Het wachtwoord achterhalen van een rar-bestand..RAR Password Genius – Het wachtwoord van een RAR bestand kraken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (7.811 weergaven)
Het wachtwoord achterhalen van een rar-bestand.

RAR-wachtwoord achterhalen

Heb je een RAR bestand gedownload dat beveiligd is met een wachtwoord? Met RAR Password Genius achterhaal je binnen korte tijd dat wachtwoord. 

Handig voor als je het wachtwoord van een rar-bestand niet hebt gekregen van de verzender of uploader. Maar ook als je het wachtwoord bent vergeten.

Lees wat ik van RAR Password Genius vind in mijn review van deze  handige tool voor mensen die regelmatig bestanden downloaden die met een password beveiligd zijn.

Gratis downloaden; na 30 dagen een licentie benodigd

RAR Password Genius is beschikbaar als gratis download. Helaas krijg je na het gratis downloaden van de tool geen onbeperkte licentie. Je mag het programma namelijk 30 dagen gratis proberen. Na deze proefperiode moet je een licentie kopen.

Afhankelijk van hoe vaak je het programma gebruikt kan een licentie de moeite waard zijn. Zeker omdat je na het kopen van een licentie levenslang gratis updates krijgt voor de tool. Verder heb je recht op gratis ondersteuning bij problemen tijdens het gebruik van RAR Password Genius.

Wat zijn RAR bestanden?

RAR bestanden zijn zogenaamde ‘archief-bestanden’. Dit betekent dat het bestanden zijn waarin zich weer andere bestanden bevinden. Een RAR-bestand wordt bijvoorbeeld aangemaakt voor het samenvoegen van een groot aantal kleine bestanden.

Maar ook als je een film, een tv-serie of een muziek album download dan bevindt deze zich vaak in een RAR-bestand. Daar wordt door de uploader voor gekozen omdat RAR-bestanden ervoor zorgen dat bestanden minder ruimte innemen.

Hoe maak je RAR bestanden?

Winrar gebruik je voor het maken van RAR bestanden.

Winrar gebruik je voor het maken van RAR bestanden.

Een RAR bestand maak je met speciale in- en uitpaksoftware. De bekendste software voor het maken van rar bestanden is Winrar. De extensie .RAR is door hen bedacht. Inmiddels is het RAR-formaat het meestgebruikte bestandsformaat voor het maken van archiefbestanden.

Ook andere ontwikkelaars maken software voor het inpakken en uitpakken van bestanden in een RAR-bestand. Zo kun je met Winzip ook RAR bestanden samenstellen en weer uitpakken en biedt Windows 10 standaard ondersteuning voor het inpakken en uitpakken van RAR bestanden.

Hoe moet je het wachtwoord kraken van een RAR bestand?

Als extra beveiliging is het in Winrar mogelijk om een wachtwoord in te stellen voor archief bestanden. Hiermee voorkom je dat iedereen die het bestand in handen krijgt dit zomaar kan openen.

Vooral tijdens het downloaden met Spotnet krijg je regelmatig bestanden in handen die voorzien zijn van een wachtwoord. Wil je het wachtwoord van zo’n bestand kraken? Dan kan dat met RAR Password Genius.

Download en installeer het programma en open het zodra dat gedaan is. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien. Kies voor ‘open’ en selecteer het met een password beveiligde RAR bestand. Kies vervolgens voor de knop ‘start’ om het wachtwoord te achterhalen.

Eventueel kun je met de opties daaronder nog instellen wat voor wachtwoorden het programma moet proberen om het wachtwoord te kraken. Wil je snel het wachtwoord hebben? Laat deze opties dan achterwege.

Het wachtwoord kraken van een Winrar-archief

Het wachtwoord kraken van een Winrar-archief

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie