Intel Diagnostic Tool gratis downloadenCheck je Intel processor met de Intel Diagnostic Tool

Geplaatst op: - bijgewerkt op (677 weergaven)
Intel Diagnostic Tool gratis downloaden

Intel Diagnostic Tool gratis downloaden

De meeste computers en laptops in Nederland beschikken over een Intel processor. Deze fabrikant maakt prima processoren die passen binnen elk budget. 

Naast goeie processors ontwikkelt Intel ook software om computers mee te controleren. Een van die tools is de Intel Processor Diagnostic Tool.

De Intel Diagnostic Tool kun je alleen downloaden en gebruiken als je een Windows of Linux computer hebt met daarin een processor van Intel.

Verder is het downloaden van deze gratis software niet noodzakelijk. Alleen als je twijfelt aan de echtheid van je processor, bij computerproblemen zoals een trage computer of als je wil weten hoe snel je computer is kan de Intel Diagnostic Tool je wellicht verder helpen.

Check deze pagina voor meer tips over het sneller maken van een trage computer

Wil je weten wat wat mijn ervaringen zijn met de Intel Diagnostic Tool? Check dan mijn review van deze gratis tool. Wil je het programma eerst downloaden? Gebruik dan de download link bovenaan deze pagina.

Installatie

Voor een relatief klein programma met beperkte, maar waardevolle, functionaliteit is de installatie een drama. Op mijn Windows 10 PC duurde het een minuutje 7 voordat de gehele tool geïnstalleerd bleek.

Dit kwam vooral om de software afhankelijk is van een groot aantal Microsoft programma’s die niet standaard in Windows 10 worden meegeleverd. Het downloaden en uitpakken van deze onderdelen duurde ontzettend lang.

Na het testen geeft de tool een compleet beeld van je processor.

Na het testen geeft de tool een compleet beeld van je processor.

Ervaringen

Na de installatie van de tool heb ik deze uiteraard aan het werk gezet. En dat heb ik geweten. De tool checkt je processor zo intensief dat je tijdens het testen van je processor eigenlijk niets meer kunt doen met het apparaat.

Dit komt met name omdat de tool je processor een aantal keren tot zijn maximale vermogens belast. Normaliter hoeft je processor maar op een lage snelheid te werken: surfen, gamen, downloaden of streamen kost nu eenmaal weinig processor kracht.

Na afloop van de test krijg je een compleet overzicht van alle functies van je Intel processor. Ook laat de tool zien of alle onderdelen van je processor goed werken. En bij eventuele computerproblemen krijg je ook te zien je processor wellicht het probleem is.

Wil je weten of je computer in orde is? Of wil je weten wat voor processor er in je computer of laptop zit? Download en installeer dan de IPDT. De tool werkt snel, test je complete PC en geeft een goed beeld van de soort processor die er in je PC zit.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.