Deadlock - beveiligde mappen verwijderen.Deadlock – beveiligde mappen verwijderen in Windows

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.291 weergaven)
Deadlock - beveiligde mappen verwijderen.

Deadlock

Deadlock is een handig gratis programma dat eigenlijk op iedere computer geïnstalleerd zou moeten zijn. Met dit kleine stukje software kun je namelijk mappen verwijderen die door een ander programma in gebruik zijn. Deadlock geeft mappen die beveiligd zijn door een ander programma ‘vrij’ waarna ze alsnog verwijderd kunnen worden.

Met de mogelijkheden van dit programma biedt Deadlock een oplossing voor een veel voorkomende probleem dat voor veel frustratie kan zorgen: mappen verwijderen die beveiligd lijken en die hierdoor niet verwijderd kunnen worden.

Vaak komt dit doordat andere programma’s een map aanmaken of een map gebruiken en vervolgens ‘vergeten’ dat ze dit doen. Hierdoor is het via Windows Verkenner of andere software voor het beheren van bestanden en mappen niet mogelijk. Het verwijderen van zo’n map geeft dan een foutmelding.

Deadlock geeft je een overzicht van alle mappen die beveiligd zijn door andere programma's. Hierdoor kun je ze makkelijk verwijderen.

Deadlock geeft je een overzicht van alle mappen die beveiligd zijn door andere programma’s. Hierdoor kun je ze makkelijk verwijderen.

Door via Deadlock de map te openen die beveiligd is kun je deze alsnog verwijderen. Verder zie je via het programma ook welk proces gebruik maakt van de map die je zou willen verwijderen. Hierdoor kun je snel nog even checken of de map inderdaad verwijderd mag worden of dat je hem bij nader inzien toch wil laten bestaan.

Systeemeisen

De systeemeisen voor Deadlock zijn laag. Het programma werkt op alle computers die voorzien zijn van Windows 7 of hoger. Verder is het .net framework van Microsoft noodzakelijk voor het kunnen werken met dit programma. Via de link naast deze pagina kun je versie 1.30 gratis downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.