SpotnetHet beste gratis download programma

Geplaatst op: - bijgewerkt op (142.128 weergaven)

nu downloadenGratis muziek, film en software downloaden is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit. Het aantal download programma’s is enorm en het gemak waarmee je met die programma’s kunt downloaden is erg groot. In deze handleiding vertel ik je alles over manieren om films, series en muziek te downloaden.

Let wel op wat je download en waar je vandaan download. In Nederland is het downloaden van films en series uit illegale bron strafbaar. Thuisgebruikers hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken. Maar download je heel veel en werk je mee aan de verspreiding van illegale dowloads? Dan kun je een boete of andere straf krijgen.

Klik hier voor Spotnet 2.0, het beste downloadprogramma op dit moment!

De programma’s op deze pagina kun je grofweg onderverdelen in twee soorten. Enerzijds zijn er de programma’s die downloaden van nieuwsgroepen. Om hier snel en handig mee te kunnen downloaden is het noodzakelijk om een betaald abonnement op een nieuwsgroepenprovider af te sluiten.

Naast programma’s om te downloaden van Usenet kun je ook gratis software downloaden om te gebruiken via het P2P bittorrent protocol. Om met Bittorrent te kunnen downloaden heb je geen extra abonnement nodig. Wel is een snelle internetverbinding met een hoge up- en downloadsnelheid noodzakelijk.

Spotnet (Usenet)

Spotnet

Spotnet

Het eerste download programma op onze lijst met beste download programma’s is voor Spotnet. Met deze download software kun je snel, anoniem en legaal gratis downloaden vanaf Usenet. Spotnet werkt via een eenvoudige interface en het aanbod van muziek en films op Usenet is groot.

Nadeel aan het gebruik van Spotnet is dat de software gratis is, maar dat je voor een optimaal aanbod eigenlijk een betaald Usenet abonnement moet hebben. Gratis downloaden met Spotnet is dus niet 100% gratis. Wel kun je downloaden via de nieuwsgroepen van je eigen provider, maar als je daarvoor kiest dan is het aanbod van muziek en films om te downloaden weer een stuk kleiner.

uTorrent (Bittorrent)

Logisch dat de twee plek op onze lijst met beste download programma’s voor uTorrent is. Met uTorrent kun je namelijk downloaden via het Bittorrent netwerk. Bittorrent is verreweg het meest populaire p2p download netwerk ter wereld. Doordat downloaden via Bittorrent zo populair is, is het aanbod van muziek, films en spelletjes enorm.

Nadeel aan het gebruik van Bittorrent is dat het gebruik van deze download software illegaal kan worden. Je mag in Nederland namelijk legaal gratis muziek en film downloaden, het uploaden van met copyright bescherm materiaal is dat echter niet.

gratis software downloaden voor Bittorrent

µTorrent interface

Zoek je een groot aanbod van legale muziek, film en software downloads? Dan kun je met uTorrent gemakkelijk en snel veel downloaden. Let er wel op dat het materiaal dat je download legaal gedeeld mag worden, is dat namelijk het geval dan is het gratis downloaden via Bittorent/uTorrent helemaal legaal.

SABnzbD (Usenet)

Op de derde plek weer een Usenet download programma. In tegenstelling tot Spotnet, dat ook via Usenet download, is SABnzbD een stuk ingewikkelder in het gebruik. Daarmee is downloaden met SABnzbD meer iets voor gevorderde downloaders.

Voordeel van SABnzbD, als je de software gaat vergelijken met Spotnet, is dat het aantal opties veel groter is. Zo kent SABnzbD filters waarmee je downloads gemakkelijk kunt rubriceren op basis van de bestandsnaam. Daarnaast werkt SABnzbD niets iets vlotter dan Spotnet.

Vergeleken met bittorrent en andere p2p download programma’s is SABnzbD vooral sneller in het downloaden. Doordat SABnzbD haar bestanden download van Usenet is de maximale snelheid van je eigen internet verbinding vaak de bottleneck.

Downloaden op volle snelheid is dus erg eenvoudig met SABnzbD. Daarnaast hoef je tijdens het downloaden met SABnzbD zelf niets te uploaden. Daarmee is downloaden met SABnzbD in Nederland volledig legaa.

Frostwire (Bittorrent)

Een laatste vermelding op onze lijst met download programma’s is er voor Frostwire. Net zoals uTorrent is Frostwire een gratis download programma. Het voordeel van Frostwire is dat er voor een groot aantal besturingssystemen versies zijn van het programma. Zelfs voor Android tablets en smartphones is er een versie van Frostwire.

De voordelen van Frostwire vergeleken met andere Bittorrent download programma’s zijn klein. Opvallend aan Frostwire is wel de hoge snelheid waarmee het programma, ook op oudere computers, werkt. Meer informatie over Frostwire vind je uiteraard ook op downloadcentrum.com

Bij deze dus 4 goede gratis download programma’s waarmee je eenvoudig gratis kunt downloaden. Onze eigen voorkeur naar het beste programma om te downloaden gaat uit naar Spotnet. Vooral de hoge snelheid van downloaden, dankzij Usenet, en het gemak waarmee de software zich laat installeren en bedienen is daar verantwoordelijk voor. Alle download programma’s bekijken kan uiteraard op deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 reacties