Disk DrillDisk Drill – Verwijderde bestanden terughalen op Mac en Windows

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.381 weergaven)
Disk Drill

Disk Drill

Disk Drill is een gratis programma waarmee je een (per ongeluk) verwijderd bestand kunt terughalen. Maar ook verwijderde mappen met de daarin verwijderde bestanden kun je met een druk op de knop terughalen met Disk Drill.

Disk Drill biedt in grote lijnen twee functies voor het werken met belangrijke bestanden. Allereerst is er de functie waarmee het programma verwijderde bestanden kan terughalen. Maar ook kun je met Disk Drill belangrijke bestanden beveiligen.

Disk Drill kun je ook gebruiken om bestanden terug te halen die verdwenen zijn toen de Windows Prullenmand werd leeggegooid. Heb je een belangrijk bestand naar de Prullenmand verwijderd en deze toen geleegd? Disk Drill kan in de meeste gevallen het bestand terughalen.

Zo moet je een verwijderd bestand terughalen

Disk Drill scant nadat je het programma hebt opgestart de schijven in je computer of laptop. Ook eventueel aangesloten USB-schijven en USB-sticks kunnen worden gescand. Komt de software bestanden tegen die verwijderd zijn maar die teruggehaald kunnen worden? Dan ontvang je een melding.

De melding bestaat uit een lijst met alle bestanden op de aangesloten schijven waarvan de verwijdering ongedaan gemaakt kan worden. Via de knop ‘Recover Data’ kun je deze bestanden terughalen. Handig aan de interface van Disk Drill: je kunt zelf kiezen waar je de teruggehaalde bestanden wil opslaan.

Verwijderde bestanden terughalen.

Verwijderde bestanden terughalen.

Klik hier voor een handleiding over Recuva, een ander programma voor het terughalen van een verwijderd bestand.

Disk Drill werkt samen met een groot aantal systemen voor het indelen van harde schijven. Dit is ietwat een technisch verhaal maar Disk Drill kan bijvoorbeeld Fat32 en NTFS schijven scannen op te herstellen bestanden. Maar ook andere bestandssystemen worden ondersteund. Disk Drill is door deze brede ondersteuning voor bestandssystemen een van de beste gratis programma’s voor het terughalen van verwijderde bestanden.

En zo beveilig je belangrijke bestanden met Disk Drill

Naast een mogelijkheid om bestanden terug te halen kun je met Disk Drill ook aangeven welke bestanden absoluut niet naar de Prullenbak verplaatst mogen worden. Je kunt schijven beveiligen maar ook is het mogelijk om losse mappen of individuele bestanden te beschermen tegen een verwijdering.

De mogelijkheid om bestanden te beschermen heet ‘Recovery Fault’. Via de interface kun je makkelijk aangeven welke mappen, schijven of bestanden absoluut niet verwijderd mogen worden. DIt doe je door de knop ‘Protect’ aan te klikken bij het selecteren van mappen of bestanden.

Gratis downloaden voor Mac en Windows

Disk Drill mag je gratis downloaden voor zowel Windows als Appe Mac. Ook zijn er versies voor iOS en Android. Naast een gratis versie is er ook een Pro versie die meer mogelijkheden biedt om verwijderde bestanden terug te halen.

Via de link hierboven wordt je verwezen naar de downloadpagina voor de Windows versie van Disk Drill. Wil je de Mac (OS X) versie van Disk Drill downloaden? Gebruik dan liever deze link. Op die pagina vind je versie 3 van Disk Drill voor OS X.

Tot slot nog een instructievideo van Youtube. Je ziet hier hoe Disk Drill gebruikt wordt om verwijderde bestanden van een harddisk in een Apple Mac te herstellen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties