Windows 10 logoWachtwoord aanmelding uitzetten in Windows 10

Geplaatst op: - bijgewerkt op (125.034 weergaven)
Windows 10 logo

Windows 10 logo

Sinds vorige week gebruik ik een preview versie van Windows 10 op een testcomputer. Een grote bron van ergernis was voor mij het wachtwoord dat telkens bij het aanzetten of opnieuw opstarten van de pc ingetypt moet worden.

Gelukkig vind ik een manier om de wachtwoord aanmelding in Windows 10 uit te zetten. Erg handig voor gebruikers die geen wachtwoord willen intypen om Windows 10 te gaan gebruiken.

In 5 stappen het Windows 10 wachtwoord uitzetten

Het uitzetten van het aanmeldwachtwoord in Windows 10 bestaat uit een aantal simpele stappen. En wil je toch weer aanmelden met een wachtwoord? Doorloop dan dezelfde stappen maar vink dan de opties weer aan die we in deze Windows 10 handleiding uitzetten.

 1. Klik met je rechtermuisknop op de ‘start-knop’in Windows 10.
 2. Klik op ‘uitvoeren’ (of ‘run’) voor Engelstalige versies van Windows 10.
 3. Typ in het vak ‘netplwiz’ en druk op .
 4. In het scherm dat zich nu opent vink je de optie ” uit.
 5. Herstart nu je computer om de wijziging te activeren.

Hieronder twee schermafbeeldingen die horen bij de stappen in deze korte Windows 10 handleiding om je wachtwoord aanmelding in het nieuwe OS van Microsoft uit te zetten. In het eerste scherm zie je de optie ‘uitvoeren’ die hoort bij stap 2 van het stappenplan. In het tweede scherm zie je welke optie je moet aanklikken om geen wachtwoord meer in te hoeven geven tijdens het opstarten van Windows 10.

Rechtermuisknop op start, kies dan 'uitvoeren'.

Rechtermuisknop op start, kies dan ‘uitvoeren’.

Vink de optie 'Gebruikers moeten een wachtwoord en gebruikersnaam opgeven om deze computer te kunnen gebruiken' uit.

Vink de optie ‘Gebruikers moeten een wachtwoord en gebruikersnaam opgeven om deze computer te kunnen gebruiken’ uit.

Naast de mogelijkheid om het wachtwoord uit te zetten kun je in dit scherm ook andere zaken rondom gebruikersaccounts regelen. Zo het mogelijk om een nieuwe account toe te voegen of een bestaande account te wijzigen.

Houd er wel rekening mee dat het uitzetten van het vinkje voor alle gebruikers geldt. Op het moment dat je het vinkje uitzet hoeft niemand die de computer wil gaan gebruiken zijn wachtwoord in te geven. Als je met meerdere mensen een computer deelt dan kan het veiliger zijn om wel met een wachtwoord aan te melden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

77 reacties

 • Theo Geertzen

  Heb bovenstaande gedaan en per ongelijk iets weg gehaald in dat scherm. Meer dan alleen het vinkje. Niet zo handig nu is er geen administrator account meer op de pc. Kan iemand mij zeggen hoe ik dat terug kan plaatsen?

  alvast vriendelijk bedankt.

  • Piet

   Helaas werkt bovenstaande niet. Zo los je het op: ga naar instellingen/accounts. Kies voor inloggen met een lokaal account. Daarna afmelden en opnieuw aanmelden. Dan windowstoets + r. Type control userpasswords2. Vinkje weghalen bij “Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken”. Op het volgende schermpje bevestigen (ook hier geen wachtwoorden invullen!) Opnieuw aanmelden en klaar! Succes

 • arie

  ik kan niet meer in mij pc komen je moet je wachtwoord aan melden ik heb het goede wachtwoord op het internet doet hij het maar op de pc niet wat moet ik doen

 • S

  Op Windows 10 – gister wilde ik via App store Apps installeren, hier was Microsoft account voor nodig, dus met mn hotmail daarvoor aangemeld. Nu moet ik ineens bij inloggen op de laptop elke keer met die hotmail gegevens & WW aanmelden. Ik kan het niet uitzetten met de bovenstaande werkwijze. HELP!

 • dirk

  als ik mijn laptop helemaal uitzet ( afsluiten ) dan moet ik bij het opnieuw opstarten mijn wachtwoord invullen.

  als ik mijn laptop ( deksel ) dicht doet ( sluit ) dan hoed ik mijn wachtwoord niet in te vullen ,dan loopt het opstarten gewoon door, zonder dat ik mijn wachtwoord hoeft in te vullen.

  wat ik wil, het volgende : hoe ik ook mijn laptop afsluit, wil ik bij het opstarten dat ik geen wachtwoord hoeft in te vullen. kan u mij in stappen uitleggen hoe ik dat moet doen a.u.b. bij voorbaat bedankt voor uw ondersteuning

 • J van Leggelo

  Iedere keer als ik de Asus laptop aanzet dan wordt even het loetsenbord kortstondig verlicht. Is dat normaal. Kan het niet aan blijven. Of moet er dan nog wat ingeschakeld worden.
  Of duid dat op een storinng.

 • R.G.A.GOUW

  Ik moet telkens mijn wachtwoord invullen als ik na +/- 10 minuten of langer weer met de pc aan de gang wil gaan heel lastig

 • huiskamer

  wachwoord windows10 uitzetten

 • Willem

  na het invullen van netplwiz krijg ik gebruikersaccountbeheer of ik wijzigingen aan de pc wil aanbrengen
  geef een administratorwachtwwoord op en klik op ja om door te gaan
  waar vul ik dat wachtwoord in en wat is het wachtwoord het ja vakje blijf uit en er is geen venster waar ik een wachtwoord kan invullen ik kom nu niet verder in windows 10 ?????

 • vdBurch

  Na het uitvoeren van bovenstaande het uit zetten van het wachtwoord!
  Was er een nieuw probleem ontstaan en wel bij het aan zetten van de computer vroeg die wederom weer om het wachtwoord en wat ik ook invoerde mijn wachtwoord werd niet meer voor echt aan genomen .
  Ik moest uiteindelijk via mijn Microsoft account opnieuw inloggen met een wachtwoord.
  Zo kwam ik weer in het scherm,maar na weer opnieuw opstarten moest ik weer via mijn account inloggen .
  Resultaat nog vaker nog lastiger om in de computer te komen.
  Ik stel voor laat dat vinkje maar staan want dit is geen oplossing.

 • Frans

  Ik kom mijn laptop niet meer in. Het wachtwoord op Avast werkte niet meer. Toen via msconfig opgestart voor veilige modus. Kan ik opeens via mijn microsoft account met 8-cijferige pincode niet meer inloggen. Er wordt nu opeens gevraagd naar een wachtwoord. Het origineel outlook wachtwoord werkt niet. Résumé via user en supervisor log ik dus in maar kom niet meer verder. Terug naar windows 8.1 kan niet meer. Is. Verwijderd. De USB herstelinstallatie is geblokkeerd en er word medegedeeld dat contact met de fabrikant opgenomen dient te worden. Andere herstelopties werken ook problematisch. Nu nog enkel probeer ik een wachtwoord aan te maken via de mobiele telefoon. Indien dit niet tot een oplossing komt adviseer ik iedereen windows 10 voorlopig niet te gebruiken totdat het verbeterd wordt met verbeterde herstel opties via de smartphoon.

 • Frans

  Update: Er is gebleken dat ik met het oude microsoft wachtwoord wel kan inloggen. Blijkbaar stond de machine niet op synchronisatie ingesteld met windows 10. Ik kan jullie adviseren om altijd een backup te maken maar ook de instellingen blijven nalopen.

 • Andre

  BEDANKT !!!
  Was allang op zoek naar dit en andere websites geven verkeerde of zeer gecompliceerde informatie hoe dit moet doen.
  Aan de reacties hier te lezen zijn er bij sommigen toch wat problemen.
  Hetgeen in deze handleiding ontbreekt is dat er na het uitvinken, een pop-up verschijnt waarin door windows gevraagd wordt naar een wachtwoord voor de gebruiker, dit moet absoluut ingevuld worden omdat dit dan automatisch door windows verwerkt wordt bij de opstart. Als je dit niet doet dan kan windows niet meer automatisch aanmelden want heeft geen toegangs wachtwoord meer van de gebruiker. Veel succes.

 • Eric van Heurck

  bij afspelen video met volledig scherm stoort het beeld. na downloaden windows 10 krijg ik met microsoft outlook 2010 geen e-mails meer. niet automatisch en niet handmatig.

 • ik wil me wachtwoord uit zetten bij me aanmelding als ik de computer aan zet ik heb gedaan wat er gevraagt werd maar kom steeds terug wat moet ik nu nog doen dank uw wel

 • duko

  outlook preview moet weg, terug naar het oude ……

 • E.Smeekens

  Ik heb alle stappen ondernomen maar toch moet ik blijven inloggen, terwijl het vinkje weg is. Wij gebruiken de computer met zijn 2e en de andere persoon hoeft niet in te loggen?? Wat kan ik nu nog doen??

