Google zoekgeschiedenis wissen.Jouw Google zoekgeschiedenis wissen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.035 weergaven)
Google zoekgeschiedenis wissen.

Google

Je privacy en de belangen van Google zijn twee conflicterende begrippen. Google leeft van het verkopen van informatie over jou aan haar adverteerders. De meeste gebruikers van Google zijn echter alleen geïnteresseerd in Android en de Google zoekfunctie.

Gelukkig is Google gebonden aan (steeds minder steng wordende) regels die haar gebruikers zo goed als mogelijk beschermen tegen de datahonger van Google. Wil je weten hoe je met de tools van Google je online privacy beter kunt beschermen? Lees dan mijn nieuwe ‘hoe moet je’.

Tip

 

Klik hier om te lezen hoe je cookies uit Chrome moet verwijderen.

Google zoekgeschiedenis wissen

Google houdt van iedere gebruikers een gepersonaliseerde of anonieme zoekgeschiedenis bij. Ben je ingelogd met een Google account? Dan worden al je zoekopdrachten bewaard op de Google servers. Voor anonieme zoekopdrachten die zonder een gekoppeld account worden bewaard zijn momenteel geen online tools beschikbaar.

Wil je bekijken welke zoekopdrachten Google heeft bewaard? Of wil je je Google zoekgeschiedenis wissen? Dan kan dat via ‘Mijn activiteit‘. Op deze website van Google zie je in een oogopslag welke zoekopdrachten je de afgelopen periode hebt uitgevoerd.

Op de 'Mijn activiteit' pagina kun je je Google zoekgeschiedenis wissen.

Op de ‘Mijn activiteit’ pagina kun je je Google zoekgeschiedenis wissen.

Binnen ‘Mijn activiteit’ houdt Google ook bij welke sites je in de afgelopen maanden hebt bezocht. In principe vindt je op deze pagina alle privacy gevoelige informatie die Google over jouw verzameld  heeft terwijl je was ingelogd met een Google account.

Wist je dat…

Google verzamelt alle gegevens die gekoppeld kunnen worden aan een Google account. Dit geldt bijvoorbeeld voor de gegevens zoals ze in Chrome onder Windows 10 worden verzameld.

Maar ook als je een Android smartphone of een Chromecast gebruikt in combinatie met een Google account worden je gegevens opgeslagen.

Om vanuit ‘Mijn Activiteit’ je zoekgeschiedenis te wissen druk je in het scherm om het icoon met daarop drie bolletjes. Dit icoon staat in de blauwe balk helemaal bovenaan in het scherm. Vervolgens kies je voor de optie ‘Activiteit verwijderen op basis van…’.

Je zoekgeschiedenis wissen op basis van datum of inhoud.

Je zoekgeschiedenis wissen op basis van datum of inhoud.

Het scherm dat hierboven staat opent zich. Vervolgens kun je door middel van het ingeven van een start- en einddatum je Google geschiedenis wissen. Bevestig je keuze door middel van de knop ‘Verwijderen’ en bevestig nogmaals dat je je zoekgeschiedenis wil wissen.

Heb je de gegevens in dit scherm verwijderd? Dan zal dit merkbaar zijn onder Chrome maar onder Android. Een direct gevolg zal het feit zijn dat je minder gepersonaliseerde advertenties te zien zal krijgen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.