet belachelijk.

  Het resultaat is soms zelfs diep triest. Flikkerende beelden etc. Als normale gebruiker raak je toch compleet de weg kwijt en ga je braaf je PC of Laptop naar een installateur brengen die er dan de nodige euro’s voor in rekening brengt.

  Dit hele gebeuren rondom de perikelen met gedwongen (foutieve) updates van Windows 10 moet maar eens uitgebreid aandacht krijgen in diverse media en desnoods de politiek.

  • A.Keijnemans

   Helemaal mee eens. Microsoft sloopt goed werkende computers naar apparaten die je het raam uit wilt donderen, jazeker. Met mijn Lenovo B50-30 Touch AIO was ik bijna zo ver omdat na updaten de perfecte werking van bijv. Lenovo programma’s naar de Filistijnen was geholpen. Ik kreeg na een ferm protest hierover bij Lenovo een gouden tip: “Vergeet het updaten (in Windows 8.1) en installeer CCleaner. ” Geen problemen meer gehad sindsdien. In Windows 10 lukt dat echter niet want Microsoft maakt daar de onhebbelijke onbeschofte dienst uit om jje onder ongeenste updates te begraven die je veel verloren tijd en misfunctioneren van je dure computer opleveren. Maar ….. toch kan je het heft ineigen handen nemen door de Windos Updateservice onder Services op Uitgeschakeld te zetten en Ccleaner te installeren. Succes met dit voor mij goed werkende idee. Of het helpt om Microsoft te bekeren tot de normale fatsoensregels en om hun tirannie overboord te gooien, daar zou een overheid denk ik alleen alles aan kunnen doen via wetgeving die dit soort ongewenste achterdeur practijken verbiedt.

 • Dirk Delbaere

  Ja. Bij mij ook gelukt op deze manier maar dan wel via veilige modus waarbij het scherm niet flikkerde. Bedankt.

 • Jos Wolbers

  Vandaag was er blijkbaar een update die er ongevraagd door kwam. De computer was niet meer te gebruiken. Na moeizaam weer opstarten was er alleen een flikkerend beeld. Met de bovengenoemde methode is het gelukt om de pc weer bruikbaar te krijgen.
  Bedankt.

 • willemien

  ik heb een macbookair werkt deze bovengenomede methode daar ook voor

  • martijn

   Nee, een MacBook Air werkt op OS X. Deze handleiding is alleen voor Windows 10. Voor problemen met een Macbook Air zou ik Apple Support contacteren.

 • Derk

  Ik heb een Asus laptop A53S series. Na update naar windows 10 verliep alles vlot maar na 2 dagen begon ook mijn beeld te flikkeren. Soms stopte het na een poosje maar meestal niet. Nadat ik het bovenstaande had uitgevoerd (CTRL ALT DEL, msconfig enz enz) stopte het maar na opnieuw opstarten ging het weer flikkeren. Heb de video drivers geupdated maar geen resultaat.
  Totdat ik bemerkte dat, als ik opstartte en het begon te flikkeren, het ophield als ik de rechter muisknop ingedrukt hield. Het flikkeren stopt en ik kan gewoon weer normaal verder werken.
  Het is wel een knullig iets om steeds weer te doen als je de laptop opstart maar je bent er dan wel van af!

 • Mart

  Heb HP laptop en ben sinds half jaar windows 10 gebruiker.
  Dezelfde problemen ervaren. Waren alle oplossingen maar zo simpel als deze.
  Lijkt vooralsnog prima te werken!

 • Royens Francis

  Geachte, ik heb steeds een flikkerend ringetje rechts van mijn aanwijspijltje, hoe krijg ik dit fenomeen weg, want dit is wel irritant ? Groetjes, en alvast op voorhand bedankt.

 • Paul van Rosmalen

  Beste mensen,

  Ik heb de wijze raad opgevolgd, maar het lijkt niet op te houden. Soms laag frequent en dan weer korte tijd achter elkaar.
  Zijn er wellicht nog andere mogelijkheden?

 • Paul van Rosmalen

  Beste mensen,

  Heb de instructie helemaal opgevolgd, maar probleem blijft bestaan.

 • Tim

  Hallo,

  Na een paar dagen bezig te zijn geweest met updaten, zoeken en niets kunnen vinden wat hielp stuite ik hierop.
  Met enige terughoudendheid toch geprobeerd en ja hoor….. Tot dusver blijft het flikkeren weg!
  Nog geen andere errors gekregen.

  Ontzettend bedankt voor het vinden van deze (tijdelijke) oplossing.
  Dell XPS 15z / gtx 525m / w10 pro (vanaf w7 pro).

