McAfee Stinger - een virus verwijderen.Een virus verwijderen van je computer met McAfee Stinger

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.995 weergaven)
McAfee Stinger - een virus verwijderen.

McAfee Stinger – een virus verwijderen.

McAfee Stinger is een programma om een virus te verwijderen van een computer of laptop. In tegenstelling tot andere gratis anti-virus programma’s is McAfee Stinger vooral geschikt voor het opschonen van een met een virus besmette computer of laptop.

Klik hier om te lezen hoe je een virus van je computer verwijdert.

Stinger draait alleen op computers met daarop Windows en kan gratis gedownload worden van de McAfee website. Je vindt daar 32 en 64 bits versies van het programma. Ook zit Stinger in de McAfee beveiligingssoftware voor Android. Zowel de Windows versies als de app voor Android kun je gratis downloaden. Voor de mobiele app verwijs ik je door naar de play-store. McAfee Stinger voor Windows 10, en eerdere versies, vind je via de link bovenaan deze pagina.

Mogelijkheden

McAfee Stinger is een programma dat vooral geschikt is voor het verwijderen van virussen, malware en spyware van besmette computers. De tool is minder geschikt als je op zoek bent naar een programma om je te beschermen tegen digitale bedreigingen.

McAfee Stinger bevat namelijk geen real-time bescherming tegen virussen. Op het moment dat je via de mail of via een besmette website een virus binnenhaalt zal het programma niet direct groot alarm slaan. Pas op het moment je merkt dat er een virus op je computer staat kun je Stinger gebruiken om dat virus te verwijderen.

McAfee Stinger bestaat uit een klein bestand je van de McAfee server kunt downloaden. De installatie is simpel: volg de stappen en je bent snel klaar voor het verwijderen van een virus. Ook het gebruik van het programma is redelijk simpel. Na het opstarten kun je aangeven waar Stinger allemaal moet zoeken naar virussen en wat er moet gebeuren als er een virus wordt gevonden.

Tot slot

Als je denkt dat je computer een virus heeft dan is het downloaden en installeren van McAfee Stinger een goede eerste stap in het opsporen van een virus. In veel voorkomende gevallen, denk aan het beruchte Cryptolocker virus, kan Stinger ook een virus verwijderen van je computer. McAfee Stinger biedt geen mogelijkheden tot real-time antivirus bescherming. Daarvoor zijn andere programma’s uit deze categorie beter geschikt.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.