 • r

  dankjewel voor uitleg

 • Trea van der Geld

  Ik heb een nieuwe laptop met Windows 10 erop. Toen ik een app wilde downloaden moest ik een microsoft account aanmaken. Ik heb een fake emailadres doorgegeven en die staat nu vervolgens op mijn inlogscherm. Ik moet het wachtwoord ingeven, maar dat werkt ook niet. Zit hier al 5 weken mee, gezien ik in Portugal alleen maar Portugese antwoorden kreeg. Wie heeft hier een oplossing voor?

 • jan van tellingen

  sabnzb geinstalleerd in windows 10 maar krijg iedere keer als ik het open de melding er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website waar kan ik instellen dat het genegeerd wordt of geaccepteerd wordt

 • Cochi

  Hy , ik kan niet inloggen in win10.
  Want het toetsenbord doet het niet.
  Muis na 5 sec ook niet meer.
  Toetsenbord doet het wel in de Bios.

  Weet jij raad ?

  bvd

  Cochi

 • harma

  ik meld mij aan bij opstarten zonder w.w bij windows10 (als beheerder administrator )maar om apps te gebruiken moet ik mij wel aanmelden bij microsoft wanneer ik dat doe betekend dat ik mij dan ook automatisch moet aanmelden bij het opstarten van pc?

 • harma

  bedankt voor de reactie, maar nu wil ik wel graag de apps store gebruiken voor spellen.En dan moet ik mij aanmelden..
  Dit wil ik wel maar niet bij opstarten van pc.
  Dus wanneer het vinkje weghaal dan hoef ik mij niet aan te melden maar wel gebruik maken van store voor spellen

 • Daaf

  Na het udaten van windows 7 ultimate n naar windows 10 heb ik geen internetverbinding meer.Wat kan er mis gegaan zijn?
  Ik heb via usb geinstaleerd.
  bedank voor voor het uitzetten wachtwoord vermelding.

 • Superdano

  Gevonden hoe je paswoord moet uitschakelen 🙂

  Ga naar start–>typ. uitvoeren–> typ. control userpasswords2
  Dan bij gebruikers account vinkje uitzetten en als die al uit staat even aanvinken en weer uitvinken, dan toepassen en dan 2 keer je wachtwoord invullen.
  Pc/laptop opnieuw opstarten, en hij gaat verder zonder dat je een paswoord hoeft in te vullen 🙂 .

 • Mon

  ik kan me aanmelden op windows 10 zonder wachtwoord het gaat ook als ik uit slaapstand kom Maar als ik of mijn vrouw van hare site kom naar mijn site dan vraagt hij nog steeds naar het wachtwoord.

 • benny

  maar hoe kan ik die terugkrijgen want het is zoek ik heb alles gedaan maar niets dus help dus hoe kan ik de gebruikersaccount in schakelen help

 • A3KP

  Ik heb Wondershare Video Editor op Windows 10,maar telkens als ik de video heb samengesteld en ga produceren zeg maar,dan schakelt de PC naar inlogscherm Microsoft.
  Vinkje staat uit zoals in de handleiding hierboven.
  What’s wrong?

 • Els

  Het is niet gelukt, ik ben zelfs verder van huis want nu krijg ik de melding dat het user password incorrect is dus het opstarten duurt nu nog langer

 • E van den Engel

  Hoe kun je het automatisch invullen van velden in formulieren en voor websites weer uitzetten in windows 10?

 • veronica van koningbrugge

  Hai,

  Het gaat me dus om het wachtwoord niet steeds te hoeven invullen. Ik doe de laptop dicht, open m en moet dan steeds weer mijn wachtwoord invullen. Is erg lastig. Hoe kan ik dit uitschakelen? Bij het opstarten een wachtwoord geven, vind ik geen punt. Maar wel om het constant te moeten doen. kom er niet achter hoe ik dit veranderen kan
  Vriendelijke groet,
  Veronica

 • floor dinges

  jeetjemina Martijn, ik ben je diep dankbaar voor je adviezen om de opdringerigheden van microsoft, zoals het ontgrendelingswachtwoord, uit te schakelen. ik heb me dagen rot gezocht en had het nooit zelf gevonden. dank dank dank.
  met vriendelijke groet,
  floor

  • Jan

   Ik wil u vragen hoe het wachtwoord bij Windows 10 heb kunnen uitschakelen , ik heb alles al gedaan maar toch moet ik nog steeds elke keer als ik mijn computer aanzet weer inloggen met mijn wachtwoord
   Als ik het goed heb gelezen gaat het om het ontgrendelingswachtwoord uit te schakelen maar hoe
   Mvg jan

