Films en series streamen op Kodi

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.666 weergaven)
Kodi

Kodi

Kodi is een van de meest bekende softwarematige mediaspeler voor Windows 10. Maar ook op veel verschillende losse mediaspelers zoals de Raspberry Pi of de BananaPi kun je met Kodi eenvoudig films en series kijken.

Een superhandige functie van Kodi is de mogelijkheid tot het uitbreiden van de functionaliteit van de mediaspeler. In deze handleiding vertel ik je welke plugins je kunt installeren om gratis films en series te streamen.

Is het legaal om gratis video te streamen?

Op een mediaspeler kun je met Kodi gratis video streamen.

Op een mediaspeler kun je met Kodi gratis video streamen.

Een belangrijke vraag: sinds het downloadverbod in Nederland is ingevoerd mag niemand meer series en films downloaden uit illegale bron. En op het moment dat je Kodi gebruikt om uit illegale bron te streamen mag dat dus niet.

Dat lijkt vreemd: streamen en downloaden zijn toch verschillende dingen? Maar dat is dus niet zo. Als je streamt dan download je een film of muziektrack terwijl je kijkt. En daarmee is gratis streamen uit illegale bron net zo illegaal als het downloaden van deze film of serie.

Gelukkig is niet alle video op internet illegaal. Op video-websites zoals Youtube en Vimeo vind je heel veel series en films die je legaal mag streamen zonder ervoor te betalen. Maar ook op andere plekken staan video’s die je gewoon gratis mag streamen.

Exodus

Exodus streamt video op Kodi.

Exodus streamt video op Kodi.

Exodus is een plugin voor Kodi. De plugin maakt gebruik van websites die series en films in hoge kwaliteit aanbieden. Exodus werkt niet op basis van P2P technologie. Dit betekent in de praktijk dat je tijdens het kijken naar een serie of film niet meewerkt aan verdere verspreiding.

De Exodus plugin werkt eenvoudig. Afhankelijk van de video die je selecteert maakt de plugin verbinding met de website die jou video in de beste kwaliteit aanbiedt. Om Exodus te downloaden en installeren moet je via de systeeminstellingen van Kodi de plugin zoeken en activeren. Het verdere gebruik wijst zichzelf.

Netflix

Kodi en Netflix.

Kodi en Netflix.

Netflix is in Nederland verreweg de grootste aanbieder van video. Gratis films en series streamen met Netflix is helaas niet mogelijk. Maar heb je een abonnement op de videodienst dan kun je met Kodi, zij het met een omweg, gewoon films en series kijken.

Om Netflix te streamen via Kodi heb je een andere applicatie nodig die de Netflix streams via UPNP doorstuurt naar de mediaspeler. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld PlayOn gebruiken. Playon is een programma dat gebruikers op de computer video van Netflix laat kijken. Via je computer kun je deze streams doorsturen naar je Kodi-installatie.

Een uitgebreide handleiding voor Netflix op Kodi volgt misschien later. Meer informatie over deze oplossing vind je online op verschillende websites.

Netflix op Kodi.

Netflix op Kodi.

Uitzending gemist op Kodi

Als je een Raspberry Pi of andere mediaspeler gebruikt dan kun je via de plugin-database van de mediaspeler de Uitzending Gemist plugin downloaden. Deze plugin is gratis en werkt als een zonnetje.

Met de plugin kun je via ‘video>add-ons’ heel eenvoudig Uitzending Gemist kijken via Kodi. Om de plugin te kunnen gebruiken moet je een Nederlands ip-adres gebruiken. Verder werkt de plugin niet altijd even snel. Voordeel is dan weer wel dat het aanbod aan series en films enorm is. Je kunt uitzendingen tot weken na de oorspronkelijke datum terugkijken.

Tot slot: Youtube, Vimeo en Dailymotion

Must-have add-ons voor Kodi zijn natuurlijk die van Youtube, Vimeo en Dailymotion. Al deze aanbieders van online video bieden een enorm aanbod van gratis films en series. Het handige aan het toevoegen van alle drie deze add-ons is dat de sites elkaar vaak goed aanvullen.

Wil je video streamen op je Kodi-mediaspeler? Dan is dat op verschillende manieren heel gemakkelijk. Via de plugin-repository van Kodi vind je een groot aantal plugins voor het gratis streamen van films en series. Check wel altijd of de stream uit legale bron afkomstig is.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.