Apple MusicMuziek streamen met Apple Music

Geplaatst op: - bijgewerkt op (542 weergaven)
Apple Music

Apple Music

Apple Music is de streaming muziekdienst van Apple. Het bedrijf, dat vooral bekend is vanwege de iPhone, integreerde in 2016 Apple Music in iTunes. Dit was de officiële start van Apple Music.

Met Apple Music is het mogelijk om muziek te streamen op een iPad of iPhone. Maar ook kun je met Apple Music muziek streamen op Android devices en op de desktop van zowel computers als op de Apple Mac. 

In deze review van Apple Music vertel ik je alles over de dienst. Ook vertel ik je welke dienst beter is, Spotify of Apple Music. En wil je gelijk beginnen met het streamen van muziek? Dan kun je Apple Music nu downloaden via de link bovenaan deze pagina.

Tip

Klik hier als je gratis muziek wil downloaden

Wat is Apple Music?

Apple Music is een online muziekdienst. Dat wil zeggen dat je met Apple Music naar muziek kunt luisteren zonder dat je de muziek hoeft te downloaden. En dat is handig: je hebt altijd alle muziek die je maar kan bedenken bij je.

Apple Music is beschikbaar voor je iPhone.

Apple Music is beschikbaar voor je iPhone.

Apple Music werkt via een applicatie op je smartphone of tablet. Nadat je een gratis proefabonnement hebt afgesloten kun je gelijk beginnen met streamen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een koptelefoon.

Apple Music is niet de enige online muziekdienst. In Nederland kun je bij een aantal muziekdiensten muziek streamen. Bekende aanbieders zijn Spotify, Deezer en Google. Al deze aanbieders zijn serieuze alternatieven voor Apple Music.

Wat biedt Apple Music

Apple Music biedt haar gebruikers een aantal diensten die te maken hebben met het luisteren van muziek. Uiteraard kun je met Apple Music onbeperkt muziek luisteren in hoge kwaliteit.

Afhankelijk van de artiest of het label biedt Apple Music muziek aan in een geluidskwaliteit tussen de 128 en 320 kbps. De geluidskwaliteit van Apple Music is vergelijkbaar met de kwaliteit van een mp3 bestand dat in hoge kwaliteit is omgezet.

In de database van Apple Music bevinden zich ruim 30 miljoen verschillende tracks. Dit betekent in de praktijk dat eigenlijk alle muziek die je maar zou willen horen beschikbaar is via de muziekdienst.

Alle tracks op Apple Music kunnen individueel worden afgespeeld. Maar ook is het mogelijk om muziek te luisteren door middel van afspeellijsten die horen bij een bepaald album, een bepaalde genre of een bepaalde stemming.

Daarnaast biedt Apple Music afspeellijsten aan die worden samengesteld door muziek-experts en op basis van hitlijsten en het luistergedrag van haar gebruikers. Ook kun je met Apple Music radio streamen. Je zit met Apple Music nooit zonder muziek.

Apple Music biedt zelfs online radiostations.

Apple Music biedt zelfs online radiostations.

Apple Music laat haar gebruikers muziek downloaden. Je kunt je muziek downloads in Apple Music alleen beluisteren met Apple Music. Je krijgt dus geen losse mp3 bestanden die je kunt kopieren.

Muziek downloaden met Apple Music heet in Apple Music ‘offline beschikbaar maken’. Het betekent in de praktijk dat je muziek download om deze op een later moment terug te kunnen luisteren. Vooral als je gaat vliegen of naar het buitenland gaat kan dat handig zijn.

Prijzen Apple Music

Een abonnement op Apple Music kost per maand €9,99. Voor dat bedrag kun je op verschillenden apparaten onbeperkt muziek streamen. Je kunt niet tegelijkertijd muziek streamen op verschillende apparaten.

Apple Music heeft een speciale introductie aanbieding. Nieuwe gebruikers van Apple Music mogen de muziekdienst drie maanden gratis uitproberen. Na deze proefperiode kun je Apple Music kostenloos opzeggen. Wil je blijven streamen? Dan moet je een abonnement afsluiten.

Wil je goedkoop muziek streamen met meerdere mensen? Dan kun je een Family abonnement afsluiten. Met zo’n abonnement kunnen tot zes mensen muziek streamen via een account. De prijs voor een Family abbo is 15 euro per maand.

De Amerikaanse pagina voor het aanvragen van een Apple Music Family abonnement.

De Amerikaanse pagina voor het aanvragen van een Apple Music Family abonnement.

Apple Music opzeggen?

Heb je een betaald abonnement op Apple Music? Dan kun je dat abonnement maandelijks opzeggen. Je betaalt bij Apple Music je abonnementsgeld altijd een maand vooruit. Zeg je je abonnement op? Dan kun je maximaal 30 dagen gebruik blijven maken van de dienst.

Als je na het opzeggen weer opnieuw Apple Music aanvraagt dan zullen je favorieten en afspeellijsten in veel gevallen gewoon beschikbaar zijn. Helaas krijg je bij het opnieuw afsluiten van Apple Music geen aanbieding voor gratis streaming.

Apple Music downloaden

Apple Music is standaard geïnstalleerd op nieuwe iPad of iPhone toestellen. Verder kun je ook op Windows en OS X Apple Music gebruiken. De muziekdienst zit daar namelijk geïntegreerd binnen iTunes.

Apple is ook Android gebruikers niet vergeten. De muziekdienst is namelijk ook beschikbaar voor Android. Wil je APple Music op Android gebruiken? Download de applicatie dan via de Play-Store van Google.

Bovenaan deze pagina kun je Apple Music downloaden. De versie die je via die downloadlink terugvindt is de versie die alleen werkt op iOS (iPhone en iPad). De meeste mensen hoeven deze software niet te downloaden omdat deze al op je smartphone of tablet staat.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.