Fre:ac muziek opnemen, rippen of omzetten.Fre:ac – muziek opnemen, rippen en converteren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.572 weergaven)
Fre:ac muziek opnemen, rippen of omzetten.

Fre:ac muziek opnemen, rippen of omzetten.

Voor het rippen van een muziek-cd of het opnemen van muziek van internet is het programma Fre:ac erg geschikt. Met deze software, die je voor alle platformen gratis kunt downloaden, is het erg eenvoudig om hoge kwaliteit muziekbestanden te maken of om te zetten. Fre:ac is beschikbaar voor zowel Windows, BSD, Apple Mac en Linux.

Klik hier om te leren hoe je muziek moet opnemen van internet

Het programma dat we nu kennen als Fre:ac werd voor het eerst uitgebracht in 2001. In dat jaar begonnen de ontwikkelaars onder naam BonkEnc met de eerste versie van een handig programma voor het omzetten en rippen van muziek. Al vrij snel werd de naam BonkEnc aangepast naar Fre:ac.

Fre:ac ondersteunt een groot aantal bestandsformaten voor muziek. Uiteraard is mp3 ondersteuning aanwezig voor mensen die graag gratis muziek downloaden van internet en deze om willen zetten in andere formaten. Maar ook .ogg, .flac en .wma bestanden worden ondersteund. Zowel het openen als converteren naar dit soort bestanden is mogelijk.

Nieuwe versie Fre:ac

Deze week kwam versie 1.0.24 van Fre:ac uit. Net zoals alle andere versies van het programma werd ook deze versie onder een open-source licentie uitgebracht. Hierdoor is de software gratis beschikbaar en mag iedereen die dat wil en kan eigen versies van het programma ontwikkelen.

Muziek opnemen via de interface van Fre:ac.

De interface van Fre:ac.

In deze nieuwe versie geen grote wijzigingen. Wel biedt deze nieuwe versie van Fre:ac een bijgewerkte Flac-codec waardoor flac-verwerking (of het nu rippen of omzetten is) sneller verloopt. Ook werkt Fre:ac beter samen met diverse databases met meta-informatie voor muziek-cd’s.

Fre:ac gratis downloaden doe je via de link bovenaan deze pagina. Voor vragen of problemen met Fre:ac verwijzen we je graag naar de site van de ontwikkelaar. Ook kun je bij problemen uiteraard een reactie onder deze handleiding plaatsen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.