Snaildriver downloadAutomatisch stuurprogramma’s en drivers bijwerken met Snaildriver 2

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.541 weergaven)
Snaildriver download

Snaildriver 2

De prestaties van je Windows 10 computer of laptop hangen in grote mate af van de stuurprogramma’s en drivers die worden gebruikt voor de aanwezige hardware. Heb je problemen met je PC? Dan kunnen verouderde of defecte drivers hier de oorzaak van zijn.

Op verschillende manieren kun je drivers en stuurprogramma’s bijwerken. Een van de  handigste tools is echter Snaildriver 2. Deze gratis software checkt automatisch alle drivers op je PC en mocht er een verouderd stuurprogramma worden gevonden? Dan installeert de tool automatisch een nieuwe versie.

Tip

Klik hier voor een alternatief voor Snaildriver.

Snaildriver 2 is beschikbaar als een gratis download maar professionele gebruikers kunnen ook een betaalde versie kopen. De gratis ‘lite’ versie volstaat echter prima voor thuisgebruik. Mijn ervaringen met Snaildriver zijn positief. Ben je op zoek naar een gratis programma voor het automatisch bijwerken van je PC? Dan kan ik je Snaildriver 2 aanraden.

Hoe werkt Snaildriver?

Na het downloaden van Snaildriver moet je de tool installeren om hem te kunnen gebruiken. Dat kost je maar enkele minuten. Tijdens de installatie hoef je niet op te passen voor malware of adware. Snaildriver installeert, volgens de site althans, nooit extra ongewenste software.

Na de installatie verschijnt er rechts onderin je scherm een wit/blauw scherm. In dit scherm kun je zien welke drivers op jouw computer of laptop een update nodig hebben. Om dit tebeoordelen vergelijkt Snaildriver de hardware en drivers in je computer met een database met daarin 500.000 driver- en hardware combinaties.

Op mijn computer staan best veel verouderde drivers zoals je in deze schermafbeelding ziet.

Op mijn computer staan best veel verouderde drivers zoals je in deze schermafbeelding ziet.

Vanuit dit scherm kun je door middel van een druk op de knop  ‘update’ eenvoudig alle drivers bijwerken die verouderd zijn. Wil je een bepaalde driver niet bijwerken omdat je weet dat dat juist problemen geeft? Verwijderd dan het vinkje voor de naam van het onderdeel. Zo zal Snaildriver deze driver niet bijwerken.

Andere handige functies

Snaildriver 2 heeft een aantal handige functies die erg van pas komen als je Windows 10 opnieuw wil installeren. Via de interface van het programma kun je voor de reinstall eerst alle drivers in de cloud back-uppen.

Is Windows 10 opnieuw geinstalleerd? Dan kun je de drivers vanuit de cloud in een keer terugzetten op je systeem. Dit scheelt je veel tijd en moeite, zeker als de hardware in je computer goed werkt.

Ben je naar aanleiding van mijn ervaringen enthousiast geworden over Snaildriver? Via de link bovenaan deze pagina kun je de tool gratis downloaden. Bij problemen mag je altijd een bericht op deze pagina achterlaten.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • mais geurtjens

  hoi mijn ssd d schijf staat vol met snaildriverbackup….kan ik die verwijderen?groet,mais..

 • Beyene, S

  Beste,
  Ik heb een notebook HP Probook 430 G3. Een lichte en snelle laptop maar nu heb ik een probleem met geluid. Minder dan 1 week geleden heb ik een upgrade en update gedaan.
  Sinds de upgrade van windows 7 naar 10 en updates/bijwerkingen is het geluid helemaal weg. De luidspreker en microfoon zijn weg, niet zichtbaar. Er is een rode kruis bij het icoontjes op de taakbalk is. Wat is wijsheid? Moet ik terug naar windows 7 of is er een slimme /makkelijke andere oplossing?
  Bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groet,
  S. Beyene