Double CommanderDouble Commander – nog een prima alternatief voor Windows Verkenner

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.656 weergaven)
Double Commander

Double Commander

Veel ontwikkelaars van bestandsbeheer software baseren hun programma’s nog altijd op de Norton Commander software die jaren geleden erg populair was.

Vooral de split-screen interface waarbij je handig bestanden van de ene locatie naar de andere kon verplaatsen maakte van NC het beste programma voor bestandsbeheer.

Een van de programma’s voor het beheren van programma’s die werken met een dubbel scherm voor het gemakkelijk kopiëren, dupliceren en verwijderen van bestanden is Double Commander. Double Commander is beschikbaar als gratis download voor zowel Windows, OS X en Linux.

Double Commander wordt grotendeels ontwikkeld op basis de functie en de interface van Total Commander. Dat programma is al jarenlang mijn favoriet voor beheren van bestanden. Double Commander kan zelfs overweg met plugins die voor Total Commander ook werken.

Double Commander is een erg compleet programma, zelfs vergeleken met Total Commander. Maar zeker in vergelijking met de Windows Verkenner bied Double Commander zowel ervaren als minder ervaren computergebruikers een zeer complete tool voor het beheren van bestanden.

Double Commander biedt bijvoorbeeld een uitgebreide zoekfunctie voor het zoeken en vinden van bestanden. Je kunt aangeven welke mappen doorzocht moeten worden en wat voor bestand er gevonden moet worden. Voor meer ervaren computergebruikers kun je zelfs zoeken met behulp van reguliere expressies.

Bestanden zoeken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Bestanden zoeken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Andere handige functies van Double Commander zijn onder meer de ingebouwde tekstbewerker, de foto-viewer en de mogelijkheid tot het instellen en beheren van ftp-servers. Ben je op zoek naar een fijn programma voor het beheren van bestanden? Probeer dan Double Commander: via de link bovenaan deze pagina kun je het programma gratis downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.