Een dvd kopieren met BurnawareEen dvd kopiëren?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (34.542 weergaven)
Een dvd kopieren met Burnaware

Een dvd kopieren met Burnaware

Vandaag een nieuwe ‘hoe moet je’ met als vraag: hoe moet je een dvd kopiëren?. Wil jij ook weten hoe je een kopie maakt van een dvd en welke gratis software je daarvoor kunt gebruiken? Dan vind je hier het antwoord op deze vraag.

Burnaware software

Voor deze handleiding hebben we gekozen voor de gratis Burnaware software voor het kopiëren van een dvd. Het kopiëren van een DVD met deze software is een handeling die in twee stappen verloopt.

Eerst moet er een image bestand gemaakt worden van de DVD die je wil kopiëren. In de tweede stap moet je deze image branden op een lege DVD schijf. In de schermafbeelding hieronder zie je welke twee knoppen in de Burnaware software je moet gebruiken om een goede kopie te maken van een DVD.

Deze twee knoppen moet je gebruiken om met Burnaware een DVD te kopieren.

Deze twee knoppen moet je gebruiken om met Burnaware een DVD te kopieren.

Uiteraard gaan we ervan uit dat je de Burnaware software al op je computer hebt geïnstalleerd. Is dat niet het geval dan kun je Burnaware via deze link gratis downloaden. Ook vind je op downloadcentrum.com een speciale Burnaware pagina met meer informatie over Burnaware.

Een image bestand maken van een DVD (een DVD rippen)

Om een DVD te kopiëren met de Burnaware software moet je dus eerst een image bestand maken van de dvd die je wil kopiëren. Een image bestand is een bestand met daarin de exacte inhoud van een dvd net zoals deze op de schijf staat. Een ander woord voor het maken van een image bestand noem je trouwens ‘rippen’.

Een image bestand maken met Burnaware is erg eenvoudig. Klik op de knop ‘Opslaan als image bestand’ om hiermee te starten. Selecteer eerst wel schijfstation de DVD bevat die je wil kopiëren. Selecteer daarna een naam en locatie waar je het image bestand wil opslaan. Klik daarna op de ‘kopiëren’ knop om je image bestand aan te maken.

Is het image bestand gemaakt dan kun je nu een lege dvd in je dvd-brander doen om te beginnen met het branden van de dvd.

Een DVD branden met Burnaware

Om nu een DVD te branden (en om dus een kopie te maken van de originele DVD) selecteer je in het Burnaware menu de optie ‘Image branden’. In het scherm hieronder zie je wat jij te zien krijgt op het moment dat je kiest voor ‘Image branden’.

In dit scherm kun je selecteren welk image bestand je wilt gebruiken voor het branden van een nieuwe dvd.

In dit scherm kun je selecteren welk image bestand je wilt gebruiken voor het branden van een nieuwe dvd.

Klik eerst op zoeken en selecteer daar het image bestand dat je in de vorige stap hebt gemaakt. Selecteer daarna welke DVD-brander je wil gebruiken voor het branden van de DVD. Klik vervolgens op de rode knop rechtsonder in het scherm om de DVD-image te branden. Op het moment dat dat branden klaar is heb je een kopie gemaakt van een DVD. Zo makkelijk kan het zijn!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties