Hoe moet je 'laatst gezien' uitzetten in Whatsapp?Whatsapp ‘laatst gezien’ uitschakelen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (764 weergaven)
Hoe moet je 'laatst gezien' uitzetten in Whatsapp?

Hoe moet je ‘laatst gezien’ uitzetten in Whatsapp?

Whatsapp is de meest gebruikte app voor het verzenden en ontvangen van berichten, foto’s en video’s. Door die enorme populairiteit zou je vergeten dat Whatsapp veel privacy-gevoelige informatie deelt met je contacten.

Zo kan iedereen in jouw lijst zien wanneer je voor het laatst online. Ook biedt Whatsapp de mogelijkheid om informatie te delen over het ontvangen en lezen van berichten van mensen in je contactenlijst.

Wil je dat Whatsapp minder privacy gevoelige informatie deelt? In deze handleiding staat beschreven hoe je de ‘laatst gezien’ statusmelding kunt uitschakelen voor iedereen in je contactenlijst. Deze handleiding is geschreven op de Android versie van Whatsapp. Voor iOS zijn de stappen precies hetzelfde. Je kunt ‘laatst gezien’ alleen uitschakelen op je smartphone. Via de web-versie van Whatsapp lukt het niet.

‘Laatst gezien’ uitzetten

Om ‘laatst gezien’ uit te zetten open je Whatsapp op je smartphone. Kies voor instellingen en selecteer dan de optie ‘account’. Onderstaand scherm opent zich, afhankelijk van jouw Whatsapp versie kan de layout iets verschillen. Kies nu voor de optie ‘privacy’.

Whatsapp instellingen.

Whatsapp instellingen. Kies voor de optie ‘Privacy’.

In de privacy-instellingen van Whatsapp kun je verschillende opties aan- of uitzetten. Door op ‘laatst gezien’ te klikken kun je instellen wie deze informatie te zien krijgt. Selecteer ‘niemand’ om niemand meer te laten weten of en wanneer je voor het laatst online was in Whatsapp.

Kies de optie 'laatst gezien' en kies wie deze informatie te zien krijgt. Selecteer 'niemand' als je 'laatst gezien' helemaal wil uitzetten.

Kies de optie ‘laatst gezien’ en kies wie deze informatie te zien krijgt. Selecteer ‘niemand’ als je ‘laatst gezien’ helemaal wil uitzetten.

Door ‘laatst gezien’ uit te schakelen krijg je ook geen status-informatie te zien voor andere Whatsapp gebruikers. Wil je weten of je contacten online zijn of wanneer ze voor het laatst online waren? Dan zul je de optie ‘laatst gezien’ gewoon aan moeten laten staan.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.