clonecd downloadenCloneCD – Een CD kopieren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (25.360 weergaven)
clonecd downloaden

CloneCD

Als je een 1-op-1 kopie van een cd of dvd wil maken dan kun je daarvoor het allerbeste de CloneCD (voor het kopieren van CD’s) of CloneDVD (voor DVD’s) software voor gebruiken. Met deze software is het maken van een exacte kopie van een CD of DVD namelijk een fluitje van een cent. Wil je deze software downloaden? Lees dan nu verder.

Een 1-op-1 kopie maken van een cd of dvd is met de CloneCD software erg eenvoudig. Allereerst doe je de bron-cd in je cd-rom speler. Vervolgens geef je in de interface van CloneCD aan dat je de cd die zich nu in de brander/speler bevindt wil kopiëren. Vervolgens kun je aangeven welk type gegevens de bron-cd bevat. Zo kun je een muziek-cd kopieren maar ook met data-cd’s kan CloneCD heel goed uit de voeten.

Is alles in orde en is CloneCD correct ingesteld? Dan is een druk op de knop voldoende om CloneCD een directe kopie van de CD te laten maken. Heb je maar een brander in je PC dan verloopt het kopieren van een CD natuurlijk via de harde schijf van je computer. Is je PC voorzien van twee dvd/cd-branders dan kun je ook direct van de ene brander een cd uitlezen en deze op de andere brander gelijk branden.

De interface van de CloneCD software.

De interface van de CloneCD software.

Verder kun je met CloneCD ook een gegevens- of muziek cd rippen. Het geripte bestand is in dat geval een exacte kopie van de schijf die je hebt geript. Met dit bestand kun je vervolgens met de CloneCD software weer nieuwe cd’s branden met dezelfde inhoud als de bron-cd. Net zoals je met CloneCD kunt data- en muziek-cd’s kunt rippen kun je met CloneDVD een rip maken van een DVD om deze op een later moment weer te branden op een dvd. Wil je alleen een DVD Rippen? Gebruik dan DVDFab.

Gratis proberen

De CloneCD en CloneDVD software is niet gratis te downloaden. Wel kun je beide programma’s voor het maken van exacte kopieën van cd’s en dvd’s gratis downloaden om te proberen of ze bevallen. De proefversie van CloneCD gratis downloaden doe je via de link naast dit artikel. CloneDVD vind je hier. Daarnaast kent Slysoft, de ontwikkelaar van deze rip- en brand-software, momenteel een actie waarbij je flinke kortingen krijgt op CloneCD en CloneDVD.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie