ExtractNowExtractNow – Bestanden Uitpakken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.455 weergaven)
ExtractNow

ExtractNow

Het in- en uitpakken van bestanden blijft ondanks de steeds lagere prijzen van harde-schijven en de grote hoeveelheden data-tegoed bij file-sharing websites nog steeds erg handig.

Denk aan het versturen van je vakantiefoto’s: inpakken op je computer voor een bestand in plaats van 100 losse foto’s, het bestand uploaden bij een file-sharing dienst en het linkje e-mailen naar je ouders, vrienden of vakantieliefde.

Voor het inpakken en uitpakken van bestanden is veel gratis software beschikbaar. Denk aan Peazip of het aloude Winrar. Een alternatief voor beide programma’s om te werken met het inpakken en uitpakken van bestanden is de gratis ExtractNow software.

ExtractNow

ExtractNow is gratis software van nog geen 5 megabyte groot. Een kleine en snelle download voor een ontzettend handig programma ;). Na het downloaden moet je de software eerst installeren. ExtractNow is beschikbaar onder een Freeware licentie, helaas komt er daardoor wel een optionele toolbar bij (de ontwikkelaar wil wel graag geld verdienen). Let er tijdens de installatie van ExtractNow dan op dat je deze toolbar uitschakelt.

Na het installeren van ExtractNow kun je met de software werken met een groot aantal bestandsformaten voor het ingepakte bestanden. Zo wordt onder meer het populaire .ZIP formaat ondersteunt. Ook .RAR en .7Z bestanden worden ondersteunt. Naast het uitpakken van bestanden in deze formaten kun je met het programma dit soort bestanden ook zelf aanmaken.

De interface van de ExtractNow software

De interface van de ExtractNow software

Wil je deze software gratis downloaden? Bezoek dan de website van de ontwikkelaars via de link naast dit artikel. Op die site vind je ook een overzicht van alle mogelijkheden die ExtractNow biedt als het aankomt op het inpakken en uitpakken van bestanden. De software is alleen beschikbaar voor Windows, voor Apple en Linux computers zul je dus uit moeten wijken naar alternatieve software voor in- en uitpakken.

Voor meer informatie over het in- en uitpakken van mp3 bestanden en over de voordelen daarvan tijdens het verzenden, ontvangen en downloaden van muziek lees je hier. Binnenkort op downloadcentrum.com een handleiding over de behandelde Winrar software om eveneens gratis in- en uit te pakken.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.