Je geld terug van de app-store?Geld terugvragen voor een iPad spelletje of app die niet werkt

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.367 weergaven)
Je geld terug van de app-store?

Je geld terug van de app-store?

Apple hanteert strenge eisen ten aanzien van de kwaliteit van apps en spelletjes die ontwikkelaars via de app-store mogen verkopen. Helaas komt het af en toe toch voor dat een iPad spelletje of iPad app niet werkt.

In deze nieuwe ‘hoe moet je‘ vandaag een antwoord op de vraag ‘hoe moet ik mijn geld terugvragen voor een iPad spelletje of app die niet werkt of bij problemen met een app’. Daarnaast geven we ook antwoord op de vraag wat je kunt doen richting de ontwikkelaar van een spelletje of app die het niet doet.

Apple doet niet lastig bij problemen

Omdat Apple natuurlijk allereerst iPad en iPhone modellen wil verkopen (en dus gebaat is bij tevreden gebruikers) doet het bedrijf niet lastig bij het retourneren van iPad spelletjes en apps die niet werken. Daarnaast kun je in sommige gevallen ook om andere redenen een app of game teruggeven aan Apple.

Helaas gaat dat niet altijd; wil je je geld terugkrijgen voor een game of app omdat deze niet leuk is? Dan hangt het af van Apple of je je geld kunt terugvragen. Ook kan een app of game tegenvallen, ook in dat geval kun je proberen om je geld terug te krijgen, maar dat lukt ook niet in alle gevallen.

Mijn iPad app doet het niet, hoe krijg ik mijn geld terug?!

Balen, heb je net een leuk iPad spelletje gedownload, doet die het niet :(. Gelukkig komt het maar zelden voor, maar toch overkwam het ons op de redactie met het spel Garden Scape voor iPad. Gelukkig biedt Apple een goede regeling voor het terugvragen van je geld voor een app die niet werkt. O

m je geld terug te vragen voor een iPad app die problemen geeeft kun je het beste iTunes op je computer of laptop gebruiken. Heb je geen iTunes download het programma dan gratis via deze link. Log in met je Apple ID en klik op je naam, rechtsboven in het scherm. Kies voor ‘account’ en selecteer daar je aankoopgeschiedenis.

Vanuit de aankoopgeschiedenis kun je problemen met apps melden die je hebt gekocht. In het scherm hieronder zie je hoe je een melding kunt maken van een probleem met een app:

Meld vanuit iTunes dat je een probleem hebt met een app: bijvoorbeeld als de app het niet doet.

Meld vanuit iTunes dat je problemen hebt met een app: bijvoorbeeld als de app het niet doet.

Klik je op de link ‘Meld een probleem’ dan kom je vervolgens in een nieuw scherm. Dat scherm wordt overigens geopend in een venster van je webbrowser. Hieronder zie je hoe dit scherm eruit ziet:

In dit scherm kun je aangeven wat er niet werkt aan de app die je voor je iPad hebt gedownload.

In dit scherm kun je aangeven wat er niet werkt aan de app die je voor je iPad hebt gedownload.

Je kunt in het tekstvak een kort verhaal vertellen over de reden waarom je graag je geld wil terugkrijgen voor deze app. Daarnaast moet je ook een probleem kiezen. In het lijstje met problemen kun je de volgende mogelijke problemen selecteren.

 1. Ik heb deze aankoop niet geautoriseerd
 2. Ik wilde dit artikel niet kopen
 3. Ik wilde een ander artikel kopen
 4. Artikel werd niet gedownload of gevonden
 5. Artikel installeert niet of downloadt langzaam
 6. Artikel opent maar functioneert niet zoals verwacht
 7. Probleem wordt hier niet vermeld

In het geval van een niet werkende app is optie 6 natuurlijk de beste. Wil je gewoon je geld terugkrijgen omdat je een bepaalde app niet wilde kopen, selecteer dan optie 2 of 3. Heb je problemen met de download-snelheid van een app, start de download van de app helemaal niet, of wordt de app niet gevonden en wil je daarom je geld terugkrijgen, kies dan voor optie 4 of 5.

Optie 1 en optie 7 in het retourneren van een iPad app zijn respectievelijk bedoeld voor het terugkrijgen van je geld in het geval van fraude en voor het terugkrijgen van je geld als je om een andere reden ontevreden bent over een app. Vergeet tenslotte niet om altijd een reden te typen in het tekstvak ‘beschrijf het probleem’. Hoe duidelijker je verhaal hoe sneller je je geld terugkrijgt van Apple.

Ook voor iPhone apps die niet werken

De procedure voor het terugkrijgen van je geld in het geval van een niet werkende of niet leuke app werkt ook voor iPhone apps. Kies dan in iTunes niet voor iPad maar voor iPhone in het tabblad bovenaan de pagina. Je ziet vervolgens de aankoopgeschiedenis voor iPhone apps die je terug kunt draaien op dezelfde manier als hierboven beschreven.

Je geld terugkrijgen voor een iPad app.

Wil je je geld terugkrijgen omdat een app op je iPad of iPhone niet werkt? Dan kun je de hierboven beschreven procedure volgen. Let wel: deze manier van het terugkrijgen van je geld werkt niet altijd. Hoe duidelijker je motivatie voor het retourneren of teruggeven van een app hoe groter de kans dat Apple je je geld teruggeeft.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • We hebben het spel NBA2k15 gekocht in de Appstore , maar helaas doet het spel het niet. Krijg ik mijn 6 euro terug?

 • Paulien

  Heb de film into the storm gehuurd en gedownload. Maar speelt niet af. Wel ben ik de huurprijs van 4,99 kwijt. Heb de film weer moeten huren. Maar nog steeds geen film kunnen kijken. Hoe krijg ik nu mijn geld terug??
  Wil een klacht indienen, Maar ook dat is niet te vinden. Downloaden niet in iTunes.

 • tygo

  ik heb een spel gekocht voor mijn ipad, ik heb het een lange tijd gespeeld maar ik vind het niet meer zo leuk, kan ik mijn geld hiervoor terugvragen?