Meerkat downloadenMeerkat – jouw eigen live-video-stream

Geplaatst op: - bijgewerkt op (902 weergaven)

Meerkat is gestopt met het aanbieden van software voor het streamen van live video. Een gratis alternatief is bijvoorbeeld live.ly.

Live.ly – live video streamen vanaf je smartphone of tablet

Meerkat is een relatief nieuw programma dat momenteel volop in de belangstelling staat. Maar wat is Meerkat eigenlijk? En wat kun je precies met de Meerkat software? In deze handleiding vertellen we je alles over Meerkat en ook kun je de software gratis downloaden.

Wat is Meerkat?

De vraag ‘Wat is Meerkat’ is vrij gemakkelijk te beantwoorden. Met de Meerkat app kan iedereen zijn eigen live-video stream via het internet aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld een live-stream van een congres aanbieden aan mensen die geen toegang tot dit congres hebben. Ook hoorcolleges, concerten, sportwedstrijden en vergaderingen kunnen via Meerkat op het internet worden aangeboden. Mensen die dat zouden willen kunnen via de Meerkat app live-beelden bekijken die andere aanbieden.

Het gebruik van Meerkat is omstreden. Want hoever mag je gaan in het aanbieden van live-streams op internet. Je zou in theorie bijvoorbeeld in nieuwe film die in bioscoop draait via je  iPhone op het internet kunnen aanbieden. De kwaliteit van deze film via een stream is natuurlijk laag: toch is er vast een groep mensen die op deze manier nieuwe films via internet gaat kijken. Maar ook het live-streamen van congressen en andere publieke toegankelijke bijeenkomsten is aan regels gebonden. Hoe Meerkat in de praktijk gebruikt gaat worden is voorlopig nog afwachten.

Meerkat downloaden

Om je eigen live-video stream op het internet aan te bieden hebben je niet veel nodig. Wil je live-video streamen met Meerkat? Dan zijn dit de eisen:

  1. Een iOS apparaat – Meerkat is momenteel alleen beschikbaar voor Apple iPhone en iPad. Voor Android is er alleen een onofficiële applicatie om Meerkat-streams te bekijken.
  2. Een snelle internetverbinding – alle live streams die je via Meerkat aanbiedt worden via een Meerkat server verspreid. Wil  je live video-streamen dan heb je een verbinding nodig die snel genoeg is om video naar deze server te versturen.
  3. de Meerkat applicatie – om live-video te streamen maar ook om live beelden te bekijken heb je de Meerkat applicatie nodig. Deze kun je gratis downloaden via de link naast deze pagina.

Meerkat nu ook voor Android

De ontwikkelaars van Meerkat hebben deze week een eerste versie van de software om live video te streamen voor Android uitgebracht. Wil je Meerkat voor Android downloaden? Gebruik dan deze link. Met Meerkat voor Android kan via Twitter een live video stream worden aangeboden die stopt zodra de applicatie wordt afgesloten.

Ben je aan het experimenteren met Meerkat? Dan horen we graag van je hoe dat bevalt. Verder mag je ook problemen met het streamen via Meerkat plaatsen onder deze korte Meerkat handleiding. Waar mogelijk bieden we hulp.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.