UltraISO downloadenEen backup image maken op DVD of CD met UltraISO

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.030 weergaven)
UltraISO downloaden

UltraISO

UltraISO is een handig programma voor het maken van image-bestanden van een harddisk. Maar ook voor het emuleren van een dvd-speler met daarop de inhoud van een image bestand kun je UltraISO gebruiken.

Meer over UltraISO in mijn handleiding over deze superhandige tool. Wil je UltraISO downloaden? Ook daarvoor kun je in mijn handleiding terecht. 

Wat is een image bestand?

Een image-bestand is een bestand waarin alle informatie van een ssd, dvd, cd of USB stick exact is opgeslagen. Extensies waaraan je een image kunt herkennen zijn bijvoorbeeld .iso of .img.

Met een image bestand kun je snel een computer weer terugbrengen naar het moment waarop je deze image aanmaakte. Heb je Windows 10 geïnstalleerd en werkt alles goed? Met een image kun je op een later moment terug naar deze Windows 10 installatie bij eventuele problemen.

Wat voor mogelijkheden biedt UltraISO

UltraISO biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het maken, converteren, bewerken, branden en emuleren van image bestanden. Wil je je Windows 10 installatie opslaan om deze bij problemen terug te kunnen zetten? Met UltraISO maak je in een handomdraai een complete image van alle data op je schijf.

Niet alleen Windows 10 wordt ondersteunt: met UltraISO kun je ook een image maken van een Windows 8 of Windows 7 install. Na het maken van het image kun je met UltraISO een bootable USB-stick maken die je bij problemen kunt gebruiken. Opstarten vanaf de USB-stick en de image terugzetten is behoort ook tot de mogelijkheden.

Verder kun je met UltraISO ook kopieen of image-bestanden maken van XBOX of Playstation schijven. Op deze manier heb je altijd een goeie backup van je XBOX of PS4 game. Ook kun je op dezelfde manier backup-images maken van muziek-cd’s, film-dvd’s en andere gegevensdragers.

UltraISO kent uitgebreide mogelijkheden voor het maken van image bestanden en het emuleren ervan.

UltraISO kent uitgebreide mogelijkheden voor het maken van image bestanden en het emuleren ervan.

UltraISO downloaden

De nieuwste versie van UltraISO is versie 9.6.5. Deze versie kwam deze week uit. Regelmatig brengt ontwikkelaar EZB Systems nieuwe versies uit van dit programma. Gebruik je UltraISO regelmatig? Dan is het verstandig om nieuwe versies gelijk te downloaden en te installeren.

UltraISO is beschikbaar als gratis download. Deze gratis versie van het programma kan gedurende een proefperiode gebruikt worden. Daarna werkt het programma beperkt en zijn veel mogelijkheden niet meer beschikbaar. Wil je UltraISO blijven gebruiken dan zul je een licentie moeten aanschaffen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.