Pokemon Go downloadenPokémon Go – vernieuwend en erg verslavend!

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.487 weergaven)
Pokemon Go downloaden

Pokemon Go

Pokémon Go is de nieuwste hit voor iOS en Android. In de game, die mede wordt ontwikkeld door Nintendo, moet je op straat, in de bus, de trein, op school of op andere plekken zoeken naar Pokémons om deze te vangen. Heb je een Pokémon gevangen? Voeg hem dan toe aan je verzameling en train hem voor een gevecht.

Pokémon Go is een game die de echte wereld en het gamen op je smartphone samenbrengt. Met een deftig woord wordt Pokémon Go dan ook wel een Augmented Reality game genoemd. Wil je meer weten over Pokémon Go of wil je de game downloaden? Lees dan mijn review en handleiding over Pokémon Go.

Gratis downloaden

Pokémon Go is een game die je gratis kunt downloaden voor zowel iOS als Android. De game is ook gratis te spelen maar wil je sneller naar een hoog niveau binnen de game dan kun je ervoor kiezen om via in-app aankopen Pokécoins aan je profiel toe te voegen.

In Nederland kun je via de app-store en play-store van Android en Apple Pokémon Go nog niet downloaden. Wil je de game perse spelen dan kan dat via andere wegen wel. Voor je heel veel moeite doet om de game te installeren is het goed om te weten dat je Pokémon Go deze week ook in Nederland kunt downloaden.

Pokémon Go, wat is de bedoeling?

In Pokémon Go is het de bedoeling om Pokemons te vangen.

In Pokemon Go is het de bedoeling om Pokemons te vangen.

Heb je Pokémon Go geinstalleerd en gedownload dan kun je gelijk beginnen met spelen. Allereerst moet je een Avatar aanmaken waarmee je het spel gaat spelen. Is dat eenmaal klaar dan kun je beginnen met de game.

Pokéstops en Pokégyms

Je start in Pokémon Go altijd op de plek waar je je bevindt. Dat kan dus thuis zijn maar ook op school of in de bus of de trein. In de nabijheid van je locatie zijn Pokéstops en Pokégyms te vinden. Deze zie je staan op de kaart: vooral drukke plekken zoals parken, scholen, winkels en stations hebben vaak een of meerdere Pokéstops of Gyms.

Naast Pokéstops en Pokégyms zie je op de kaart ook andere Pokémon spelers en ook Pokémons zelf staan op de kaart. Als je nu gaat rondlopen kun je Pokémon vangen die je tegenkomt. Je moet om de game te spelen dus op het scherm van je smartphone kijken.

Pokéman vangen met Pokéballs

Vang een Pokéman met een goed gemikte Pokéball.

Vang een Pokéman met een goed gemikte Pokéball.

Kom je een Pokémon tegen dan kun je deze vangen door hem te bekogelen met een Pokéball. Zo’n Pokéball gooi je door te swipen op je smartphone of tablet. Is de Pokéball goed gemikt dan vang je de Pokémon en is deze van jou.

Voor het vangen een Pokémon krijg je twee beloningen naast de gevangen Pokémon. Allereerst krijg je Candy, hiermee kun je al jouw Pokémons betere meer gevechtskracht geven. Ook Stardust, de tweede beloning voor het vangen van een Pokémon, kun je gebruiken om je Pokémon beter te maken in gevechten.

Naast het trainen van Pokémons voor het voeren van gevechten kun je je Pokémon ook laten evolueren. Hiervoor heb je geen Stardust nodig maar wel Candies. Welke Candy je moet gebruiken om je Pokémon beter te maken hangt af van de soort Pokémon die je hebt gevangen.

Vechten in de Pokégym

Niet alleen je Pokémon kun je evolueren. Ook je eigen avatar wordt beter naarmate je verder komt in Pokémon Go. Zit je op een level vijf of hoger dan kun je lid worden van een van de drie grote teams, Red, Blue of Yellow, binnen het Pokémon Go Universum.

Ben je lid van zo’n team dan kun je in een Pokégym een gevecht aangaan met de speler die deze gym begonnen is. Win je dan stijgt het Prestige van je eigen Pokégym en kun je zelfs de Pokégym overnemen.

Tot slot

Pokémon Go kun je vanaf het einde van deze week gratis downloaden voor iOS en Android. Door de koppeling van de game met de echte wereld om je heen heeft Pokémon Go alles in zich om een groot succes te worden in Nederland. In andere landen waar de game al gespeeld kan worden is dat namelijk ook al het geval.

Ik zelf via een omweg Pokémon Go even gespeeld en ik was onder de indruk van de coole manier om Pokémons te vangen door op ze te mikken met een Pokéball. Ook het sociale aspect van de game sprak me best aan al kwam ik maar weinig mensen tegen die de game ook speelden. Op drukke plekken zal dit aspect echter tot veel plezier kunnen leiden.

Verder is het goed om te weten dat je op verschillende manieren kunt cheaten tijdens het spelen van Pokémon Go. De kans op een permanente ban door het gebruik van cheats tijdens het spelen van Pokémon Go is best groot: begin daar dus niet aan! Vooral de cheat om te doen alsof je rondloopt door je buurt is eenvoudig te herkennen door de ontwikkelaar van de game.

Cheaten en het gebruik van cheats in Pokémon Go leidt tot een ban! Doe het dus niet!

Cheaten en het gebruik van cheats in Pokémon Go leidt tot een ban! Doe het dus niet!

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie