De iPadEen iPad of iPhone app verwijderen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.831 weergaven)

De iPad

De iPad

Als je regelmatig nieuwe apps download voor op je iPhone of iPad dan kan dat problemen opleveren als het geheugen vol is. Is dat het geval dan kun je bijvoorbeeld geen apps meer downloaden en installeren en bestaande apps werken niet meer of geven problemen. De enige remedie is dan: apps verwijderen van je iPad of iPhone. Hoe dat moet lees in onze nieuwe handleiding ‘Hoe moet je een app verwijderen van een iPhone of iPad?’.

Het verwijderen van een app is gelukkig erg eenvoudig. In deze handleiding leer je hoe je een app verwijdert van een mobiel Apple apparaat met daarop een versie van iOS (het besturingssysteem van Apple speciaal voor mobiele apparaten). Zo kun je dus apps verwijderen van een iPad en iPhone maar ook op de iPod touch gaat het verwijderen van apps op die manier zoals die hieronder besproken wordt.

Een app verwijderen

Om een app te verwijderen moet je met je vinger de app die je wilt verwijderen enkele seconden (4 om precies te zijn ;)) aanklikken. De icoontjes op het scherm van je iPad of iPhone beginnen nu te schudden. Ook verschijnt een klein zwart kruisje links bovenin de app. Door op dit kruisje te drukken verwijder je ineens de app inclusief eventuele downloads, aankopen of andere ‘bijlagen’ bij deze app. In het scherm hieronder zie je hoe het scherm van je iPad of iPhone er uitziet op het moment dat je een app enkele seconden blijf aanklikken.

Hoe moet je een iPad app verwijderen?

Hoe moet je een iPad app verwijderen?

Alle apps blijven schudden, ook als je de app die je oorspronkelijk wilde verwijderen ook echt verwijdert hebt. Daarom is het nu zaak om de apps te doen stoppen met schudden, voordat je per ongeluk ook apps verwijdert die je helemaal niet weg wil gooien. Hiervoor hoef je maar een simpele handeling te doen: druk op de start-knop (home-button) van je iPad of iPhone (de vierkante/ronde knop) onderaan je iPad of iPhone. De apps zullen nu stoppen met schudden en het zwarte kruisje is weg.

Zo simpel is het verwijderen van een iPad app dus! Makkelijker dan dit wordt het echt niet. Verder kun je ook op een andere manier een app op je iPhone of iPad wegdoen, maar daarover later meer. Wil je je geld terugvragen omdat een app niet werkt of problemen geeft? Dan is deze ‘hoe moet je’ de pagina die je moet lezen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

 • Bosman l

  geachte ik bezit een iPad 3. 64 gb. Ik heb daar een Vodafone sim insteken met 8000 Mb. Nu ik zou heel graag van u vernemen wat de makkelykste manier is om gratis films en serie’s te kunnen ook wil ik u beleeft vragen hoe de simpelste weg is om popcorn time te installeren mvg Bosman luud

 • Carlo

  Ik heb een vraag;
  Ik heb een Iphone 5s nu heb ik een jaar gelden video’s van mijn computer op mijn iphone gezet zonder hoofdpijn. Zie ik geen 1 map meer staan als ik mijn iphone via de usb inplug. De video’s/foto’s kan ik van mijn iphone niet verwijderen en dus kan ik ze ook niet vinden na het aansluiten op mijn PC.
  HEEEEEEEELPPPP WAT TE DOEN!!! Word gek hier! grrrrr, iphone af en toe.
  Alvast bedankt