 • louisa hillebregt

  heb alles gedaan maar moet nog steeds ww invullen

 • Bas

  Het gekke is dat bij niets (meer) helpt. Als ik Firefox start dan krijg ik de melding ‘wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aan uw pc aanbrengt?’. Deze melding krijg ik bij elke app die ik opstart, dus ook bij het bovenstaande. Maar de ‘ja’ is niet aanklikbaar, blijft in grijs terwijl de ‘nee’ wel aanklikbaar is. Met als gevolg dat er dus nooit wijzigingen aangebracht kunnen worden. Ook niet bij gebruikersaccountbeheer. Wat nu?

 • J. van Sloten

  Ik heb deze oplossing geprobeerd maar moet nog steeds het wachtwoord intoetsen

  • Hans

   bij Uitvoeren in het rechthoekje netplwiz intikken, dan op ok klikken, vervolgens het vinkje bij wachtwoord uitzetten, wel nog 1 keer wachtwoord invoeren en bevestigen, daarna op ok klikken, moet het dan doen.

 • Peter

  Als ik de agenda in Win 10 wil gebruiken / activeren dan moet ik mijn Windows account met wachtwoord invullen. Leuk, maar dat betekend dat ik ook voortaan ook met een wachtwoord Windows op moet starten en dat wil ik niet. Zijn er andere mogelijkheden om de agenda zonder aanmelding te gebruiken?

 • Anita

  Ik HEB geen ‘uitvoeren’ meer in W10. Alleen Instellingen, Aan/Uit en Verkenner. Wat nu??????

 • Ron

  Nu update elke keer inloggen. Proberen uit te zetten. Maar probleem blijft.

 • G. Mekenkamp

  weet iemand hoe je je ww terug kunt halen.
  Ik ben mijn ww vergeten om in te loggen op mijn pc.

 • wim

  Ik heb dat vinkje al 10 maal in en uit gezet, er is geen wijziging. Ik krijg dat wachtwoord niet weg, telkens bij aanlogging komt die vraag terug met dat paswoord.
  Als ik terug naar die settings ga kijken , dan staat dat vinkje wel degelijk UIT !

  Nu krijg ik zelfs al 2 mogelijkheden bij aanloggen. Niet alleen het standaard eerste (met mijn emailadres) maar nu ook de mogelijkheid met een andere user in te loggen

  om stekezot van te worden

 • Alex Hulshof

  Waarom lukt het mij niet zonder paswoord in te loggen?
  Ik heb exact gedaan wat hier wordt aangegeven

 • Piet

  vraag:
  bij opnieuw opstarten blijft het beeld grijs , dan doe ik klep dicht wacht tot het lampje knippert.
  dan op enter vervolgens wachtwoord intikken
  het uit zetten is mij ook niet gelukt van wachtwoord.
  wie weet raad

 • Th. Jansen

  Ik heb via msconfig het vinkje bij de gebruikersaanmelding uitgezet en de pc opnieuw gestart.
  Toch moet ik steeds hrt wachtwoord opgeven.

  Ik wil hier graag vanaf.

  Kunt u mij helpen.

 • Luc

  Heb het net geprobeerd. Werkt wel degelijk. Na het uitviinkenvan wachtwoord komt er nog een nieuw schermpje en daar moet je je wachtwoord nog eens ingeven.

  • H.J

   het andword van Luc werk uitstekend
   Na het uit vinken van het wachtwoord ,komt er nog een nieuw schermpje, en daar moet je het wachtwoord nog eens ingeven.

 • Johan Raaff

  Wanneer je het wachtwoord bij het opstarten van Windows 10 wilt uitzetten, moet je na het verwijderen van het vinkje NIET op toepassen drukken maar op “OK”. Dan opent zich een nieuw venster. Daar moet je 2X je oude wachtwoord invullen en op OK drukken. Je kunt nu zonder wachtwoord Windows 10 opstarten

 • Ma Pima

  @ Johan Raaff: Held!! 🙂
  Dat was de magische sleutel tot succes inderdaad. Snapte er al niks van.
  Haalde het vinkje weg en toch steeds wachtwoord invoeren. Maar nu dus niet meer.. Top! 🙂

 • Gaby Anthonijs

  Het inloggen met wachtwoord is er na bovenstaande handelingen helaas niet gelukt. Hoe is het op te lossen?

