Backup4all - backup softwareEen back-up maken met Backup4all

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.812 weergaven)
Backup4all - backup software

Backup4all

Het maken van een backup zou een van de belangrijkste klussen voor iedere computergebruiker moeten zijn. Helaas is de praktijk anders, veel mensen vergeten het maken van een backup of zien er het belang niet van in. In onze handleiding ‘hoe verwijder je een computervirus‘ kun je een van de vele redenen voor het maken van een backup teruglezen. Daarnaast zijn genoeg andere redenen voor het maken van een goede backup. Denk bijvoorbeeld aan crashende hardware of diefstal van je laptop.

Gratis software voor het maken van een backup is er meer dan genoeg. Vandaag op downloadcentrum.com echter een programma voor het maken van een backup dat je 30 dagen gratis mag proberen. Bevalt de software je? Dan kun je voor ongeveer 15 euro een licentie kopen waarmee je de backup software mag blijven gebruiken. In principe zijn we op downloadcentrum.com geen voorstanders van het betalen voor software waarvoor genoeg gratis alternatieven te downloaden zijn. In het geval van goede backup software ligt dat net even anders omdat een goede backup gewoon heel belangrijk is.

Backup4all

Backup4all is een backup programma dat erg uitgebreide mogelijk biedt voor het maken van een backup. Zo kun je een backup maken van alle belangrijke informatie op je computer of laptop en deze vervolgens opslaan op je eigen harde schijf. Dat is niet erg betrouwbaar, als je schijf crasht is alles alsnog weg. Daarom kun je met deze backup software ook een backup maken en deze vervolgens via FTP opslaan op een andere computer of server. Daarnaast biedt de software ook de mogelijkheid tot het opslaan van een backup op een USB stick, dvd of netwerkschijf.

Backup maken en opslaan via FTP

Backup maken en opslaan via FTP

Vooral het opslaan van een backup op een externe locatie via FTP is natuurlijk erg veilig. Zelfs in heel onwaarschijnlijke scenario’s, denk aan een inbraak waarbij ook je USB schijf gestolen wordt, heb je namelijk op de externe locatie altijd nog een backup van al je persoonlijke en belangrijke gegevens.

Mogelijkheden

Backup4all komt in een aantal varianten. De goedkoopste versie die je ook 30 dagen gratis mag uitproberen biedt alle functionaliteit die je van een backup programma mag verwachten. Naast deze goedkope versie zijn er ook versies voor bedrijven. Deze bieden uitgebreidere mogelijkheden voor het maken van een backup. Daarnaast is er ook een Backup4all versie die geschikt is voor het opstarten en draaien vanaf een USB stick.

Wil je deze backup software uitproberen? Gebruik dan de download link naast dit artikel. Heb je zelf gratis software voor het maken van een backup? Laat ons dat dan weten via een reactie onder dit artikel.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.