Spotify opzeggenSpotify stoppen of Apple Music opzeggen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.399 weergaven)
Spotify opzeggen

Spotify opzeggen.

Spotify en Apple Music zijn in Nederland de grootste aanbieders van streaming muziek. Het afsluiten van een abonnement bij deze muziekdiensten is dan ook erg eenvoudig.

Het opzeggen van je Spotify of Apple Music abonnement kan nog wel eens lastig zijn. Ik heb daarom vandaag een nieuwe ‘Hoe moet je’ geschreven waarin je leert hoe je Spotify of Apple Music kunt opzeggen.

Spotify opzeggen

Spotify opzeggen gaat in enkele eenvoudige stappen. Het handigste is het om deze stappen te doorlopen op een computer of laptop. Op een smartphone of tablet kan het ook wel, dan kost het alleen even wat meer tijd.

 1. Log in op je Spotify account via deze link en navigeer naar de optie ‘Abonnement’ (deze vind je bijna onderaan links in het scherm).
 2. Kies nu voor de optie ‘abonnement opzeggen’. Je vindt deze optie onder de knop ‘Update Gegevens’. Zie de schermafbeelding hieronder.

  Spotify opzeggen (stap 2).

  Spotify opzeggen (stap 2).

 3. In het nu volgende scherm moet je een reden aangeven voor je annulering. Geef je liever geen reden, kies dan de onderste optie ‘Geen reden’ en klik op ‘Doorgaan’.
 4. Afhankelijk van de reden voor het annuleren van je Spotify abonnement probeert de muziekdienst je in het volgende scherm over te halen toch klant te blijven. Scroll naar beneden en klik op ‘Mijn abonnement annuleren’ om je Spotify abonnement op te zeggen.

Heb je opzeg-proces succesvol doorlopen dan krijg je van Spotify een bevestiging van je opzegging. Als de huidige termijn afloopt stopt je Spotify abonnement en kun je alleen nog maar gratis streamen met Spotify.

Apple Music opzeggen

Apple Music opzeggen gaat via iTunes. Dit programma, dat onderdeel uitmaakt van je iPhone of iPad en ook vaak op je computer staat, biedt een simpele mogelijkheid om Apple Music op te zeggen. De afbeelding in deze handleiding is afkomstig van deze site.

 1. Open iTunes en ga naar Apple Music, vergeet niet om in te loggen!
 2. Kies linksboven in het scherm voor ‘Account’ en selecteer de optie ‘Bekijk Apple ID’.
 3. Scroll naar beneden tot je bij Abonnementen bent aangekomen en klik op beheer.

  Apple Music opzeggen.

  Apple Music opzeggen.

 4. Op het moment dat je de optie ‘Automatisch verlengen’ in dit scherm uitzet is je abonnement op Apple Music opgezegd. De maand die je als laatste betaald hebt zal doorlopen, daarna zal Apple Music niet meer werken.

Tot slot

Het opzeggen van zowel Apple Music als Spotify is, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, helemaal niet zo moeilijk als je in eerste instantie misschien zou denken. Vergeet niet om een ander streaming muziek abonnement af te sluiten: illegaal muziek downloaden is geen optie voor legaal streamen.

Verder werken bovenstaande manieren van het opzeggen van  je Spotify abonnement ook voor abonnementen die lopen via KPN of andere aanbieders waarbij je een Spotify abonnement kunt afsluiten.

Heb je problemen met het opzeggen van Apple Music of Spotify of blijkt dat er ondanks je opzegging toch gewoon geld wordt afgeschreven? Check dan eerst via je profiel bij Spotify of Apple Music of je abonnement wel echt is opgezegd. Is dat het geval maar wordt er toch gewoon geld afgeschreven? Neem dan contact op met de klantenservice van Apple Music of Spotify.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties