GSmartControl SSDSSD of HDD met foutmeldingen? Probeer GSmartControl

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.423 weergaven)
GSmartControl SSD

GS

GSmartControl is een gratis programma waarmee je kunt zien of je HDD of SSD nog in goede gezondheid verkeert. Handig bij problemen met Windows 10 of bij lees- en schrijffouten op je HDD of SDD.

Wil je weten welke mogelijkheden dit gratis programma biedt? Of wil je software downloaden om computerproblemen mee te op te lossen die te maken hebben met de harddisk of solid state disk in je computer? Check dan mijn review van GSmartControl.

GSmartControl wordt uitgebracht onder een freeware licentie. Je de software dus altijd gratis downloaden en gebruiken. Het programma is slechts enkele megabytes groot en wordt zonder malware of adware aangeboden.

Mogelijkheden GSmartControl

 

De mogelijkheden van de tool zijn eenvoudig samen te vatten: GsmartControl leest de smart-informatie die een harddisk opslaat over haar eigen gezond uit. Zijn er geen problemen? Dan zal GSmartControl dit melden. Bevat het smart-geheugen van je harddisk wel foutmeldingen? Dan zal GSmartControl je dit tot in detail vertellen.

GSmartControl geeft je veel informatie over alle schijven in je computer.

GSmartControl geeft je veel informatie over alle schijven in je computer.

De interface van GSmartControl is eenvoudig te doorzien. Het startscherm van de tool toont alle opslagdevices in je computer. Uiteraard worden alle harde schijven in je PC getoond. Daarnaast toont GSmartControl ook aangesloten USB devices waarmee je data kunt opslaan.

Na het selecteren van een opslagmedium kun je door middel van een dubbele muisklik de details voor dit medium weer geven. Uiteraard wordt algemene informatie over de schijf (denk aan de fabrikant, de grootte en het soort) weergegeven.

Daarnaast toont GSmartcontrol ook alle gegevens uit het smart geheugen. Afhankelijk van de foutmeldingen die worden weergegeven kun je nu een aantal andere checks uitvoeren. Zo kun je je zien of je schijf echt defect aan het raken is of dat een defragmentatie of complete format nog kan helpen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.