Viber downloadenViber – gratis bellen en video-chatten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (691 weergaven)
Viber downloaden

Viber

Viber is een must-have applicatie voor iedereen die gratis wil bellen op zijn smartphone. Met de app kun je gratis bellen, berichten sturen of videochatten met andere Viber gebruikers.

Maar ook kun je met Viber gratis berichten sturen of videochatten met andere Viber gebruikers. En wil je goedkoop bellen naar het buitenland? Ook dat kan met Viber.

Wil je meer weten over Viber? Check dan mijn review van deze handige applicatie voor bellen en chatten.

Viber, Skype, Facetime of Whatsapp?

Viber is qua functionaliteit te vergelijken met Skype, Whatsapp en Facetime. Viber deelt vooral veel mogelijkheden die Skype ook biedt. Zo kun je met Viber gratis bellen met andere Viber gebruikers en kun je ook een beltegoed kopen om goedkoop met mobiele en vaste nummers van andere providers te bellen.

Verder biedt Viber een uitgebreide chat-dienst waarmee je kunt chatten. Je kunt berichten sturen, deze berichten verrijken met emoticons en foto’s en video’s toevoegen. Ook kun je groepen aanmaken om zo met verschillenden mensen tegelijkertijd te chatten. De chatdienst van Viber lijkt er op die van Whatsapp.

Met Viber kun je makkelijk chatten.

Met Viber kun je makkelijk chatten.

Verschillen tussen Viber en Facetime en Whatsapp

In tegenstelling tot Facetime kun je Viber wel gebruiken op verschillende besturingssystemen. De Viber software is niet gebonden aan een besturingssysteem. Ook biedt Facetime geen mogelijkheden tot het voeren van videochats met gebruikers die zelf geen Facetime hebben.

Viber onderscheidt zich van Whatsapp omdat de applicatie ook de mogelijkheid tot het voeren van video-chats biedt. Verder kun je met Whatsapp niet bellen met gebruikers die zelf geen Whatsapp hebben.

Viber werkt op Windows 10, Android en iOS

Viber biedt ondersteuning voor een aantal besturingssystemen. Uiteraard kun je Viber downloaden op je op Android of iOS gebaseerde smartphone of tablet. Handig aan Viber is dat je het programma ook kunt gebruiken op je desktop computer. Zo biedt Viber zelfs een speciale versie aan voor Windows 10.

Gebruikers van Viber kunnen altijd gratis naar elkaar bellen en berichten sturen. Ook tussen verschillende versies van het programma. Dus gebruik je de Windows 10 versie van Viber om iemand te bereiken die de iOS versie op zijn iPad gebruikt? Dan zal dat probleemloos en zonder kosten werken.

Goedkoop bellen naar het buitenland

Naast de versie waarmee gebruikers van Viber elkaar zonder kosten kunnen bellen biedt Viber ook abonnementen aan om naar vaste en mobiele nummers te bellen. Om Viber op deze manier te kunnen gebruiken heb je een account nodig bij de dienst. Na het aanmaken van een account kun je

Binnen Nederland bel je zo naar vaste nummers voor 2,1 cent per minuut. Naar mobiele nummers kost bellen 8,1 cent per minuut. Ook kun je voor vergelijkbare goedkope tarieven bellen naar vaste en mobiele nummers in andere landen. Zo kun je goedkoop bellen naar Amerika, Engeland of India tegen tarieven die vaak lager liggen dan de tarieven van je eigen provider.

Je kunt makkelijk en goedkoop bellen met Viber.

Je kunt makkelijk en goedkoop bellen met Viber.

Tot slot

Viber is een prima alternatief voor Skype, Facetime en Whatsapp. Vooral de mogelijkheid tot het gratis bellen met andere Viber gebruikers en het goedkoop bellen met vaste en mobiele nummers en binnen- en buitenland is erg fijn.

Viber kent eigenlijk maar een groot nadeel: de software is momenteel nog niet beschikbaar in het Nederlands. Dat komt vooral omdat de applicatie in ons land nog maar weinig bekend is. Zodra Viber ook hier meer gebruikt wordt zal een Nederlandstalige versie van de app niet lang op zich laten wachten lijkt me.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.