  Voor de nog zoekende naar een oplossing, geef niet op!

  • Frauke

   Hey, ik heb ook een xps 15 maar als ik ctrl alt delete doe dan komt er niets te voorschijn. Je ziet enkel een cursor pijltje dat blijft laden, ik heb het al langer dan een uur laten laden maar geen resultaat.

 • Wim Streep

  Dit lijkt vooralsnog de goede oplossing te zijn. Bij een ASUS K53T van win 7 naar win 10.
  tijdens het uitvoeren van de oplossingsmethode, ik kon door de enorme waslijst van taken, het een paar keer niet vinden.

  En toen ik het vond bleken ze ontvinkt te zijn. Maar gelijkertijd was het problem opgelost. Het problem was dat het beeldscherm in een , twee, drie cyclus telkens weer in de zelfde volgorde de beelden toonden. Aldus leek het een beeld flikkering. Misschien keek Microsoft over mijn schouder heen.

 • Claire Deceulaer

  Ook bij mij blijft het probleem bestaan. Ik heb ondertussen in samenwerking met Symantec enkele dingen geprobeerd en het flikkeren bleef enkele dagen weg. Maar ondertussen is het flikkeren weer begonnen. Vermoedelijk is er nog een programma dat problemen kan veroorzaken, maar de zoektocht naar dat programma gaat door.

 • Harold

  Ik heb geen labtop maar vaste computer, kan naar taken in mijn computer, beeld blijft knipperen. Heb ctrl+alt+del geprobeerd, kom niet in het menu ( acer)

 • EVERT

  helaas ook ik heb het hier boven genoemden stappen ook uitgevoerd ! een ook bij mijn blijft het scherm knipperen
  hinderlijk allemaal. wat kan nog meer doen om dit probleem te verhelpen

 • H

  Bedankt voor de tip het werkt!

 • Daniel Naessens

  De voorgestelde handelingen (CTRL ALT DEL) Taakbeheer – nieuwe taak uitvoeren- enz brengen niet de gewenste oplossing. Bureaublad blijft maar flikkeren, er verandert niets !

 • Daniel Naessens

  Met een update van windows 10 is mijn probleem opgelost (flikkerend bureaublad)

 • Barbara Pijnappel

  Als ik ctrl-alt-del indruk gebeurt er niets, hoe kan ik er dan in?

 • goedendag
  ben al wat ouder(70jaar) en niet meer zo kwiek en het “bijleren” gaat ook niet meer zo als ik het wel zou willen en ben blij met alle hulp die ik kan krijgen
  Heb een nieuwe computer gekocht met daarop een nieuwe Windows 10 aan boord geinstalleerd
  Heb wel mijn “oude 5jaar” monitor (groot HP scherm) aangesloten en krijg sindsdien een flikkerend beeld en zo nu en dan een beetje blauwige kleur opschijnend enig idee hoe ik dat oplos|? bijvoorbaat dank voor het mee denken en hulp
  gr joop

 • Inge

  Ik heb/had dit probleem ook maar het lijkt nu over te zijn. Dus zomaar uit zichzelf opgelost…Kan het terugkomen??
  Toch deze ‘probleemoplosser’ maar bewaren voor het geval het weer nodig is….

 • Robert Kuijpers

  Ik heb een ASUS laptop, een vrij krachtige met intel i7 processor, dus de rest zal ook wel ok zijn. Met Windows 10 geen probleem, maar met na installeren van Windows 10 Anniversary Update knipperde het scherm gedurende het eerste kwartier na opstarten, ook bleef ‘het bolletje’ gedurende die tijd draaien. Na een kwartier functioneerde alles weer normaal.
  Aan de virusscanner (Trend) ligt het niet, maar ten einde raad heb ik Google Chrome verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd. Daarmee was het probleem verholpen. Blijkbaar werd er niet meteen de nieuwste versie van Google Chrome geïnstalleerd bij de (recente) update naar de Anniversary Edition, maar werd gewoon de ‘oude’ teruggezet. Dus zelf naar nieuwste versie van Google Chrome ge-update. In mijn geval hielp het.

