Advanced System CareAdvanced System Care – Voor een snelle en stabiele computer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.151 weergaven)
Advanced System Care

Advanced System Care

Ben je op zoek naar een programma om alle onderdelen van je computer te optimaliseren? Dan is Advanced System Care van ioBit een programma dat je eens zou moeten bekijken. Met dit programma kun je je computer sneller laten opstarten maar kun je met Advanced System Care je register opschonen. Wil je alles weten over de mogelijkheden van Advanced System Care? Lees dan onze handleiding.

Advanced System Care wordt ontwikkeld door ioBit. Deze ontwikkelaar ken je misschien van het superhandige Uninstaller. Met deze tool kun je geïnstalleerde programma’s tot op het laatste bestand laten verwijderen. Naast dat programma ontwikkelt ioBit ook andere handige tools. Een daarvan is Advanced SystemCare.

Mogelijkheden Advanced System Care

In deze handleiding zal ik de mogelijkheden bespreken die de meest uitgebreide Advanced SystemCare versie biedt. Deze Ultimate versie kun je gratis downloaden en uitproberen. Besluit je het programma te blijven gebruiken dan moet je een licentie kopen. Een licentie kost per jaar 30 euro maar: je kunt na het kopen van een licentie Advanced SystemCare op 3 computers tegelijkertijd installeren en gebruiken.

Na het downloaden en installeren van het programma worden allereerst de noodzakelijke updates van internet opgehaald. Als ook deze zijn geïnstalleerd is het programma klaar voor gebruik. In het startscherm van het programma zie vijf opties. De optie ’toolbox’ is het meest interessant. Hier vind je namelijk tools voor het sneller maken van je computer.

Ben je eenmaal in de toolbox dan vind je opnieuw vier opties. Via de optie ‘ioBit producten’ kun je gemakkelijk extra uitbreidingen downloaden en installeren. Voor het gebruik van Advanced Systemcare is dat echter niet noodzakelijk.

Je computer sneller maken

De optie ‘Systeem optimaliseren’ kan voor veel snelheidswinst zorgen op een traag werkende computer. Via het menu-item Startup Manager kun je selecteren welke programma’s er tijdens het booten van je computer worden opgestart. Door overbodige software uit te schakelen gaat je computer veel sneller opstarten. Weet je niet welke opties je kunt uitschakelen? Dan kan Advanced SystemCare dat ook automatisch voor je doen.

Ook de andere opties in het menu ‘Optimaliseren’ kunnen helpen in het sneller maken van je computer. Door bepaalde programma’s uit te schakelen kun je veel winst behalen, zeker als deze programma’s in de achter draaien en je niet weet dat ze dat doen. Ook kun je sneller internetten via de Internet booster optie en kun je het register van je computer of laptop defragmenteren voor extra snelheidswinst.

Je computer opschonen

Een tweede oorzaak van een trage computer kan een overdaad aan informatie zijn. Via de optie ‘Systeem opschonen’ kun je makkelijk diverse plekken op je computer optimaliseren. Zo kan het register worden opgeschoond en kun je lege mappen laten zoeken en verwijderen. Ook je prullenbak en andere tijdelijke bestanden worden met de opties in dit menu geoptimaliseerd. Door minder bestanden en een kleiner register wordt je computer veel sneller.

 

Een overzicht van de mogelijkheden van Advanced System Care

Een overzicht van de mogelijkheden van Advanced System Care

Andere mogelijkheden

Naast de hierboven beschreven mogelijkheden biedt Advanced SystemCare meer opties. Zo kun je verwijderde bestanden terughalen, kun je bestanden juist compleet verwijderen zonder dat ze in prullenbak komen en kun je standaard programma’s instellen voor vaak uitgevoerde taken.

Ben je geinteresseerd in het gebruik van de Ultimate versie van Advanced SystemCare? Dan kun je via de link naast deze pagina het programma gratis downloaden. Heb je vragen of problemen tijdens het downloaden, het installeren of het gebruik? Stel je vraag dan op deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.