Een schermafbeelding op je iPhone maken.Een schermafbeelding maken van je iPhone-scherm

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.229 weergaven)
Een schermafbeelding op je iPhone maken.

Een schermafbeelding op je iPhone maken.

Wil je graag een schermafbeelding van je iPhone versturen via Whatsapp? Of wil je graag Snapchat berichten opslaan? In deze ‘hoe moet je’ leer ik je hoe dat moet. 

check hier meer leuke iPhone apps en games

De manier om een schermafbeelding te maken op je iPhone werkt op alle modellen van de populaire smartphone. Ook voor de iPhone 6 en iPhone 7 kun je op deze manier dus het scherm dat je ziet opslaan.

Hoe moet het?

Om een schermafbeelding op je iPhone te maken ga je allereerst naar het scherm dat je wil opslaan. Druk nu tegelijkertijd op de aan/uit knop van je iPhone en op de thuis-knop. Je hoort nu een foto-geluid en het scherm van je iPhone flitst heel kort om aan te geven dat je het huidige scherm hebt opgeslagen.

Je kunt op deze manier van elk scherm dat je iPhone weergeeft een afbeelding maken. Of dat nu een website, afbeelding, document, chat of video is.

Een schermafbeelding kan bijvoorbeeld handig zijn als een applicatie vastloopt tijdens het uitvoeren van een bepaalde taak. Op het moment dat een app vastloopt kun je een schermafbeelding maken en deze doorsturen naar de ontwikkelaar.

Waar vind je de schermafbeeldingen?

Heb je eenmaal een schermafbeelding gemaakt dan wil je deze natuurlijk ook kunnen gebruiken. Je vindt de schermafbeeldingen terug in de galerij op je  iPhone en in de cloud als je smartphone zich automatisch synchroniseert.

In de galerij staan alle gemaakte schermafbeeldingen in de fotorol. Je kunt ze vanaf hier doorsturen via Whatsapp of Viber maar ook kun je ze via e-mail versturen of weer laten geven op je televisie via een Chromecast of Apple-TV.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.