Windows 10 gratis downloadenWindows 10 gratis downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (6.011 weergaven)

In het kort: Windows 10 gratis downloaden

Vanaf deze week is het mogelijk om de preview versie van Windows 10 gratis te downloaden. Deze preview is alleen geschikt voor mensen die verregaande kennis van Windows hebben en die niet bang zijn voor een experiment op hun computer of laptop. Het downloaden en installeren van Windows 10 is volledig voor eigen risico. Om Windows 10 te downloaden kun je de downloadlink bovenaan deze pagina gebruiken.

Windows 10 gratis downloaden

Windows 10

Vorige week kondigde Microsoft een nieuwe versie het Windows besturingssysteem aan. Deze versie die volgt op het fel-bekritiseerde Windows 8 gaat door het leven als Windows 10. Windows 10 zal in de tweede helft van volgend jaar uitkomen.

Voor it-professionals en ervaren computergebruikers is het vanaf vandaag mogelijk om gratis een preview-versie van Windows 10 te downloaden. Door het downloaden en installeren van deze preview-versie help je Microsoft met het verbeteren en optimaliseren van Windows 10. Je bent eigenlijk aan het testen voor Microsoft om zo Windows 10 nog beter te maken.

Om Windows 10 gratis te kunnen downloaden moet je beschikken over een Microsft account. Hiervoor kun je je via de link naast dit artikel gratis aanmelden. Als je dit gedaan hebt is het downloaden van de Windows 10 Preview een fluitje van een cent.

Windows 10 komt beschikbaar in een aantal varianten.

Windows 10 komt beschikbaar in een aantal varianten.

Zeker als je nu al over een op Windows gebaseerde computer beschikt is het downloaden van Windows 10 erg eenvoudig. Na het downloaden van een installer van slechts 4,5 MB neemt je computer de volledige installatie van Windows 10 van je over. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om volledige ISO bestanden te downloaden met daarin een installatie van Windows 10. Deze ISO bestanden moet je branden op een dvd of uitpakken op een USB-schijf om Windows 10 te kunnen installeren.

Windows 10 biedt alle handigheidjes die je van Windows 8 gewend bent. Gelukkig heeft Microsoft een groot aantal verbetering aangebracht. Zo is onder meer het startmenu eindelijk terug. Daarnaast heeft het oude en vertrouwde bureaublad zijn oude plek weer teruggekregen. Verder is het nu niet meer noodzakelijk om de tegels uit Windows 8 te werken. Op tablets en smartphones werken die uiteraard nog wel.

Windows 10 opstarten

Wil je zien hoe je Windows 10 moet installeren of wil je weten hoe Windows 10 opstart? Bekijk dan onderstaande video van Youtube. Hierin zie je hoe Windows 10 voor de eerste keer opstart en hoe het nieuwe startscherm eruit gaat zien. Daarnaast zie je ook hoe je met de installer Windows 10 kunt installeren op je computer of laptop.

Nu downloaden en proberen?

Wil je Windows 10 nu gratis proberen? Gebruik dan de download-link naast deze pagina. Let wel op dat het gebruik van Windows 10 als besturingssysteem de nodige risico’s met zich meebrengt. Zo is het systeem nog in een test-fase en kan je computer willekeurig vastlopen.

Ook andere problemen rondom het gebruik van je computer lijken waarschijnlijk. Het is daarom het verstandigst om Windows 10 op een aparte partitie te installeren om zo altijd terug te kunnen vallen op je ‘echte’ besturingssysteem.

Windows 10 Insider versies

Een van de voordelen van het gebuik van deze eerste versies van Windows 10 is het feit dat je als een van de eerste gebruikers toegang hebt tot niet functies in Windows 10. Wekelijks tot maandelijks verspreidt via het internet nieuwe versies van Windows 10. Wil je deze nieuwe functies gratis uitproberen? Dan zul je een Windows 10 Insider Preview versie moeten downloaden.

Zo kwamen er deze week maar liefst 2 nieuwe Windows 10 updates uit die nieuwe functies voor gamers, een nieuwe startmenu en meer mogelijkheden voor mobiele gebruikers bieden. Aan het begin van deze week kwam Windows 10 build 15002 uit terwijl Microsoft gisteren build 15007 van Windows 10 uitbracht. Deze laatste versie is afkomstig uit de fast-ring binnen Microsoft waardoor deze versie nog fouten kan bevatten die in eerdere builds niet aanwezig zijn.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties