Intel SSD toolboxIntel SSD toolbox – je Intel SSD-schijf beheren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.007 weergaven)
Intel SSD toolbox

Intel SSD toolbox

Heb je een SSD schijf in je computer die gemaakt is door Intel? Dan is het downloaden en installeren van de Intel SSD toolbox een absolute must.

Met dit gratis programma kun je verschillende aspecten van je SSD in de gaten houden en aanpassen. Meer over de Intel SSD Toolbox in deze korte review van de tool.

Klik hier voor het trimmen van SSD-schijven van andere fabrikanten

Alleen voor Intel SSD schijven

De Intel SSD Toolbox is, zoals de naam al doet verwachten, alleen gescikt voor bezitters van een SSD die gemaakt is door het Amerikaanse bedrijf. Heb je een SSD van Samsung, Kingston of Crucial? Dan is deze tool ongeschikt.

Gelukkig biedt elke fabrikant van SSD-schijven een vergelijkbare tool. Zo is er voor Samsung-SSD schijven de Magician software en biedt Kingston een eigen SSD-toolbox die vergelijkbare mogelijkheden biedt.

Mogelijkheden

 

De SSD-Toolbox van Intel biedt een aantal handige mogelijkheden. Allereerst geeft het programma korte of uitgebreide informatie over de SSD die in jouw computer is ingebouwd. Zo kun je zien hoe groot je SSD precies is en hoveel ruimte er nog beschikbaar is.

Naast informatie over de SSD die in jouw computer is ingebouwd wordt ook informatie over de huidige status van de schijf weergegeven. Zo kun je in een oogopslag zien hoe lang de SSD nog zonder problemen zal functioneren en wordt de algemene conditie van de schijf getoond.

 

Met de SSD Toolbox van Intel kun je een aantal zaken van je SSD in de gaten houden.

Met de SSD Toolbox van Intel kun je een aantal zaken van je SSD in de gaten houden.

Verder biedt de SSD Toolbox van Intel uitgebreide mogelijkheden voor het tunen van je SSD. Zo kun je hem sneller maken door de SSD te trimmen of door andere prestaties van de schijf te optimaliseren.

Tot slot biedt de SSD Toolbox de mogelijkheid tot het bijwerken van de firmware van je Intel SSD. Met nieuwe firmware wordt je SSD vaak nog wat sneller. Heb je problemen met je SSD of is hij onverwacht traag? Het installeren van een nieuwe firmware kan dan vaak helpen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.