Waar vind je welke Pokemon?Plekken voor het vinden van Pokémon Go soorten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (8.039 weergaven)
Waar vind je welke Pokemon?

Waar vind je welke Pokemon?

Pokémon Go is een enorme rage. Net zoals bij alle Pokémon games moet je in de mobiele en real-life versie van de game op zoek naar Pokémon om te vangen en te trainen.

Klik hier voor alles wat je nog niet wist over Pokemon Go

Maar waar vind je nu welke Pokémon? In deze handleiding lees je wat de beste plekken zijn voor het vinden van de verschillenden Pokémon Go soorten.

Inleiding

Zoals je weet moet je in Pokémon Go op zoek naar zoveel mogelijk verschillende Pokémon soorten. In de straat waar je woont zul je in de regel niet meer dan vijf verschillende Pokemon tegenkomen. In je woonwijk zal dat aantal iets oplopen maar wil je echt serieus aan de slag? Dan zul je er echt op uit moeten.

Een geruststelling: je hoeft in de regel geen grote afstanden af te leggen om een groot aantal van de verschillende Pokemon-soorten te vangen. Op drukke plekken zoals stations, winkelcentra, scholen, stadscentra en op andere plekken waar veel mensen komen zul je veel bijzonder Pokémon tegenkomen.

Drie soorten Pokémon die je in de game kunt vangen.

Drie soorten Pokémon die je in de game kunt vangen.

Waar vind je welke Pokémon soorten het meest?

 

Hier een overzicht van de hoofdsoorten Pokémon en de plekken waar je deze Pokémon het vaakst zult tegenkomen. Let altijd goed op waar je op zoek gaat naar pokémon om te vangen. Sommige plekken kunnen gevaarlijk zijn. Gebruik de tips hieronder altijd voor eigen risico!

Normal Pokémon

Op grasvelden, pleinen, grasvelden, straten, scholen, universiteiten, horeca en bibliotheken. Deze meest voorkomende Pokémon vind je eigenlijk overal.

Water Pokémon

De water-pokémon-soort bevindt zich bijna altijd in de buurt van grotere wateroppervlaktes zoals grotere vijvers, kanalen en rivieren.

Steel Pokémon

De staal-pokémon-soort vind je vooral in gebouwen en nabij andere plekken met veel ijzer. Denk bijvoorbeeld aan fabrieken en op andere plekken met veel industrie.

 

Steel pokémon vind je op plekken met veel staal of ijzer.

Steel pokémon vind je op plekken met veel staal of ijzer.

Grass Pokémon

De gras-pokémon is vooral te vinden op plekken met veel groen. Denk dan aan speeltuinen, akkers, weilanden en groene gebieden in jouw woonplek.

Rock Pokémon

Deze pokémon vind je op plekken met veel steen of asfalt. Denk aan dan vooral aan parkeerplaatsen, stedelijke omgevingen en wegen.

Dragon Pokémon

Deze pokémon vind je vooral op bijzondere plekken zoals bezienswaardigheden of monumenten.

Ground Pokémon

De grond-pokémon vind je vooral in de nabijheid van plekken met veel zand. Bijvoorbeeld akkers, grachten en parkeerplaatsen met zand als ondergrond.

Fairy Pokémon

Ook de fairy-pokémon vind je vooral op plekken waar je in de regel niet zo vaak komt. Denk aan kerken, kastelen of begraafplaatsen.

Ghost Pokémon

De spook-pokémon zit natuurlijk altijd op plekken die eng zijn. Vooral op begraafplaatsen en monumenten ter ere van overledenen. Houd wel altijd rekening met anderen als je op zoek gaat naar de ghost-pokémon!

Dark Pokémon

De donkere pokémon vind je terug op zowel letterlijke als figuurlijke donkere plaatsen. Je vindt deze pokémon bijvoorbeeld veel in bioscopen en theaters. Je kunt deze pokémon echter ook vinden op begraafplaatsen of in kerken.

Flying Pokémon

De vliegende pokémon soorten hebben veel ruimte nodig. Je vindt ze dan ook veelvuldig op het platteland en in grotere parken en andere openbare ruimtes met veel plek.

Bug Pokémon

De insect-pokémon-soorten zit op plekken waar veel insecten voorkomen. Vooral in parken en op het platteland vind je hem veel.

Psychic Pokémon

De psychic-pokémons vind je vooral in de nabijheid van ziekenhuizen, doktersposten en op andere plekken waar medische handelingen worden uitgevoerd.

De psychic pokémon soorten in Pokémon Go

De psychic pokémon soorten in Pokémon Go

Electric Pokémon

De electrische-pokémons zitten het liefst in industriële gebieden of op plekken waar veel fabrieken staan. Maar ook in woonwijken kun je ze best vaak tegenkomen.

Fire Pokémon

De vuur-pokémon-soorten zitten op plekken waar veel mensen wonen. Denk dan vooral aan woonwijken.

Ice Pokémon

Ijs-pokémon-soorten vind je vaak terug op grasvelden als het buiten warm is. Is het koud dan vind je deze soort eigenlijk overal terug.

Fight Pokémon

De vechtende-pokémons zitten veel in de nabijheid van sportscholen, arena’s en andere plekken waar vechtsporten worden beoefend.

Poison Pokémon

De poision of giftige pokémon-soorten zit veelal in moerassen en in kleinere riviertjes en vijvertjes.

Tot slot

Veel succes met het zoeken en vangen van alle pokémons. Wil je game installeren of downloaden? Lees dan onze andere handleiding!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.