Icoon voor Tablacus ExplorerTablacus Explorer: een uitgebreid alternatief voor de Windows Verkenner

Geplaatst op: - bijgewerkt op (253 weergaven)
Icoon voor Tablacus Explorer

Tablacus Explorer

Het standaardprogramma voor het beheren van bestanden onder Windows 10 is natuurlijk Windows Verkenner. Een prima tool waarmee je snel eenvoudige taken met bestanden en mappen kunt uitvoeren. Voor meer complexere taken zijn er een aantal alternatieve tools beschikbaar waarvan ik in deze review Tablacus Explorer bespreek.

Tablacus Explorer is beschikbaar voor Windows via de downloadlink op deze pagina. Na het downloaden volstaat het openen van het .exe bestand om de tool te starten. Wil je het bestand op een andere computer of laptop gebruiken? Dan kun je dit .exe bestand ook op een USB-stick kopieren en Tablacus zo als stand-alone programma gebruiken. Dit is vooral handig als je geavanceerd bestandsbeheer moet uitvoeren op een laptop of PC zonder internet (al is de kans dat die nog bestaan vrij klein ;-)).

Tablacus Explorer verschilt in een aantal opzichten van de klassieke Windows Verkenner. Maar de tool kent ook veel overeenkomsten. En met die overeenkomsten wil ik beginnen: met Tablacus Explorer kun je eigenlijk elke denkbare bewerking uitvoeren met de bestanden en folders op je computer: verwijderen, kopiëren, openen, hernoemen, in- en uitpakken, sorteren en filteren zijn daarvan de meest bekende. Het grootste verschil met de WIndows Verkenner is de interface van Tablacus: deze werkt namelijk via tabbladen. En dat maakt dat je veel efficiënter kunt werken.

schermafbeelding voor Tablacus Explorer review.

Tablacus Explorer biedt tabbladen voor het beheren van je bestanden.

Een ander groot verschil is de mogelijkheid om plugins en add-ons te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een add-on toevoegen om een preview te vertonen bij afbeeldingsbestanden als je er met je muis overheen beweegt. Maar ook kun je geavanceerde bestandsfiltering toevoegen aan het programma: en dat is dan weer erg handig als je met grote collecties aan afbeeldingen of mediabestanden werkt op je PC.

Ben je op zoek naar een alternatief voor de Windows Verkenner? Dan is Tablacus Explorer een prima tool die veel extra mogelijkheden biedt in vergelijking met de Windows Verkenner. Tegelijkertijd moet je je wel afvragen of je die extra functies echt nodig hebt als je de Windows Verkenner niet dagelijks gebruikt.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.