Win32 Disk Imager downloadenEen backup maken met Win32 Disk Imager

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.380 weergaven)
Win32 Disk Imager downloaden

Win32 Disk Imager

Het maken van een raw-image is een van de beste backup manieren die er is. Alle bestanden, ook onzichtbare bestanden en systeembestanden, worden opgenomen in de backup die je opslaat als een raw-image. Deze backup kun je vervolgens met een druk op de knop terugzetten bij computerproblemen.

Een van de programma’s die je kunt gebruiken voor het maken van een raw-image backup is UltraISO. Meer over die tool in de handleiding over UltraISO die ik al eerder schreef. Ben je op zoek naar een handige tool om je raw-image (.IMG) backup te kopieren op een USB schijf of stick? Probeer dan Win32 Disk Imager.

Win32 Disk Imager?

Win32 Disk Imager is een klein freeware tooltje dat je gratis kunt downloaden vanaf onze eigen download-server. Het programma wordt uitgebracht onder een freeware licentie waardoor het gratis verspreid mag worden. De functionaliteit van de tool is daar dan ook wel naar.

Win32 Disk Imager kan eigenlijk maar twee dingen. Ten eerste kun je met de tool een .IMG bestand (de extensie die vaak wordt gebruikt voor een raw-image backup) kopieren naar een USB stick of USB schijf. Dit doet de tool desgewenst door middel van een hash waardoor de image op USB extreem goed beveiligd is.

Daarnaast kun je met Win32 Disk Imager ook gekopieerde backup bestanden op een USB schijf lezen en uitpakken. Het lezen en uitpakken gebeurt on-the-fly waardoor je niet een hele backup hoeft uit te pakken om een bestand te kunnen openen.

Tot Slot

Ben je op zoek naar een handige tool om snel een .IMG backup te kopieren naar een USB schijf of stick? En wil je deze backup graag goed beveiligen? Dan is Win32 Disk Imager een prima keuze.

Wil je een uitgebreidere oplossing voor het maken en beheren van backup bestanden? Dan kun je beter op zoek naar een programma dat niet alleen de backup kan branden maar die de backup ook kan samenstellen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.