  • Mar

   Dat flikkerende blauw beeld met bolletje dat draait bij het opstarten heb ik ook:(

  • riemersma

   Ja bij mij ook eindelijk opgelost ben al een week aan het knoeien met een nieuwe win 10
   met knipperend 2de beeldscherm. Had alles eerst geinstalleerd met één scherm
   dan 2 de scherm aangesloten. Meteen knipperend 2 de beeldscherm heb nu al een half uur
   geeh geknipper meer na verwijderen google chrome. Fingers crossed , beeldscherm blijft nu
   zonder knipperen .groetjes Pieter uit Antxerpen

 • Jan Snieder

  Draai de muis om en even flink in het laser gaatje blazen of met een zacht kwastje er in heen en weer gaan. Waarschijnlijk zit er een stofje of haartje en als dat weg is dan is het probleem opgelost !!!

 • Marly van der velden Lover

  Ik heb alleen flikkerend beeld bij het spelen van Facebook spelletjes zoals angry birds, voor de rest niet zoveel last.
  weet ook niet hoe hier vanaf te komen

 • Louw

  Ik heb met mijn laptop een crash gehad (stond windows 10 op) ik heb na veel gedoe Windows 7 er weer op gezet omdat ik Windows 10 niet meer aan de praat kreeg, weet iemand hoe ik nu weer aan Windows 10 kom? Ik had van de mogelijkheid Windows 7 te upgraden naar 10 gebruik gemaakt maar ik heb daar verder geen info over hoe het werkt als er onverhoopt iets misgaat.

 • Wim Beyers

  niet alleen mijn scherm flikkert sinds de upgrade van Windows 10 gisteren 17/12, ook het startmenu werkt niet meer, shortcuts in de taakbalk zijn verdwenen, outlook kan niet meer opgestart worden, toetsenbordindeling spring na inloggen naar querty (en kan dat niet meer wijzigen!) etc… Echt een majeur probleem! Windows really sucks this time… Alle hulp welkom. Wim

 • Lode Vlayen

  Fijn zo! Opgelost in Windows 10 Home.
  Hopelijk lost Microsoft dat probleem z.s.m. op!
  Anders stap ik terug over naar Windows 10.
  Jammer dat de voormalige Windows XP niet meer ondersteund wordt.

 • Lode Vlayen

  Windows 10 vraagt me niet meer om te herstarten. Waarschijnlijk heb ik “niet meer vragen” afgevinkt. Hoe terug tevoorschijn halen?
  Dikke mersie!

 • Jos Bloemkolk

  Ik ben ongelooflijk blij met het advies, want het werkte meteen. Mijn dank zal jullie voor eeuwig achtervolgen.

 • Suzanne

  Beste, inderdaad, ook ik had te maken met dat flikkerende beeld combi Windows 10 en Norton. Alles volgens jullie stappen uitgevoerd en viola!!!! Het werkt echt super!!! Zoooo bedankt mensen voor het plaatsen van deze oplossing. Top! Ik kan nu weer zonder problemen verder werken met mijn net aangeschafte hp laptop.

 • Jack

  En als je geen Norton hebt en het probleem doet zich evengoed voor?

 • Ronny

  Het flikkeren van het scherm komt na een tijdje altijd terug

 • A Ottens

  Wat als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd en het niet werkt. Mijn scherm blijft flikkeren.

  Wie heeft er een oplossing.

  • henrie

   ik heb t zelfde probleem gehad,
   in apparaat beheer stonden bij mij 2 beeldschermadapters Intel en een Gforce de laatste uitgeschakeld en t probleem is opgelost

