Linux op USBUniversal USB installer – Linux opstarten van USB

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.100 weergaven)
Linux op USB

Linux op USB

Linux is een besturingssysteem met een groot aantal voordelen. Zo is het open-source, werkt het ook heel goed op oudere computers en is er ontzettend veel gratis software voor Linux beschikbaar. Helaas is het installeren van Linux op een computer met Windows erop voor veel mensen net een stap te ver. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om op je Windows computer te experimenteren met Linux. 

Installeer Linux op een USB stick

Een van de manieren om met Linux te werken zonder dat je Windows van je computer of laptop hoeft te verwijderen is door Linux op een USB stick te installeren. Vervolgens start je je computer op vanaf deze USB stick en voila: je hebt een compleet werkende Linux installatie zonder dat je Windows hoeft te verwijderen.

Met de Universal USB Installer is het installeren van Linux op een USB stick heel eenvoudig. Het programma kun je downloaden via de link naast deze pagina. Na het installeren kun je kiezen welke Linux distributie je wil installeren op de USB stick. Deze distributie moet je wel eerst downloaden en op de aangegeven lokatie uitpakken.

De interface van de Universal USB installer

De interface van de Universal USB installer

Het grootste voordeel van een Linux installatie op een USB stick is het feit dat je op de stick een geheugen kunt aanwijzen waar je wijzigingen in de installatie en persoonlijke bestanden kunt opslaan. Als je Linux op een cd of dvd installeert en vervolgens hiermee gaat werken heb je dat voordeel niet.

Tenslotte

Wil je graag werken met Linux maar heb je geen zin om de Windows installatie op je computer te vervangen door Linux. Dan heb je met de Universal USB installer een handig programma in handen om Linux te installeren op een USB stick. Gratis deze software downloaden voor alle Windows varianten via de link naast deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • dennis houtman

    is er een programma of app voor een android tablet om linux op een bootable usb stick te zetten?
    of kan ik met mijn windows pc een usb bootable maken en die versturen naar een android tablet, zodat die persoon hem vanaf zijn tablet kan maken?
    een bekende van mij heeft nu alleen een android tablet tot zijn beschikking, en hij woont aan de andere kant van een zout water plas.
    zijn pc zit zonder besturingsysteem