AIDA64Aida64 – uitgebreide informatie over je computer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (517 weergaven)
AIDA64

AIDA64

AIDA64 is een handig programma voor computergebruikers met problemen op hardware- of softwarematig gebied. Ook als je anderen helpt met het oplossen van computerproblemen dan is een AID64 een handig hulpmiddel dat informatie over je systeem geeft.

Zet het programma op een USB stickje en installeer het op de computer met problemen. Via AID64 kun je nu op een groot aantal plekken controleren waar de problemen zich voordoen en hoe ze mogelijk opgelost kunnen worden.

Gratis proberen, dan betalen

AIDA64 is helaas geen gratis programma. Iedereen mag het programma downloaden en gedurende 30 dagen uitproberen. Bevalt het programma? Dan zul je voor gebruik op je eigen computer een licentie moeten kopen. De goedkoopste versie van AIDA64 kost 40 dollar. Voor bedrijven en professionele gebruikers betalen meer voor een licentie.

Op het moment dat je het programma alleen tijdelijk gebruikt op steeds wisselende computers dan hoef je programma niet te kopen. Hou er wel rekening mee dat in de trial-versie niet alle mogelijkheden geactiveerd zijn. Basisproblemen kun je opsporen maar zitten er dieper in het systeem problemen dan is het niet gezegd dat AIDA64 deze vindt.

 

Aida - verkrijg gemakkelijk uitgebreide informatie over je systeem.

Aida – verkrijg gemakkelijk uitgebreide informatie over je systeem.

Mogelijkheden en systeemseisen

AIDA64 biedt een groot aantal mogelijkheden op het gebied van rapportage. Het programma geeft een zeer compleet overzicht van alle hardware die in een computer of laptop is ingebouwd. Ook biedt het programma een overzicht van alle software die is geïnstalleerd.

Verder kan AIDA64 ook drivers en firmware controleren en waar nodig advies uitbrengen. Zo kun je direct vanuit het programma nieuwe drivers of firmware downloaden en installeren. AIDA64 zal overigens alleen adviseren nieuwe onderdelen te installeren als er nieuwe drivers beschikbaar zijn.

Tenslotte biedt AIDA64 ook een aantal mogelijkheden om computers en laptops te benchmarken. Door middel van een benchmark kan gekeken worden of een bepaald onderdeel van een computer zorgt voor een trage computer die wellicht sneller zou kunnen werken.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.