Het Facebook virusHet Facebook virus verwijderen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.461 weergaven)

Je hebt er vast over gelezen: het Facebook virus dat zich verspreidt via de Facebook messenger app heeft wereldwijd al  1 miljoen gebruikers getroffen.

Wil je weten hoe je het Facebook virus moet verwijderen? Check dan deze nieuwe ‘Hoe moet je’. Niet alleen leer ik je hoe je het Facebook virus moet verwijderen. Ik vertel je ook precies wat het Facebook virus is en wat het voor kwaad doet.

Het Facebook virus

Het Facebook virus

Wat is het Facebook virus?

Het Facebook virus verspreidt zich via de Messenger Applicatie van Facebook. Je krijgt van een bekend contact een bericht met daarin een bestand. Dit bestand, met als naam ‘video.html’, leidt je door naar de web store van Chrome. Je moet hiervoor ‘video.html’ wel eerst aanklikken.

Eenmaal aangekomen in de downloadwinkel van Chrome wordt er gevraagd of je een extensie wil downloaden. Deze extensie heeft als naam 45to75. Door het installeren van deze 45to75 extensie installeer je geen handige app of video-bestand maar krijg je malware op je computer. Deze malware staat bekend als het Facebook virus.

Voorkomen is beter dan genezen

Wil je het Facebook virus niet op je computer of laptop open dan de link ‘video.html’ niet. En klik je de link toch per ongeluk aan? Installeer dan de applicatie uit de Chrome Webstore niet. Heb je toch het Facebook virus te pakken? In het stappenplan hieronder vertel ik je hoe je het Facebook virus moet verwijderen.

Facebook virus verwijderen

Het verwijderen van het Facebook virus is gelukkig relatief eenvoudig. Doorloop de volgende stappen om het virus te verwijderen en om te voorkomen dat je andere gebruikers van Facebook besmet met de malware.
1. ga naar het instellingen scherm van je Facebook account en kies in het menu aan de rechterkant voor ‘apps’.

Kies voor de optie 'apps' in het instellingen menu.

Kies voor de optie ‘apps’ in het instellingen menu.

2. onderin het apps-scherm staat de optie ‘Apps, websites en plug-ins’. Klik op ‘Platform uitschakelen’. Je hebt nu alle apps en websites die je Facebook account gebruiken uitgesloten van het gebruik van je Facebook account.

3. Verwijder uit Facebook Messenger alle berichten met ‘video.html’ erin. Let op dat je tijdens het verwijderen geen link aanklikt en zo onbedoeld nog eens het Facebook virus oploopt…

4. Het Facebook virus probeert je wachtwoord te kapen. Verander dus je Facebook wachtwoord in iets wat lastig te raden is en voer dit nieuwe wachtwoord gelijk in. Heb je een nieuw wachtwoord aangemaakt sluit dan alle browservensters.

CCleaner downloaden

CCleaner is een goed programma tegen malware of adware

5. Download en installeer CCleaner en voer dit programma om je computer op te schonen uit. Laat CCleaner ook alle caches leeggooien, zeker die van de Chrome browser en de standaard browser die je altijd gebruikt.

5. Download en installeer ook ADWcleaner en zorg ervoor dat je nu ook deze tool alle cache bestanden laat verwijderen.

Heb je al deze stappen doorlopen start dan je computer opnieuw op. Het Facebook virus is nu van je computer verdwenen. Let wel goed op dat je niet opnieuw het virus download en installeert. Anti-virus software herkent het Facebook virus niet altijd.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.