 • arinda

  Hoi matijn , ik zit nu op me oude Laptop die ik altijd mee nam als ik door de ambulance werd op gehaald, dan had ik in ieder geval wat in het ziekenhuis, te doen, ik had een andere een pac en bell zat windows home 7 op , moet nu al weer naar adem happen, maar ik heb die paccard bel er achter vandaan gehaald, zit nu al de berichten te lezen, bij mij is die 10 ook spontaan er in gekomen, ik wilde hem stoppen want ik hoefde het niet omdat meestal er nog zoveel rare dingen, mee zijn. maar dat kon niet dus heb ik hem maar laten gaan, heeft vrij lang geduurt ook nog. was even wennen toen die er in zat, maar zat wel steeds te klooie zwart beeld, als ik ergens mee bezig was. steeds wel wat soms op fb dan zie je foto’s dat zag ik soms niet eens. en in eens sávonds ik wilde afsluiten, sluit altijd af, kreeg ik alle kleuren van de regenboog te zien paars blauw geel en ik zag ook me snel koppelingen niet meer op me scherm. en knipperen ook nog, ik wilde toch proberen af te sluiten ook de muis bleef waar die was dat pijltje deed niks. uit eindelijk was ik toch bij start gekomen. dat heeft ook lang geduurd kreeg ik dat niet dat komt normaal omhoog niks , ben me echt lang bezig geweest uit eindelijk toch uit gekregen, inmiddels was het half 3 in de nacht, eerst bij gekomen had het zo benauwd, naar me bed gegaan, de volgende dag heb ik hem weer op gestart . even goed, en in eens weer het zelfde ik kon zelfs niet naar google gaan , waar ik me het meeste druk om maakten ook daar kwam ik niet in zag enkel maar beeld wat bewoog met al die kleuren , er staan foto’s in van me manneke die al heel jong overleden was , en van me kleinkinderen, die ik nooit zie dsn begrijp je dat ik me kinderen ook niet zie. maar me kleinkindjes die foto’s ben ik aan gekomen, als me eigen kinderen me van de blok afhaalde op fb als er dan wat op stond dan pakten ik die zelfs van me achter kleinkindje, en die staan er nog in maar kan er niet bij komen vanwegen die kleuren dat gebibber want inmiddels is die nog niet goed, ik las ergens kon hem wel het raam uit mieteren, nou dat was met mij ook het geval. ben altijd heel geduldig geweest ook als er iets niet deed aan de pc nu heb ik dan laptop, maar losde het altijd zelf op, al moest ik 3 dagen bezig zijn ik kreeg het voor elkaar. nu Martijn hij ligt niet uit het raam, om die foto’s die zijn zo belangrijk voor mij, heb wat lopen sparen. zodat ik toch me kleinkinderen op zie groeien, en de foto’s van me manneke. maar nu ik red het niet even bezig en moet al weer stoppen, omdat ik ziek ben normaal had ik al weer gewoon lopen zoeken maar het kost me nu een energie. dat me denk vermogen ook minder krigt aan zuurstof nu wil ik toch vragen anders moet ik hem toch na laten kijken, me fotos en die krijg ik nooit meer natuurlijk , maar las dit van jou , er zijn al heel wat problemen op gelost blijkbaar is die windows 10 toch niet zoals die moest draaien. maar ik wil het toch eerst zelf nog een keer proberen of me het toch ook lukt om het voor elkaar te krijgen zodat die laptop weer kan gebruiken . zodat ik vanuit me email hoop ik als ik dat allemaal kan lezen want ik kon ook niks in typen en lezen als dat ik die kleuren zag zelfs een rode kleur ik had allemaal kleuren , en soms dacht ik oh gelukkig dan wilde ik afluiten en hop het begon weer maar misschien met jou hulp in me email dat ik dan weer eerst de andere waar die 10 in zit voor elkaar kan krijgen dan zet ik die er weer achter vr gr Arinda

 • Kees Vogelzang

  Het is gelukt om dit probleem op te lossen met deze aanwijzingen. Schijn vrij veel mensen hetzelfde probleem te hebben na laatste Windows update. Slechte zaak. Bedankt voor hulp.

 • Carin Analikwu

  De Carl+Alt+Del / taakbeheer / etc oplossing uitgevoerd en het scherm knippert niet meer maar er verschijnt nu ” unknown hard error” en ik kan niets meer. Heeft u hier een oplossing voor?
  Mijn PC start gewoon op. De problemen ontstaan na het inloggen op mijn account. Ik heb AVG als antivirus software geïnstalleerd .
  Wat kan ik nu nog doen?

 • ben schaap

  Hoi zelfde probleem gehad,oplossing bij mij was een update van de universeel printer driver,deze verwijderd en knipperen was gelijk over.

 • Michel Corleoné

  Goedeavond, ik ondervind sinds gisteren dit probleem. ik krijg het jammer genoeg niet op gelost zo 🙁
  iemand nog tip ?

 • l de vos

  Eindelijk opgelost met deze aanwijzigen. Super

 • Jeroen Muylle

  Ik heb deze stappen uitgevoert en nu geeft de computer een melding met ( unknown hard error) . Wat kan ik nu verder nog doen???

 • Rinskje van der Wal

  De Acer laptop is uit zichzelf uitgegaan na een melding dat er mogelijk schade aan t beeldscherm zou kunnen ontstaan. Nu geeft t beeldscherm nadat hij opnieuw is opgestart, strepen en vlekken in t beeldscherm

 • chris

  ik heb dat gedaan maar nu blijf er een explore error popup op komen klik je op oke kom er weer nieuwe enz wat is hier aan te doen ?

  • Dat klinkt als een ander probleem waarvoor ik zo gauw geen oplossing weet (behalve het opnieuw installeren van W10, maar dat is wel heel rigoreus….).

   • Riemersma

    Dat leverd ook niets heb ik al drie keer gedaan

    • Riemersma

     Het ligt wel degelijk aan win 10 ik had dezelfde opstelling met windows 7

     e n toen liep alles gesmeerd echter die pc heeft de geest gegeven.
     En nu wordt je win 10 opgedrongen. Je kunt geen kant op

    • Riemersma

     Ik denk een oplossen gevonden te hebben altans voorlopig lijkt het te gaan

     Het programmaatje jetclean.

     Ccleaner vroeger onder win 7 en 8.1 deed dat vroeger maar onder 10 niet meer

     Nu is jetclean uitgevonden en na draaien 229 foute gevonden in besturingssyteem

     Voorlopig lijkt het knipperen verdwenen hoop doet leven

     Ik hou U op de hoogte

     pieter van Antwerpen

     • Riemersma

      Heb ook de refresh rate op 60 gezet

      Nu flikkeren van scherm kwijt

      Groeten Pieter

 • Sara

  Fantastisch! Ik ben ermee geholpen. Mijn Lenovo Yoga werkt weer naar behoren!
  Dank jullie wel voor het simpele stappenplan.

 • J. Doens

  Scherm blijft knipperen. Het bovenstaande werkt niet bij mijn computer grrrr

 • Erwin

  Vraag:
  Op mijn scherm vind ik afbeeldingen met strepen / een kruis erdoor.
  Hoe kan ik dit verhelpen?

 • Renee Scherpenisse

  Hallo,

  HP laptop knipperend scherm

  ‘Problem Reports and Solution Control Panel Support‘ kon ik niet vinden
  ‘Windows Error Reporting Service‘ heb ik wel gevonden, afgevinkt toegepast en het probleem was over.

  Vriendelijk bedankt voor de tip.

  nb. Slechte zaak van micorosoft een error updaten!

  • Riemersma

   Het probleem van het knipperende scherm zit in de video driver. microsoft installeert een standaard video driver welke
   NIET van de kaart fabrikant komt. De originele driver werkt wel goed
   Groetjes pieter van Anrwerpen

 • dedecker hendrik

  hallo, op het eerste moment leek dit probleem opgelost, maar de volgende dag was het weer het zelfde probleem…. een flikkerend beeldscherm bij alle filmkes, zowel op YouTube als op facebook. Bestaat er hier een echte oplossing voor?

  • filmpjes op Youtube die schokken lijkt me eerder een probleem met de drivers van de videokaart. Check de website van de producent van je videokaart voor nieuwe software.

   • Frank

    Ik heb het probleem ook sinds een paar maanden….niet alleen thuis met Vista maar ook mijn vriendin met Windows 8 heeft dit. De oplossing met ” msconfig” heb ik op beide computers uitgeprobeerd. De computer start daarna wel normaal op maar de volgende dag is het probleem hetzelfde. Het zijn verschillende beeldschermen dus het kan niet aan de videokaart o.i.d. liggen. Best irritant !

 • Leo

  en als die pc nergens op reageert, kan nl niet op het tablad komen omdat ergens op klikken niet lukt

 • Explo

  Bij mij was de oplossing, stuurprogramma’s beeldscherm verwijderen en daarna opnieuw opstarten. (Rechtermuisknop op startknop, kiezen voor apparaatbeheer, alle vermeldingen onder beeldschermadapters verwijderen)

 • Sonia

  Bij mij doet hij het nog steeds kan ik daar nog iets aan doen?

 • Riemersma

  vergeet het blijft precies hetzelfde Medion pc met standaard win 10 nieuw

  2de scherm blijft nog steeds knipperen.

 • R.H.J.J Claessen

  Hoi.

  Het probleem met een flikkerend beeldscherm is daar nu eindelijke een oplossing voor. Mijn computer doet dit nog steeds. Soms ook niet. Ik heb je info gevolgd maar het probleem is nog steeds niet weg.

  Ik hoor graag of je nog andere oplossingen kent. Op internet kan ik buiten jouw oplossing niks vinden.
  Zou een andere videokaart een oplossing kunnen zijn?

  Mvg Roge Claessen (een gebruiker, geen computer expert ;-))

 • riemersma

  reactie op het oplossen van flikkerend 2de beeldscherm bij win 10
  Bij mij werkte het volgende, videokaart nvidea gforce GL 1750 , kaart en driver volledig verwijderen , kaart demonteren (doen alsof een andere kaart geinstalleerd wordt), kaart weer installeren opstarten en nieuwe driver installeren, probleem opgelost waarom weet ik niet maar het werkt geen flikkerend beeldscherm meer

  groetjes pieter uit antwerpen