Geekbench downloadenGeekBench: zo snel is je computer of smartphone

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.183 weergaven)
Geekbench downloaden

Geekbench

Geekbench is een programma waarmee je kunt meten hoe snel je computer of laptop is. Dit proces van het meten van de snelheid van een computer heet benchmarken.

Wil je weten hoe je met Geekbench kunt meten hoe snel jouw computer is? Lees dan mijn nieuwe handleiding over deze handige tool.

Geekbench is een van de weinige benchmarking-tools die je kunt gebruiken op verschillende platformen. Je kunt de tool namelijk zowel voor Windows als OS X downloaden.

Verder zijn er ook versies beschikbaar voor Android en iOS. Je kunt dus ook kijken hoe snel je smartphone en tablet zijn met behulp van deze tool. De mobiele versies van Geekbench zijn overigens niet gratis, wil je meer weten over de apps? Check dan de App- en Playstore.

Wat doet Geekbench?

Geekbench meet de snelheid van zowel je CPU als je grafische kaart. Op basis van de scores van beide onderdelen van je computer of Apple Mac krijgt je computer een score. Hoe hoger de score hoe sneller je computer.

De score die Geekbench jouw computer geeft kun je via een speciale website vergelijken met de scores van andere computers. Zo kun je zien hoe jouw hardware zich vergelijkt met de hardware van andere gebruikers.

Heb je last van een trage computer? Check dan deze handleiding.

Geekbench: alleen voor de hardware

Geekbench meet alleen de hardwarematige prestaties van je computer. De tool vertelt je dus alleen hoe snel je hardware is. Heb je last van een trage computer tijdens het surfen of typen? Dan zal Geekbench hier niets van merken.

Geekbench meet hoe snel je hardware is.

Geekbench meet hoe snel je hardware is.

Je kunt de tool dan eigenlijk ook alleen gebruiken om te zien of er wellicht problemen zijn met de hardware in je computer als je last hebt van een trage computer. Door je prestaties met die van andere gebruikers te vergelijken kun je zien die veroorzaakt worden door een combinatie van hardware in jouw pc.

Verder kun je Geekbench natuurlijk gebruiken om aan andere computerliefhebbers te laten zien hoe snel jouw machine is. En wat is er nou leuker dan opscheppen over de prestaties van jouw computer en de hoge scores in Geekbench die je hebt behaald.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.