RKill downloadenMalware en Adware verwijderen met RKill

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.110 weergaven)
RKill downloaden

RKill

RKill is een handig programma voor mensen wiens computer is geïnfecteerd met malware en spyware. RKill verwijdert zelf geen spyware of malware maar stelt andere software in staat om dat goed te kunnen doen.

RKill scant je computer en de processen die er op je computer actief zijn en bepaald welke software en processen als malware gezien kunnen worden. Vervolgens probeert RKill deze processen en programma’s  te stoppen zodat een andere tool, denk aan Malywarebytes Anti Malware, de malware of adware kan verwijderen.

Wat doet RKill?

Veel malware en spyware doet zijn werk via wegen die voor een gemiddelde computergebruiker niet zichtbaar zijn. Zo worden er processen aangemaakt en in stand gehouden die er vertrouwd uitzien maar dit niet zijn. Deze processen zijn alleen zichtbaar via het taakbeheer van Windows 10.

Zo’n proces houdt bijvoorbeeld stiekem bij welke sites je bezoekt of hoe lang je je computer op dagelijkse basis gebruikt. Dit zijn voorbeelden van relatief onschuldige malware. Anders wordt het als spyware bijhoudt welke toetsaanslagen je doet: je wachtwoord voor internetbankieren of e-mail kan dan in handen komen van criminelen.

Scannen en vergelijken

RKill scant alle processen die je computer uitvoert en vergelijkt deze met de database die de ontwikkelaar van deze tool bijhoudt. Op basis van deze scan stopt RKill vervolgens alle processen die te maken hebben met bekende malware, spyware en adware. Onveilige processen worden op deze manier snel gestopt.

Door deze processen te stoppen is het voor software die malware, spyware of adware kan verwijderen gemakkelijker om dit ook zonder problemen te doen. Idealiter voer je dus eerst RKill uit waarna je vervolgens ADWcleaner of MalywareBytes Anti Malware uitvoert.

Heb je problemen met je computer of denk je dat er malware of spyware op staat? Download en installeer dan eerst RKill en ga dan aan de slag met speciale programma’s voor het verwijderen van deze malware of spyware. Heb je problemen met het verwijderen van schadelijke software? Laat het mij dan weten, wellicht kan ik je helpen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.