 • JAN

  ik heb het opstartwachtwoord uitgeschakeld, maar ik zou nu om persoonlijke redenen tijdelijk terug het verplicht opgeven van het wachtwoord willen inschakelen, alleen… ik ben dat wachtwoord vergeten. Via “wachtwoordbeheer” kan ik al mijn wachtwoorden terugvinden, behalve het opstartwachtwoord. kan ik dat ergens op het scherm laten tevoorschijn komen ?

 • herman beyers

  Ik heb hetzelfde probleem met het wachtwoord. Aanmelden staat op ‘nooit’ , ik heb ook netplwiz uitgevoerd en het vakje was al niet aangevinkt.

 • Maria

  Hoe haal ik mijn wacht woord er af staat ingesteld op de laptop en wil deze verwijderen heb net een niewe laptop dus baal van dat wacht woord

 • tonny

  hallo ik snap van internet helemaal niks als je iets aanklikt dan vragen ze vaak naar je wachtwoord ik wil dat niet hoe kan ik zo iets oplossen gr tonny

 • Dag,
  Ik heb door wat geklungel een wachtwoord aangemaakt om Windows 10 te openen. Ik wil dat niet. Het wacht kan ik niet deleten via “Netplwiz” Ik maak al een hele poos (1,5 jr.) gebruit van Windows 10. Heel irritant ik Windows 10 niet kan openen zonder wachtwoord.
  Wat te doen?

 • Mari

  Spijtig genoeg lukt het bij mij niet ?

 • Arie

  Leuk geprobeerd, maar het werkt niet.

 • Trw

  Word er hondsberoemd van telkens een ander wachtwoord in te moeten voeren. Als dit betaald zou moeten worden. Heb ik halve dagloon verdiend hiermee

 • Bart

  Ooo het werkt echt. Eindelijk van dat wachtwoord invullen af. Wat heb ik mij hier aan lopen ergeren….

  • Joseph Vandevoort

   Hé Bart, bij lukt het maar niet. Heb zeker 20 maal geprobeerd en niks . Heb je soms een andere manier om dit wachtwoord weg te krijgen.

 • Peter Hurkxkens

  bij de laatste update hebben ze die optie eruit gegooid. Weet iemand een andere weg om het ww eruit te gooien?

 • Nathalie

  Hallo, ik heb een acer met windows 10.
  Nu kan ik mij ineens niet meer inloggen. Normaal gesproken moest ik een muisknop indrukken en dan kwam mijn wachtwoord invoeren.
  Nu druk ik op de knop en er gebeurt niks.

  Weet iemand hoe ik weer in mijn laptop kan komen

 • gerard

  als ik ziggo hotspot wil laten verbinden wordt er naar windows gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd
  Heb geen idee wat dat zou kunnen zien

 • Alex Blokzijl

  Vinky weggehaald bij “wachtwoord opgeven” maar nadat de computer in slaapstand is gevallen moet ik toch weer een wachtwoord invullen( niet meer bij eerste opstart) wat moet ik daarvoor doen?

 • Annemieke de Munck

  Bij het opstarten van windows 10 gebeurd het soms dat ik een wachtwoord in moet stellen, terwijl ik nooit een wachtwoord heb ingevoerd. Als ik dan weer opnieuw opstart dan springt hij erover heen. Het vinkje gebruikers moeten een wachtwoord invoeren is niet aangevinkt. Het is zeer lastig als je even de laptop op wilt starten. Hoe kom ik hier vanaf?

 • Ad van Kuyck

  Bij gebruikersaccount: Vink de optie ‘Gebruikers moeten een wachtwoord en gebruikersnaam opgeven om deze computer te kunnen gebruiken’ uit.

  Ik heb geen hokje om het vinkje in te plaatsen? Weet u hoe ik e.e.a. kan herstellen?

 • Dirk Brood

  Je instructies opgevolgd en in dat vakje waar ik een vinkje zou moeten weghalen staat bij mij helemaal geen vinkje en toch moet ik inloggen met een wachtwoord, sterker nog er is soms twee keer een wachtwoord nodig voor ik bij mijn bestanden kan

 • Branco

  hij blijft vragen naar een wachtwoord, sterker nog naar een pincode zelfs. Normaal kun je deze optie tijdens de installatie overslaan. Dit keer dus niet. Het lijkt erop dat je geen andere keuze hebt dan windows 10 pro erop te zetten in plaats home editie.Bij de pro werkt dat dus wel

 • Sjors Maas

  Ik zie in de afbeelding “gebruikersaccount” bij mij helemaal geen vakje om aan te vinken om het wachtwoord wel of niet te gebruiken??

 • Heleen Wijkelk

  Helaas krijg ik optie wachtwoord uitzetten niet….wat is de oorzaak en wat kan ik doen?