Gratis software downloaden om te zien hoe jouw computer is opgebouwd?CPU-Z – Systeem software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.780 weergaven)

Gratis software downloaden om te zien hoe jouw computer is opgebouwd?

CPu-Z

Wil je gratis software downloaden om snel te zien op wat voor computer-systeem je eigenlijk aan het werk bent? Of wil je meer informatie over jouw eigen computer om te zien welke onderdelen wellicht een upgrade verdienen? Met CPU-Z is dat allebei mogelijk. Deze gratis software doet namelijk maar een ding: het laat zien uit wat voor onderdelen jouw computer of laptop bevat.

Alhoewel de naam CPU-Z doet vermoeden dat deze software vooral naar je CPU kijkt is niets minder waar. CPU-Z is namelijk een programma dat je hele systeem onder de loep neemt om te zien wat voor CPU je hebt, met welke moederbord deze zijn werk doet en wat voor geheugen gebruikt wordt.

Ook videokaarten

Naast de CPU en het moederbord kijkt CPU-Z ook naar de videokaart in je computer. Deze feature is nieuwe in CPU-Z en de informatie die het programma geeft over de videokaart in je computer of laptop is daarom nog beperkt.

CPU-Z wordt ontwikkeld door CPUID. Dit bedrijf ontwikkelt meer gratis software rondom het beheren en in kaart brengen van systeeminformatie. Zo kun je op de site ook een gratis benchmark programma downloaden om te zien hoe snel jouw computer eigenlijk is. Ook kun je een speciaal programma downloaden dat extra informatie geeft over je monitor.

Wil je de CPU-Z software gratis downloaden? Dan kan dat via de link naast dit artikel. Gebruik je dit programma? Laat ons dan weten hoe jij het gebruikt en hoe de software je bevalt. Ook kun je deze gratis software een cijfer geven bovenaan de pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.