Intel Diagnostic Tool gratis downloadenCheck je Intel processor met de Intel Diagnostic Tool

De meeste computers en laptops in Nederland beschikken over een Intel processor. Deze fabrikant maakt prima processoren die passen binnen elk budget. 

Naast goeie processors ontwikkelt Intel ook software om computers mee te controleren. Een van die tools is de Intel Processor Diagnostic Tool.

De Intel Diagnostic Tool kun je alleen downloaden en gebruiken als je een Windows of Linux computer hebt met daarin een processor van Intel.

Lees verder

Geekbench downloadenGeekBench: zo snel is je computer of smartphone

Geekbench is een programma waarmee je kunt meten hoe snel je computer of laptop is. Dit proces van het meten van de snelheid van een computer heet benchmarken.

Wil je weten hoe je met Geekbench kunt meten hoe snel jouw computer is? Lees dan mijn nieuwe handleiding over deze handige tool.

Geekbench is een van de weinige benchmarking-tools die je kunt gebruiken op verschillende platformen. Je kunt de tool namelijk zowel voor Windows als OS X downloaden.

Lees verder

Speccy software gratis downloadenSpeccy – Zo kom je alles te weten over je computer of laptop

Je computer of laptop bestaat uit verschillende componenten. Zo hebben ze een processor, een grafische processor, een harde schijf, een netwerkadapter en een intern geheugen.

Vaak is onduidelijk wat voor soort onderdelen er in een computer of laptop zitten. En daar komt Speccy om de hoek kijken. Met dit gratis programma krijg je snel een compleet overzicht met alle informatie over jouw systeem.

Lees verder

Meet de temperatuur van je processor met Core Temp.Core Temp – meet de temperatuur van je processor

Core Temp is een applicatie voor computergebruikers die veel vragen van hun processor. Bijvoorbeeld omdat je je computer op een hogere snelheid laat draaien door de processor te overklokken of omdat je veel zware bewerkingen op je machine uitvoert. 

Core Temp kun je namelijk gebruiken om de temperatuur van je processor in de gaten te houden. En dat kan, zeker in de hierboven beschreven gevallen, de levensduur van je processor ten goede komen. Als je processor langere tijd op een te hoge temperatuur zijn werk moet doen kan dit schadelijk zijn voor dit cruciale onderdeel van elke computer of laptop.

Lees verder

Gratis software downloaden om te zien hoe jouw computer is opgebouwd?CPU-Z – Systeem software

Wil je gratis software downloaden om snel te zien wat voor onderdelen er in jouw pc zitten? Download dan nu de CPU-Z software.

. Dit gratis programma geeft veel informatie over de CPU, het moederbord en het geheugen in jouw computer of laptop.

Lees verder

rainmeterRainmeter – Desktop aanpassen

Wil je gratis software downloaden om je computer te monitoren of om je desktop aan te passen? Dan zou je natuurlijk twee verschillende programma’s kunnen downloaden en installeren. Je kunt er ook voor kiezen om de gratis Rainmeter software te downloaden. Deze software kun je namelijk gebruiken om je desktop aan te passen naar eigen wens. Daarnaast kun je met

Lees verder