Clamwin LogoClamwin – gratis antivirus voor Windows

Geplaatst op: - bijgewerkt op (910 weergaven)
Clamwin Logo

Clamwin Logo

Je computer beveiligen tegen virussen, malware, adware en andere vervelende programma’s is een zaak van het grootste belang. Jij wilt toch ook geen enkel risico lopen met jouw persoonlijke gegevens?

Dagelijks komen nieuwe virussen in omloop die het gemunt hebben op de gegevens van miljoenen internetters die geen goed anti-virus programma gebruiken. 

Om je computer en gegevens te beschermen tegen criminelen, crackers en hackers bespreek ik vandaag een voor mij onbekend antivirus programma. Clamwin is een gratis anti-virus programma dat bescherming biedt tegen een groot aantal virussen. Ook word je beschermd tegen malware, spyware en adware, als is andere software daar beter in.

Klik hier voor alle anti-virus software op downloadcentrum.com

Waarom moet je kiezen voor Clamwin?

Clamwin wordt aangeboden onder een open-source licentie. Dit betekent dat iedereen het programma mag aanpassen naar wens. Verder komen er regelmatig updates en nieuwe versies beschikbaar: zodra iemand een bug meldt wordt deze vrijwel meteen aangepakt.

Clamwin gebruikt de ClamAV antivirus engine.

Clamwin gebruikt de ClamAV antivirus engine.

Clamwin is gratis omdat het programma gebruik maakt van een open-source antivirus-engine. Een engine valt te zien als de ‘motor’ die een programma vertelt wat te doen. De ClamAV engine die Clamwin gebruikt zorgt er voor dat het programma haar werk goed kan doen.

Omdat ook de engine om virussen op te sporen en te verwijderen open-source is wordt deze dagelijks bijgewerkt met nieuwe online bedreigingen voor je computer. Clamwin kan automatisch checken of er nieuwe virus-definities te vinden zijn. Naar wens doet het programma dit dagelijks of wekelijks.

En wat biedt Clamwin minder dan de concurrentie?

Clamwin kent een groot nadeel in vergelijking met andere programma’s zoals Panda of Norton (beide betaald). Clamwin scant namelijk niet realtime je bestanden op virussen, malware of spyware. Pas op het moment dat het programma een scan uitvoert worden alle bestanden op je computer onder de loep genomen.

Hierdoor is Clamwin minder geschikt voor mensen die veel bestanden downloaden van internet. Voor iedereen die zijn computer alleen gebruikt om te mailen of internetten biedt Clamwin prima bescherming tegen virussen. Zorg er wel voor dat je het programma dagelijks of wekelijks automatisch een virusscan van alle bestanden op je computer laat uitvoeren.

De interface van Clamwin doet ouderwets aan. Het programma biedt echter uitstekende bescherming tegen virussen.

De interface van Clamwin doet ouderwets aan. Het programma biedt echter uitstekende bescherming tegen virussen.

Conclusie: Clamwin is een van de beste gratis virusscanners

Clamwin is een van de beste gratis virusscanners die ik de afgelopen periode onder ogen heb gekregen. Vooral het gebruik van de gerenommeerde ClamAV virusengine zorgt ervoor dat gebruikers die hun pc of laptop niet al te intensief gebruiken prima beschermt worden tegen virussen.

Ben je een fanatieke downloader van films, series of muziek of ontvang je veel bijlages van mensen die je niet? Dan is een virusscanner met realtime-bescherming een betere keuze. Bereid je in dat geval wel voor op een kleien betaling: realtime anti-virus software is helaas niet gratis te downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.