MKVtoolnixMKVToolnix – MKV bestanden bewerken en omzetten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.898 weergaven)
MKVtoolnix

MKVtoolnix

MKVToolnix is een programma dat op de computer van iemand die veel films download van internet eigenlijk niet mag ontbreken. Met deze gratis software kun je namelijk een groot aantal bewerkingen op MKV bestanden loslaten.

Het programma is open-source en kan dus door iedereen worden bewerkt en aangepast. Verder kun je MKVToolnix gratis downloaden voor een groot aantal besturingssystemen waaronder Windows, Apple Mac (OS X) en Linux.

MKVToolnix bestaat uit een aantal losse programma’s die samen een compleet pakket aan software voor het bewerken van MKV bestanden bevatten. Wil je een MKV bestand verkleinen of wil je Nederlandse ondertiteling aan een film downloaden toevoegen? Met MKVtoolnix is dat snel gedaan.

Maar ook voor het bewerken van het geluid van een videobestand kun je MKVtoolnix gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld geluidssporen uithalen die je toch niet gebruikt. Ook kun je hoofdstukken uit een DVD weghalen of er juist iets aan toevoegen.

 

MKVtoolnix ziet er gebruikersvriendelijk uit. Laat je niet overdonderen door de velel opties van het programma.

MKVtoolnix ziet er gebruikersvriendelijk uit. Laat je niet overdonderen door de vele opties van het programma.

MKV bestanden omzetten

Wil je MKV omzetten naar DVD? Ook dan kom je met MKVToolnix een heel eind.  Het programma biedt namelijk ook een aantal commando’s  om MKV bestanden te converteren naar andere bestandsformaten. Je kunt zelfs eerst ondertiteling of een Nederlands gesproken tekst onder een MKV zetten voordat je deze omzet naar bijvoorbeeld AVI, MP4 of WMV.

Voor het omzetten van DVD naar MKV is een ander programma geschikter. MKVtoolnix biedt namelijk geen mogelijkheden voor het rippen van DVD naar MKV. Wil je een DVD naar MKV omzetten? Dan kun je bijvoorbeeld Handbrake proberen.

Nu downloaden?

Zeer regelmatig verschijnen er nieuwe updates van MKVToolnix. De nieuwste versie die momenteel te downloaden is is versie 9.4.2. Deze versie verscheen vrij snel de vorige maar omdat die versie instabiel is kun je beter deze nieuwe versie downloaden via de link bovenaan deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie