StayFocusDStafocusd – social media en websites blokkeren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (312 weergaven)
StayFocusD

StayFocusD

Als je lekker aan het werk of aan de studie bent kun je Facebook updates en Twitter status-berichten vaak missen als kiespijn. Ze zorgen ervoor dat je je concentratie verliest en je veel minder effectief kunt werken. Ook bepaalde websites kun je op sommige momenten van de dag beter even onbereikbaar maken om zo eerder klaar te zijn met de zaken die moeten.

Gelukkig zijn er applicaties om je te helpen met het behouden van je focus op je werk of studie. Een van de apps die je daarvoor kunt gebruiken is StayFocusd. Deze app kun je gebruiken om in de Chrome browser websites voor een bepaalde tijd te blokkeren. StayFocusD werkt ook in andere browsers. Je kunt ook versies voor Firefox en Safari downloaden via de download-winkels in die browsers. In deze review behandelen we de versie van StayFocusD voor Chrome.

Mogelijkheden StayFocusd

StayFocusD kent uitgebreide instelmogelijkheden.

StayFocusD kent uitgebreide instelmogelijkheden.

StayFocusD kent een groot aantal instelmogelijkheden. Zo is het mogelijk om een black-list aan te maken waarin je websites in kunt geven die je nooit wil kunnen bezoeken. Ook andersom is dat mogelijk: op een white-list kun je websites ingeven die je altijd wil kunnen bezoeken. Voor alle websites op de black-list kun je aangeven hoeveel tijd je deze sites wel kunt willen bezoeken.

Je kunt in de browser Facebook tijdelijk blokkeren.

Je kunt in de browser Facebook tijdelijk blokkeren.

Verder kun je van de sites op je black-list aangeven hoe lang je ze wil kunnen bezoeken gemeten over een bepaalde periode. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je Facebook wil blokkeren maar dat je gemeten over een werkdag 10 minuten wel gebruik kunt maken van Facebook. Deze 10 minuten kun je ineens gebruiken maar ook is het mogelijk om korte periodes Facebook te bekijken. Zijn de 10 minuten voorbij? Dan is Facebook voor de rest van de dag niet meer te bezoeken.

Je kunt StayFocusd ook gebruiken om hele internet gedurende een bepaalde periode te blokkeren. Deze Nuclear Mode, zoals deze optie heet, is nadat je hem hebt ingesteld ook niet meer te omzeilen. Uiteraard kun je de plugin uitschakelen om zo alsnog toegang te verkrijgen tot de websites die je zojuist hebt geblokkeerd.

Wil je effectiever werken op de computer? Download en installeer dan StayFocusd. Het programma is gratis maar de ontwikkelaars vragen je om een donatie van 10 dollar. En dat is maar een schijntje als je je beseft hoeveel geld deze plugin je oplevert.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.