HWinfoHWiNFO32 – Wat voor hardware zit er in jouw pc?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (867 weergaven)
HWinfo

HWinfo

Wil je weten uit wat voor onderdelen je computer is samengesteld? Dan kun je met HWinfo gemakkelijk een overzicht laten maken waarop je tot in het kleinste detail kunt zien wat voor processor, videokaart of harddisk er in jouw computer zitten.

Klik hier als je wil weten wat voor processor er in je pc zit.

Vooral bij computerproblemen waarbij niet geheel duidelijk is wat de oorzaak is kan het helpen als je weet wat voor onderdelen er in je computer zitten. Zo kun je met Google op zoek naar bekende problemen met bepaalde hardware en combinaties tussen programma’s.

Je computer sneller maken?

Ook als je je computer sneller wil maken door het doen van een upgrade kan HWinfo je helpen. Door alle hardware in je computer te weten kun je gemakkelijk zien welk onderdeel de zwakste schakel is op het gebied van de snelheid van je pc. Door dit onderdeel vervolgens te vervangen door een sneller onderdeel boek je veel snelheidswinst.

Het programma biedt een van de meest complete oplossingen voor het herkennen van hardware in je computer. Zo goed als alle hardware wordt herkend, ook exotische onderdelen die je maar zelden tegenkomt worden herkent. Dat is handig als je niet weet welke driver je moet gebruiken voor bepaalde hardware.

Voor 32 en 64 bits computers

HWinfo is verkrijgbaar in twee varianten voor Windows: het programma werkt namelijk op zowel 32 bits als 64 bits computers. Verder ontwikkeld het bedrijf dat verantwoordelijk is voor HWinfo een versie voor DOS.  Deze is geschikt voor oudere computers met daarop Windows versies die nog DOS als basis hebben.

Wil je deze software gratis downloaden dan kan dat via de link naast deze pagina. Ook bij problemen of vragen met het gebruik van HWinfo kun je die site gebruiken. Maar ook mag je natuurlijk onder deze review reageren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.